mancare pentru copii de 10 luni

•  
    • 7 mesaje
    3 Ian 2010, 17:11
    1 0
    buna sunt noua aici. va rog ajutati-ma cu retete pt bebelusul meu de 10 luni ca nu mai stiu ce sa ii dau de mancare.multumesc
  •  
    • 2487 mesaje
    4 Ian 2010, 17:47
    0 0
    Salut Ramona, eu nu am bebe dar sora mea are 2 fete si are exact aceeasi problema zilnica.
    Uite care sunt preferatele lor: supica de galusti, supica cu taitei ambele de pui, ciorbita de perisoare din carne de pui, ciorbita de dovlecei,supa crema de legume amestec sau numai din cartofi diluata cu lapte, ciorbite din carne de vaca.; la felul 2 : piuree de cartof cu brinza/snitel de pui/carne de peste, mincare de cartofi, mincare de conopida, dovlecel umplut, mincarica de legume ca un ghiveci, orez cu carnita de pui sau orez sirbesc cu legume, perisoare cu sos de lapte(beschamel), orez cu lapte, taitei cu brinza.
    Sfatul meu este sa faci o lista cu ceea ce maninca bebe si sa o imparti pe zile, asa vei avea macar idee de ce sa faci, partea cu mincatul este alta mincare .
  •  
    • 1044 mesaje
    5 Ian 2010, 11:13
    0 0
    budinca de branza
    (cu paste fainoase, zahar..poti folosi fructoza, iese f buna, stafide, ou, branza telemea putin sarata sau chiar nesarata)
    ps: nu mai stiu daca la 10 luni are voie si albus..daca n-are, fa-i mai tarziu reteta asta, place tare mult copiilor.
  •  
    • 7 mesaje
    27 Ian 2010, 17:17
    0 0
    multumesc din suflet pt ajutor.
  •  
    • 512 mesaje
    29 Ian 2010, 11:20
    0 0
    eu iti zic o reteta care imi place si mie la nebunie: papanasi fierti cu smantana si dulceata. nush exact cantitatile dar le gasesti pe net. ai nevoie de br dulce,gris,1-2 oua si zahar pt compozitie. se fierb bilutele formate din branza, gris oua si zahar 10-15 min in apa clocotita , dupa care se scot pe o farfurie pui smantana sau iaurt peste si o lingurita de dulceata . e suuuuper bun. pt adulti poti tavalii papanasii prin pesmet. cauta pe google teo's kitchen si are o sectiune cu mancare pt bebelusi. e foarte interesant! te poti inspira de acolo. retele sunt cu poze
  •  
    • 7 mesaje
    13 Feb 2010, 19:30
    0 0
    multumesc foarte mult pt ajutor.pupici