RETETE DE POST
-
0 0Am intrat in Sfantul post al Craciunului.Unii tin tot postul..altii miercurea si vinerea...fiecare cum poate.Sunt curioasa ce gatesc cele care tin tot postul.As vrea cateva retete de mancaruri de post,rapide si gustoase.Multumesc anticipat!
-
Supa crema de linte rosie
-500 gr linte rosie (spalata in multe ape)
-2 l apa
se fierb 30', apoi se adauga dupa gust sare, ulei, pipier, usturoi, menta, tarhon, 4 linguri bulion
In zilele de peste: salata de ton cu morcovi, porumb, ceapa rosie, maioneza de soia si condimente dupa gust; sau paste fierte cu ceapa, ton, masline...
Sambata pregatesc niste rechin sau somon la cuptor cu ceapa verde, condimente...
In rest, soia cat cuprinde
Pofta buna
-
Si o reteta pe care tocmai am citit-o in suplimentul de la MI:
Spaghetti al Verde:
-spaghetti
-5 frunze busuioc (cred ca voi folosi uscat)
- o legatura patrunjel
- coaja si scul de la o lamaie
- o legatura ceapa verde
- 2 catei usturoi
- 50 g masline fara samburi
- 2 linguri capere
- ardei iute
Se pune apa la fiert pentru paste. Dupa ce incepe sa fiarba, adaugam si pastele, pe care le lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Pastele adevarate nu tre sa fie prea fierte, ele tre sa ramana "al dente". Curatam usturoiul, radem coaja de lamaie, dupa care stoarcem sucul. Curatam ardeiul iute de seminte, desfacem frunzele de busuioc si patrunjelul. Tocam usturoiul, coaja de lamaie, ceapa verde si ardeiul iute. Cu un mixer amestecam usturoiul, ceapa verde si coaja de lamaie pana obtinem o pasta. Adaugam masline, capere, ardei iute si mixam in continuare. Adaugam frunzele verzi si mixam. La final adaugam sucul de lamaie si mai amestecam putin. Scurgem pastele fierte intr-un castron si adaugam sosul peste ele. Le amestecam bine cu sosul, le aranjam pe farfurie si ornam cu patrunjel.
Cineva imi sugerase si o garnitura de ciupercute
-
ciuperci cu sos:1 cutie ciuperci, 1 ceapa, 1 cutie rosii in bulion, sare, piper, oregano, ulei. calesti ceapa taiata marunt intr-o tigaie, adaugi ciupercile le calesti si pe ele apoi rosiile si sucul de rosii si lasi sa fiarba, la final adaugi sare si condimente dupa gust. se serveste cu mamaliga sau cu spaghete. pofta buna!
-
Mincare de mazare,morcov si conopida,se completeaza de minune.
As vrea sa incerc reteta frantuzeasca de mincare de cartofi cu masline.
E relativ simpla,prajesti ceapa juliene cu cartofii taiati subtire felii rotunde ,apoi adaugi masline verzi si negre, servesti cu peste fiert in ulei de masline asezonat cu coaja de lamiie si usturoi,fiert la cuptor la foc mic .Pestele era Halibut. -
PASTE CU CIUPERCI
o punga de paste pe care le fierbi
2-3 cepe,2 ardei ,5-6 catei de usturoi,3 rosii mari(sau 2 linguri de bulion),pe care le calesti cu 2 linguri de ulei de masline,dupa ce s-au inmuiat adaugi 2 cutii de ciuperci ,pui 3 cani cu apa si lasi la inabusit cca 5 min dupa care adaugi pastele fierte ,mai lasi sa dea cateva clocote ,timp in care pui sare,piper ,vegeta si dupa ce stingi ochiul ,adaugi putin marar si rozmarin,pui capacul si GATA!
Pofta buna!
le poi servi cu castraveti murati