sfat perisoare
-
8 3ati putea sa imi dati un sfat cu privire la perisoare? Vreau sa fac perisoare din carne de vita fara grasime si as vrea sa iasa moi si pufoase ca sa pape si bebe
-
Eu cand fac perisoare pt ciorbitza,in afara de carne,rad si un morcov si mai pun si orez.Am observat ca si chiftelutele facute cu morcov ras sau cu miez de paine inmuiat in apa calduta,le face mai moi si mai pufoase...Bebica mea a fost foarte incantata de ciorbitzele mele cu perisoare si cu bors de casa...Spun "a fost" pt ca acuma e mare si mananca orice conform varstei...
-
Eu nu stiu cum ar fi carnea pufoasa...nici daca bati ouale cu facaletul.
in alta ordine de idei, orezul si faina se folosesc sa lege perisoarele si sa le faca mai consistente...dar se intaresc daca-s fierte mai mult decat trebuie.
De asemenea conteaza si carnea pe care-o folosesti, cele mai bune mie-mi ies cu carne de curcan, cu vita si porc am incercat si au iesit de-am spart geamuri cu ele si din restu' mi-am facut margele.
Eu nu folosesc orez si nici faina, pur si simplu pun niste ceapa tocata marunt, carne tocata si putina verdeata, adaug un ou, apoi le iau cu lingurita si le pun in ciorba cand e totul aproape fiert, cam intr-un sfert de ora se ridica la suprafata.
teoria perisoarei
-
daca framanti bine-bine carnea tocata impreuna cu oul si restul ingredientelor, o sa observi ca amestecul se leaga si devine pufos, intocmai ca o coca bine framantata.
un alt secret al perisoarelor este sa respecti reteta, oparind orezul inainte de a-l adauga in compozitie: orezul trebuie sa clocoteasca in apa timp de 2-3 minute, apoi il pui intr-o sita si il clatesti bine cu apa rece. dupa aceea, il scurgi si il adaugi la carnea tocata. (daca pui orezul neoparit in perisoare, acesta va trebui sa se umfle cand incepe sa fiarba - si primul lichid pe care il va absorbi va fi umezeala din carne si ou. urmarea: perisoarele ies tari ca gloantele...)