aluat de sawarma-cine ma ajuta?
-
0 0stie careva o reteta pt aluatul de la sawarma?PLEASE ajutati-ma
-
Shaorma / este umplutura. Am avut un iubit israelian, el mi a explicat asta:carne de pui sau curcan (el prefera peiptul de cucan pt ca era mai gustos si amintea de familia ramasa acasa)peste care seb aduga un condiment special numit chair asa Shaorma, si se caleste in putin ulei. se seveste cu smantana si lipii. Este unul dintre preparatele mele preferate din bucataria israeliana!!!
-
Andar imi pare rau dar evreii nu mananca smantana sau orice produs lactat impreuna cu carne!!! Niciodata! Nu este Kasher ... asa ca shaorma de care spui tu nu este o mancare traditionala evreiasca, carnea se amesteca poate cu maioneza sau altceva care nu e din lapte.
Sunt evrei care nu mai sunt religiosi si nu mai tin cont de aceste reguli ... (unele dintre ele mie mi se par extraordinare dpdv nutritionistic - daca sunt printre voi adeptele regimului Montignac veti intelege ce vreau sa spun - stiti ca nenea Montignac chiar spune in carte sa nu amesteci branzeturi cu carne)
Aveti grija! -
Alta mancare de peste!!! cand ai spus evreu am subinteles ca era vorba si de religia mozaica! De musulmani stiam chestia asta ... eu in loc de smantana la shaorma prefer un iaut mai gros amestecat cu usturoi! yaammm-yaammmm
Imi place shaorma aia cu carne de vita si oaie ... mi se pare cea mai gustoasa combinatie posibila! -
Aluatul de lipie e f simplu.Framanti un aluat de paine obisnuit,apa,faina ,sare si drojdie.Apoi, aici intervine secretul,deci fiti atente:il lasi sa creasca,apoi il imparti in parti egale,formand mingiute cat doresti de mari,le lasi inca odata sa creasca,apoi le intinzi sub forma de lipie si ,pt ultima oara,le lasi din nou sa creasca,dupa care le dai la cuptor.Acesta-i secretul ca se desfac .succes!