o reteta de impresionat barbatii !

•  
    • 26 mesaje
    14 Iul 2004, 09:27
    0 0
    Este prima data cand intru in aceasta sectiune, dar chiar din prima zi am aflat ca aici pot gasi lucruri interesante.
    As vrea sa gatesc ceva prietenului meu, as vrea sa fie ceva rapid si ieftin dar foarte gustos. VREAU sa il impresionez!!! Pentru ca nu am pe cineva aproape de mine care sa imi dea un sfat va rog sa ma ajutati voi, cele care stiti ce inseamna a fi indragostit, cele care stiti cat de mult inseamna o mica bucurie facuta persoanei iubite!
    Sunt sigura ca ma veti ajuta, prin urmare va multumesc din suflet!
  •  
    • 26 mesaje
    14 Iul 2004, 10:06
    0 0
    NU VREA NIMENI SA MA AJUTE???????????
    vA ROG FRUMOS.....
  •  
    • 50 mesaje
    14 Iul 2004, 10:42
    0 0
    Scumpo,
    Depinde de jumatatea ta cat de pretentioasa sau nu este. Spre exemplu, prietenul meu este incantat de absolut orice mancare, mai ales dulciuri.Adica: pateuri facute in casa cu aluat Bella de placinta, cu carnaciori afumati, putin prajiti in ulei cu vin, pe care se presara putin cascaval sau branza rasa; tort de crema de zahar ars, orice prajitura racoritoare de vara cu fructe deasupra, salata orientala in care amesteci oua, cu carnaciori,ca bucati de branza etc. etc.
    Depinde cat de pretentios este el.
  •  
    • 26 mesaje
    14 Iul 2004, 11:22
    0 0
    Merci beaucoup!!!
    Nu este pretentios, numai ca vreau sa il impresionez... in weekendul asta m am gandit sa ii gatesc ceva deosebit - asa, ca sa il rasfat! Pentru weekendul viitor am sa gasesc altceva. Cum spuneam... nu este pretentios, dar mi am propus sa fac mereu cate ceva ca sa nu cumva sa se plictiseasca!
  •  
    • 200 mesaje
    14 Iul 2004, 11:44
    0 0
    Draga mea incearca cu un peste la tava sau la gratar.Barbatilor le place pestele si sigur va fi impresionat.Al meu e topit dupa peste.Cauta in retete.ro sau chiar pe google retetele de peste la tava.Sunt sigura ca ai sa il uimesti.
    Bafta
  •  
    • 26 mesaje
    14 Iul 2004, 12:17
    0 0
    Merci Daniela!
  •  
    • 1033 mesaje
    14 Iul 2004, 13:24
    0 0
    al meu a venit state, cu o reteta extrem de simpla
    andar, iti trebuie - un salau, 2 rosii,morcov, ardei gras, ulei , pasta de tomate - condimente si folie de aluminiu

salaul, il tai pe burtica il umpli cu rosioare taiate felii rotunde, bucatele mici de morcov, bucatele mici de ardei gras, un pic de ulei si putin sos de tomate diluat -si inchizi burtica- pe afara pui iarasi feliute rotunde de rosii, dai cu putin ulei, vegeta, piper si ce mai vrei tu, sos de tomate- dupa care il infasori bine in folia de aluminiu- il pui intr.o tava si il bagi in cuptor...
    e f. usor de facut!!! trebui sa stea cam 45 de minute !!il verifici cu o scobitoare- din cand in cand ca sa vezi daca carnita e frageda

POFTA BUNA !!!
  •  
    • 26 mesaje
    14 Iul 2004, 14:07
    1 0
    Merci..... imi surade ideea! In plus am o pofta nebuna de peste... si daca ma gandesc bine... si lui ii place pestele!
    Inca o data merci!
  •  
    • 401 mesaje
    14 Iul 2004, 14:55
    0 0
    Andar poti face peste cu vin alb si lamaie, separat faci un sos usor cu o lingura de mustar, un galbenus de ou, 2 linguri de ulei, ca la maioneza, 2 linguri de smantana si patrunjel tocat - usturoiul optional.
    Eu as face si pui cu bere neagra ... yammm ... puiul il pui de cu seara sa stea cam 12 ore in bere neagra si vreo 200 gr. de stafide la asezonat ... sau cum naiba se spune - si mai pui ceva mirodenii eu prefer busuiocul si paprika, ai grija nu prea multe condimente ca se amareste! sa nu uiti si sarea!
    Iar ziua sau ma rog seara (cand faci tu masa deosebita) il pui pe un capac deasupra unei cratiti cu apa, capacul cu fundul in sus ... si lasi la cuptor o ora sau poate mai mult sa faca o crusta deosebita, stafidele le scoti din bere si le pui langa pui la final si mai lasi vreo 10 minute in cuptor
    Sper sa fie deosebit si sa-ti placa, ai grija ca e o mancare usor dulce si deosebita, multora nu le-a placut, altii au fost inebuniti.
    Iti mai pot da si o reteta de aripioare cu miere si boia iute dar la fel este pretentioasa si nu pica bine tuturor!
  •  
    • 26 mesaje
    14 Iul 2004, 15:16
    0 0
    merci... o sa o tin minte! As fi vrut totusi ceva mai usor si mai rapid pt ca este asa calda afara... si apoi weekendul este atat de scurt!!!!!!!
  •  
    • 1033 mesaje
    14 Iul 2004, 15:26
    0 0
    SUPER RAPID - 15-20 MINUTE!!!

