RETETELE MELE
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
11 Iul 2004, 18:350 0sunt o tanara gurmanda -21
..o sa va impartasesc din minunatele mele retete, de la prieteni adunate sau inventate , poate va insiprati ..
1- se ia un vas (eu am yena ) , uns cu margarina ..peste care se pune un rand de cartofi fierti taiati felii, apoi oua fierte , si smantana ..condimente : sare , piper, curry , oregano /.,.se lasa cam 15 min la cuptor ...si gata yum yum o bunatate
2- ciuperci din conserva ,taiate marunt , se amesteca cu usturoi pisat si maioneza...va iesi o pasta, eu o ung pe paine prajita
3-spaghete fierte ..se amesteca cu ton si bulion ..si ce condimente vreti
4-tigaie unsa cu unt , peste care pun rondele de cartofi fierti , apoi mult cascaval si ou batut ..se lasa la cuptor 15 min .
5.tigaie teflon , in care se pun bucatele (cam 2 cm marime )de carne de vita ..pana se rumenesc ..apoi adaugam ceapa , ciuperci , cartofi , putin usturoi ...si dupa ce se calesc ,pun suc de rosii , condimente ...
6.tava cu apa , putin ulei si cateva pulpe de pui , cartofi , usturoi..se lasa la cuptor ..pana se fac
optional ,se adauga bulion
7 prajitura cu nuca
4 oua , o cana zahar , una de faina, i pahar ulei , putina sare , zahar vanilat , rom, jumatate de plic praf de copt stins cu sifon sau lamaie , multe nuci macinate ..optional nuca de cocos, coaja de poortocale etc.
se bat ouale intregi cu zaharul , apoi adaugam uleiul cu putin sare , se mai bat putin , apoi zahar vanilat, rom , prav de copt , si foarte multe nuci macinate ...se lasa la cuptor , in tava ....pana se face ..p.s nu este o prajitura care creste ..are maxim 2-3 cm .
8 nuci
-doar daca aveti aparat special
6 oua , 14 linguri ulei ,14 de lapte si 14 de zahar , 2 lingurite amoniac ..toate se amwesteca ..apoii haina cat cuprinde ..sa iasa ca o coca ...apoi se fac mingiute de coca si se pun in aparat ....se fac nucile si se umplu cu ce vreti voi
9-ARDEi prajit
se amesteca : ceapa verde maruntita , branza de vaca, rosie cubulete , sare , piper , boia ,putin ulei ...si se umplu ardeii...apoi folosim o felie sde rosie ca un capac , si prajim ardeii in ulei
ps sunt super buni, dar o sa va sara ulei in ochi , aveti grija
10.Tort cu mere ieftin si bun
avem nevoie de :i cana sijumatate de faina , o cana de zahar , jumatate cana de apa .., 4 oua ,, prafg de copt ,mere
se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar
se bat galbenusrile cu zahar
se toarna foarte usor galbenusurile peste albusuri, se amesteca foarte usor , adaugam arome , praf de copt.
in tava se pun felii de mere , cu zahar , se lasa cam 10 min in cuptor la foc mic , apoi se scoate tava si se adauga aluatul obtinut ( trebuie sa iasa o crema ca la chec )
cand e gata , se scoate din cuptor , si se rastoarna ..tortul, astfel merele vor fi deasupra
sper ca macar una din aceste retete sa va fi atras atentia ..toate sunt verifiocate de mine , sunt delicioase ,si usor de preparat
pofta buna
Înapoi la: Forum » Gastronomie