frigider...

•  
    • 1131 mesaje
    16 Iul 2004, 09:23
    1 0
    Fetelor, voi ce faceti cu un frigider care miroase urat?

Mai ales ca e un tip de frigider care nu trebuie descongelat...
  •  
    • 636 mesaje
    16 Iul 2004, 09:27
    0 0
    Suna la service, vor veni sa vada care este cauza si iti vor arata si cum trebuie sa il intretii...pana atunci pune in frigider un dezodorizant (absorbant de mirosuri special pentru frigider)
  •  
    • 9835 mesaje
    16 Iul 2004, 10:18
    3 0
    Si eu am patit-o, de la niste branza de oaie... Putzea frigiderul meu nou-noutz a tzap in calduri!!!! Pana nu i-am dat o pauza de vreo o saptamana, timp in care l-am spalat de 3 ori cu o solutie slaba de bicarbonat, nu de des-putzit.

Pe viitor, ai grija sa nu mai bagi in el alimente neacoperite.
  •  
    • 73 mesaje
    16 Iul 2004, 11:05
    0 1
    nimic mai usor , curatenie generala cu apa si un pic de clor , nu te preocupa ca nu o sa miroase a clor dupa aceea .
    cand ai terminat pune o jumatate de lamaie in frigider si las-o un timp , mai bine pana se usca de tot ( lamaia ).
    bafta !
  •  
    • 200 mesaje
    16 Iul 2004, 11:29
    1 0
    Draga mea, pune pe o farfurioara de la ceasca de cafea continutul unui plic de bicarbonat de sodiu si aseaz-o pe ultimul raft din frigider(raftul de sus),in asa fel incat sa nu o atingi si sa o versi. Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile din frigider,chiar si cele ale mancarurilor lasate fara capac,dar si mirosurile urate.
    Eu am incercat,caci am fost plecata de casa vreme mai multa si s-a stricat ceva mancare prin frigider facand un miros de nu iti mai venea sa-l deschizi. Am scapat de miros cu solutia asta.
    Aaa,inca ceva sa nu folosesti clor in frigider,nu e indicat.Frigiderul se curata cu o solutia facuta din 1 litru apa si 2-3 pastile de Cloramina B.Aceste pastile sunt indicate ptr. curatarea si dezinfectarea tuturor paharelo,farfuriilor,a veselei in general si a frigiderelor.Se gaseste la farmacie si ar trebui sa fie folosita de toate restaurantele,cele care se respecta o folosesc,dar sunt altii care nici nu au auzit de Cloramina B. Exact asa se numeste Cloramina B,este tot pe baza de clor,dar are un continut de clor mai scazut nu ca cel pe care il folosesti la baie.
    Bafta
  •  
    • 9835 mesaje
    16 Iul 2004, 14:52
    0 0
    Eu am incercat cu bicarbonat pus pe farfurii pe fiecare raft in parte... IOC! NICI UN EFECT!
    Pana nu am facut ce am zis mai sus, tot a branza de oaie a mirosit.
  •  
    • 195 mesaje
    17 Iul 2004, 07:27
    1 0
    Se gaseste la supermarket un buretel absorbant de mirosuri urate in frigider ! Este f eficient. Nu stiu cat mai costa dar nu e f scump !
    Mama clateste frigiderul cu apa + otet si scapa de miros !
  •  
    • 1118 mesaje
    17 Iul 2004, 18:22
    1 0
    si eu as zice sa-l scoti din priza vreo 2 zile, sa-l speli bine si chiar de mai multe ori. Eu stiu varianta cu bicarbonat, aia cu clor mi se pare cam extrema. Deci scoate tot, spala bine clateste cu apa cu bicarbonat, pune cescuta cu bicarbonat sau buretelul respectiv si mai ales nu pune niciodata mancare descoperita in frigider. Stiu si eu pe cineva (s-a dezvatat intre timp) punea mancarea cu ceapa, usturoi si ce-o mai fi descoperita, apoi laptele, cate un tortulet si daca gustai toate aveau un iz de ceapa si de frigider. Uh :o !!
  •  
    • 1 mesaje
    18 Oct 2010, 11:37
    2 0
    Dupa multe metode aplicate pentru dezodorizarea frigiderului am gasit una SUPER FUNCTIONALA pe care v-o fac cunoscuta. Mentionez ca putzea a hoit, n-am idee din ce cauza! Doar cand treceam pe langa el, usa fiind inchisa, dadeai sa mori, nu alta! Am dat o gramada de bani pe tot soiul de trasnai din comert speciale pentru frigider. Niciun rezultat!
    [b]Deci, pe o farfurie intinsa puneti cate 3 felii taiate la 1 cm grosime de vanata, rosie si ardei gras(taiat pe lung), peste care stoarceti o lamaie intreaga. Schimbati continutul farfuriei dupa doua zile. Eu in a treia zi am scapat complet de miros.[/b]
  •  
    • 426 mesaje
    21 Nov 2010, 20:16
    0 1
    Mesaj şters de administrator
    Acest mesaj a fost editat de către Deleted Member: 24 Ian 2012, 20:00
  •  
    • 102 mesaje
    22 Nov 2010, 17:48
    0 0
    dragele mele,ptr a indeparta mirosul din frigider eu pun bicarbonat de sodiu pe o farfuriuta (cum zicea si o eva mai sus) sau pun otet intr-o canita de cafea si-l las acolo pe un raft de la usa frigiderului....imposibil sa nu schimbe mirosul aceste doua lucruri,de cate ori spal frigiderul tot timpul il clatesc cu apa si otet....sper sa va mearga dragele mele
  •  
    • 7967 mesaje
    11 Dec 2010, 07:21
    1 0
    Frigiderul se spala din cand in cand, chiar daca nu se decongeleaza! Acopera totul cu folie care retine mirosul de la a se imprastia si amesteca...Eu si un ardei daca am taiat din el, il invelesc in folie si-l pun in frigider...Branza se pastreaza bine in caserole de plastic cu capac ermetic. Nu lasa nimic descoperit in frigider!
  •  
    • 58 mesaje
    14 Dec 2010, 12:52
    0 1

nu stiu despre bicarbonat ca nu am folosit insa garantez ca daca speli frigiderul cu apa si putin detergent de vase si apoi il clatesti cu zeama de 1-2 lamaii nu mai ai probleme cu mirosurile din frigider. Eu in fiecare saptamana tai si pun in frigider cate un sfert de lamaie care sa absoarba mirosurile. O las pana se usuca .... de regula scot una pun alta

•  
    • 1158 mesaje
    16 Dec 2010, 10:36
    0 0
    Sigur nu se spala frigiderul cu clor ,se poate folosi cum s-a spus mai sus Cloramina B,un detergent de vase daca l-ai last nespalat mult timp dar nu clor.In rest eu il intretin cu apa si otet sau zeama de lamaie.Si eu am tot timpul un borcanel din ala mic fara capac ,cu bicarbanat pe usa frigiderului la intervale de timp il schimb,nu stiam de lamii taiate ,dar lamaii am meru in frigider.Si nu tin nimic neacoperit.
  •  
    • 1832 mesaje
    30 Dec 2010, 20:05
    0 0
    poti sa pui zat de cafea in ceva si l lasi in frigider,vei vedea ca a doua zi dispare mirosul. Asta e secretul meu ptr mirosul urat din frigider, zatul absoarbe mirosurile!