supa gustoasa

•  
    • 184 mesaje
    1 Nov 2009, 10:37
    0 0
    Vreau sa fac o supa sau o ciorba gustoasa dar nu am idei.
    Ce bine gatea bunica mea!
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    1 Nov 2009, 11:13
    0 0
    nimic nu e mai bun decat o supa de pui. e preferata mea.
  •  
    • 2807 mesaje
    2 Nov 2009, 15:34
    0 0
    luiza, fii atenta

preferata mea, o supa gustoasa, sanatoasa si simplu de facut:

cam un kg de rasol de vita (cauta ceva de vitel, carne tanara, sa fiarba mai repede), un os cu maduva, pentru gustul mai intens, vreo 2-3 morcovi, o ceapa mare, patrunjel radacina..2-3, o telina mica si un cartof.
    ..in loc de sare eu condimentez cu delikat, frunze de patrunjel si marar
    (taiate marunt)

-pui la oparit carnea si osul, arunci apa
    -pui din nou la fiert, spumezi mereu, sa iasa supa limpede, vreo jum de ora(mai incerci carnea sa vezi cat e de fiarta) -apoi adaugi legumele intregi cu exceptia cartofului, pe care-l pui doar la sfarsit pt ca fierbe repede
    -adaugi delikat dupa gust
    -la sfarsit, verdeata

se face usor, e sanatoasa si foarte gustoasa
  •  
    • 184 mesaje
    2 Nov 2009, 19:15
    0 0
    Merci frumos, sa stii ca voi incerca
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    2 Nov 2009, 21:02
    0 0
    imi place f mult supa de gulii. se calesc ceapa si ardei intr-o lingura de ulei, se adauga morcov, se lasa la innabusit putin, dupa care se adauga apa. cand apa e fierbinte, se adauga guliie date prin razatoare si se lasa sa fiarba incet. la sfarsit se adauga patrunjel verde. este o supa care de preferat se face cu smantana. e mai buna asa.
    eu o servesc cu crutoane.
  •  
    • 13910 mesaje
    2 Nov 2009, 21:34
    0 0
    kti, asa ceva n-am auzit inca, dar, pt. ca imi plac enorm guliile, o sa incerc si eu.
  •  
    • 3 mesaje
    3 Nov 2009, 21:10
    0 0
    cea mai buna mancare o face bunica!
  •  
    • 2791 mesaje
    3 Nov 2009, 23:24
    0 0
    si nimeni la subiect
  •  
    • 2487 mesaje
    4 Nov 2009, 13:00
    0 0
    Supa crema de cartofi-faci o baza de supa cu morcov intreg,telina,ceapa si ardei gras,tai cartofi cuburi mai mari si fierbi bine toate legumele,scoti legumele separat si cartofii separat,faci piuree cartofii si diluezi cu zeama de supa,sarezi sau pui delikat.Separat prajesti in ulei o ling.de faina,cind se rumeneste o pui in supa,are rol de ingrosare,fierbi pina clocoteste si stingi,poti pune un pic de patrunjel deasupra.Se serveste cu crutoane de piine prajita.
    Ca tips poti face din ramasite de piuree diluat cu supa de pui sau zarzavat.
    Este supa mea preferata din copilarie.