PUI CHINEZESC!!!!atentie -- e numai inventia mea!!!! ( e si la mancare preferata- scrisa de mine!!!)
    iti trebuie piept de pui fara os, taiat julien, mama imi pune la congelator din toamna un salam compus din -morcov(ras), patrunjel (tocat marnt)telina(rasa)ardei gras...sau tot ce am enumerat eu, tb. sa le ai proaspete!!!
    o ceapa taiata marunt, cascaval ras si un pic de smantana si suc de rosii sau pasta de tomate si bineinteles mirodeniile- vegeta, busuioc, piper si orice mai vrei tu!!!!

Pui o tigaie la foc, torni un pic de ulei, calesti puiutul binisor adaugi ceapa, dupa care vii cu legumele enumerate mai sus (e f. important Ardeiul gras ii da un gust deosebit!!!) condimentezi cu vegeta, busuioc, un pic de piper, adaugi acel sos de tomate- diluat in putina apa -NU F. mult!!!i
    ar la sfarsit pui un pic de smantanica si presari cascavalul ras !!!!!
    POFTA BUNA !!!
    se face f. rapid - e o delicatesa la noi in casa si e bataie pe ea pt. ca o fac rar - adica de 5-6ori/an !!!
  •  
    • 62 mesaje
    14 Iul 2004, 15:52
    0 0
    Draga mea, te invat eu ceva f. rapid si frumos si adaptat acestei perioade. Se numeste Capreze: iei salata verde, rosii, castraveti, ceapa, ardei, masline, telemea si pe deasupra putin oregano. Nu uitam sare, ulei, otet. Pui intr-un vas de yena mai intai salata verde rupta in bucati mari, telemeaua cubulete, apoi restul, le amesteci si e minunat. Este f. consistenta si usoara in acelasi timp. Succes!
  •  
    • 26 mesaje
    14 Iul 2004, 16:28
    0 0
    merci tuturor!!!
    mai astept idei panain weekend!!!!!!!
  •  
    • 1033 mesaje
    14 Iul 2004, 17:31
    0 0
    ai o varietate deja...mai cauta si tu
  •  
    • 9835 mesaje
    15 Iul 2004, 10:41
    0 0
    monkey, mai da-mi cateva amanunte despre "salamul" ala de legume si verdeturi, ca e interesant rau de tot!

In ce trebuie infasurat? Cum reusesti sa tai felii din el? etc.. etc...
  •  
    • 9835 mesaje
    15 Iul 2004, 10:54
    0 0
    Andar, depinde ce gusturi are iubitul tau. Dar si asa... eu am constatat o chestie: cand vreau sa gatesc ceva pentru o ocazie speciala, nu-mi iese la fel de bun ca altadata.

Chiar zilele trecute am mai tras o concluzie: o fripturica cu cartori prajiti, un morman de salata si o bere rece este visul implinit al oricarui barbat. Decat sa gatesti o zi intreaga tot felul de mancaruri sofisticate (despre care nu esti sigura cum or iesi si cat de mult ii vor placea partenerului), iar pe urma in loc sa fii odihnita si zambitoare esti obosita si cu nervii la pamant... mai bine gateste repede ceva simplu si bun, pe care sa il pui pe masa cu zambetul pe buze, odihnita si vesela ca o vrabiuta. Desertul cumpara-l de la cofetarie. (Pe vremea asta, o inghetata buna face toti banii.)
    Si pe urma, SIGUR o sa mai ai chef sa faci si "prostii". Altfel... oboseala poate sa-ti strice tot cheful.

Daca totusi retetele minunate ale evelor te tenteaza, incearca-le din timp, ca sa stii exact ce ai de facut in ziua cu pricina.
  •  
    • 26 mesaje
    15 Iul 2004, 11:50
    0 0
    multumesc pentru sfaturi donna!!!
  •  
    • 1033 mesaje
    15 Iul 2004, 12:20
    0 0
    donna, cu mare placere, dar cum am spus, nu il fac eu "salamul" ci mamica mea !!!
    o intreb si iti scriu maine, mai exact, azi am treaba cu CV.de tradus...

cum il tai???, pai te chinui un pic - doar sta la congelator,nu???
    in nici un caz feliute -ca salamul...doar forma este de salam !!!
  •  
    • 1033 mesaje
    15 Iul 2004, 12:22
    0 0
    era sa uit!!! se infasoara in folie de aluminiu...
    maine iti scriu reteta..donna !!!
  •  
    • 9835 mesaje
    15 Iul 2004, 18:27
    0 0
    saru'-mana, frantzuzoaico, trai-ti-ar mamicutza!