Supa crema de rosii

•  
    • 33 mesaje
    13 Iul 2004, 08:58
    0 0
    Tinand cont ca rosiile se gasesc acum din abundenta pe piata as dori si eu reteta de supa crema de rosii.
    Multumesc mult
  •  
    • 5 mesaje
    13 Iul 2004, 13:24
    0 0
    supa de rosii o gasesti la: http://www.eva.ro/gastronomie/articol43.html
  •  
    • 1033 mesaje
    13 Iul 2004, 14:40
    0 0
    danistoian - eu fac supa de rosii, atat de groasa incat pare o crema, doar ca are toate legumele in ea !
    pui 1/3 apa in oala de ciorba, si pui la fiert 1 ceapa mare, morovi, ardei gras, dovlecel-lasi sa fiarba, dai rosiile prin razatoare - eu nu le strecor si le adaug pur si simplu peste legume !
    scot morcovii dupa ce au fiert ii rad si ii adaug si pe ei la loc - si daca iti place pui si fideluta! un pic de vegeta si un pic de sos de tomate diluat ....
    POFTA BUNA !
  •  
    • 1033 mesaje
    13 Iul 2004, 14:41
    0 0
    eu fac cu 1,5- 2kg de rosii mari !!!
  •  
    • 331 mesaje
    13 Iul 2004, 15:22
    0 0
    eu fac supa de rosii astfel: pun la fiert in 1,5 l apa 4-5 morcovi maricei, 2-3 ardei taiati fideluta, 2 cepe potrivite. dupa ce ceapa s-a inmuiat, o scot din supa si adaug o ceasca de orez...separat fierb niste apa in care oparesc rosiile (cca. 1,5 kg) sa le pot decoji si apoi sa le dau prin sita. sucul de la rosii il adaug peste supa, dupa ce a fiert orezul, un strop de vegeta, piper (mai multicel pun eu, ca ii da gust bun) si la final o mina buna de leustean tocat fin. se poate minca si rece...si cu ardei iute... mmm...