retete pt bebei - alergici

•  
    • 361 mesaje
    9 Oct 2009, 07:43
    2 0
    am un bebe de 8 luni e alergic la toate produsele lactate, nu mai stiu ce sa ii dau sa pape in special seara inainte de culcare, va rog sfatuiti-ma, acum ii dau gris cu apa indulcit dar sa cam plictisit deja de el
    astept macar cateva retete
  •  
    • 7673 mesaje
    9 Oct 2009, 08:29
    1 0
    cereale de la milupa pe care poti sa le faci cu apa fiarta si racita nu neaparat cu lapte
  •  
    ati
    • 142 mesaje
    9 Oct 2009, 08:32
    0 0
    poti sa incerci cu piure de cartofi sau morcovi , facut cu apa in care le fierbi.si supe creme , pisezi legumele din supa ca sa fie ca si o pasta.
    incearca poate da rezultate.
    norroc
  •  
    ati
    • 142 mesaje
    9 Oct 2009, 08:37
    2 0
    tarta de spanac cu cartofi , orez pasat cu miere si ou.
  •  
    • 248 mesaje
    9 Oct 2009, 10:18
    3 0
    eu le dau Zymil- un lapte cu continut redus de lactoza de la Parmalat .
    ,, are propietatea de a fi digerat foarte uşor, păstrându-şi în totalitate propietăţile nutritive şi fiind recomandat inclusiv persoanelor care au dezvoltat intoleranţa la lactoză, deoarece în laptele ZYMIL, lactoza (zahărul din lapte) este descompusă în două zaharuri mai simple, mult mai uşor de digerat. Mai mult, pe lângă propietatea de a fi digerat foarte uşor, ZYMIL oferă alte trei motive de a-l consuma: un singur pahar asigură 30% din doza zilnică recomandată de Calciu, oligozaharide necesare pentru absorţia acestuia, precum şi aminoacizi esenţiali: lisina, care ajută la creşterea capacităţii de concentrare şi metionina necesară pentru normalizarea metabolismului lipidelor. ''
  •  
    • 361 mesaje
    9 Oct 2009, 12:58
    1 0
    nu pot sa ii dau nici unpreparat de genul cu continut scazut de lactoza nici macar lapte de soia, imi face bubite si diaree, iar de revenit isi revine foarte greu
    ma intereseaza masa de seara ceva ce pot sa ii pun in biberon inainte de culcare
  •  
    • 7673 mesaje
    9 Oct 2009, 20:12
    0 0
    cerealele le faci cat vrei de consistente,le poti prepara ca un lapte cu gris,dar cu apa
  •  
    • 3036 mesaje
    11 Oct 2009, 00:28
    0 0
    din cate inteleg eu, nu e vorba de intoleranta la lactoza, ci de alergie la oricare din tipurile de proteinele din lapte si lapte de soia (doua alergii care deseori apar impreuna).

din fericire, exista si alte surse de proteine animale potrivite pt copii de 8-9 luni (supe de carne, galbenus, peste, ficat de pui, creier de vita).

surse alternative de calciu: merele si morcovii.

gateste-i o supa asa cum recomanda medicii chinezi pentru copiii mici sau adultii convalescenti: fierbi carnea si legumele la foc mic si cu capacul pus, timp de cateva ore, pana ce legumele si carnea aproape ca se dizolva in apa (adica inca vreo o ora dupa ce carnea a inceput sa se desprinda de pe oase). se pare ca supa care rezulta este foarte nutritiva si in acelasi timp usor de digerat si asimilat chiar si de catre persoanele cu o constitutie foarte fragila.

eu am gatit supa asta pentru cineva care se refacea dupa o interventie chirurgicala abdominala si pot sa spun ca este foarte gustoasa. (ii strecuram supa, ca sa o poata bea cu paiul - deci merge pusa si in biberon)
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    11 Oct 2009, 10:01
    2 2
    da-i seara cereale cu apa cum te-au sfatuit fetele. adauga daca vrei si pulpa unui fruct, cum ar fi piersica, para, mar. iarna poti folosi compoturile.
    al meu era mai grasut la varsta asta si noaptea, in loc de o masa de lapte ii dadeam nectar de fructe.
  •  
    • 361 mesaje
    11 Oct 2009, 13:52
    0 0
    cerealele ori contin lapte praf ori cele care nu contin lapte praf scrie pe ele ca pot contine urme de lapte si nu sunt indicare la copii alergici la lapte
    deci cereale nu pot sa ii dau
    co nectar se satura noaptea?
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    11 Oct 2009, 19:15
    1 1
    al meu se satura de la o sticla de nectar. vara i-am dat fructul dat prin blender. iarna fructe din compot.
    eu sunt de parere ca ar trebui sa vorbesti cu pediatrul sa ii dea un supliment de calciu. daca nu bea lapte deloc, e destul de greu sa adune calciu doar din alimentatie, fiind in crestere.
  •  
    • 361 mesaje
    12 Oct 2009, 07:45
    1 0
    bebe ia si vitamine si calciu
  •  
    • 476 mesaje
    12 Oct 2009, 13:06
    2 0
    Nu stiu daca te pot ajuta cu ceva, dar si eu sunt alergica. Am 32 de ani, si incerc sa trec peste cum pot. Presupun ca diagnosticul de alergie la alpte i l-a pus un alergolog. Nu ti-a dat si un regim? Mie asa mi-a dat alergologul meu; la inceput mi-a fost foarte greu sa il respect strict, dar facand urticarie de fiecare data cand mancam ceva interzis, m-am obijnuit... Apropos, mai nou am intoleranta la lactoza. Medicul meu alergolog are si el, si chiar el mi-a recomandat un lapte din soia care se gaseste la Real sau Cora, intr-o cutie verde (produs in Italia). In speranta ca te-am putut ajuta cu ceva, si ca ti-am alinat putin durerea, ii doresc bebelusului tau multa sanatate! Daca mai ai intrebari te astept cu drag
  •  
    • 361 mesaje
    13 Oct 2009, 09:15
    1 1
    multumesc sab2006, stiu de laptele de soia, dar nu il suporta nici pe acesta
    da diagnosticul l-a pus un pediatru alergolog, nu ii pot da nimic ce tine de lapte, proteine din lapte, branzeturi, nimic lactat nici macar iaurturi cu lactobacili
    e greu sa nu ii poti da unui bb ce are el nevoie mai mult, dar ia in greutate si fara laptic, ma bucur ca imi suporta margarina vegetala
    oricum alergia la lactoza o are mostenita de la taticul lui c are pana la 2 ani nu a baut lapte de loc, dar apoi si-a revenit, bea acum lapte foartemult si nu are nimic, sper ca si bebe sa isi revina in timp
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    13 Oct 2009, 13:52
    0 2
    de ce ii dai margarina vegetala? e cel mai daunator aliment. nimic nu are natural in ea. mai decat sa-i dai un aliment suta la suta sintetic, mai bine nu ii ungi nimic pe paine.
    ramane la alegerea ta, dar eu nu i-am dat niciodata margarina.
    daca nu are alergie la ou, atunci poti sa-i faci clatite cu gem, in tigaie de teflon, fara ulei. aluatul il faci fara lapte. pui putin ulei in el, de preferat ulei de masline. eu demult nu mai fac clatite prajite in ulei. doar in teflon. sunt delicioase si fara lapte.
  •  
    • 476 mesaje
    13 Oct 2009, 16:10
    0 0
    Subscriu la ce a ssris kti. Margarina vegetala are numai chimicale in ea. Hai sa iti povestesc o aventura a unei cunostinte care are o fabrica de branzeturi. Branza topita se face din margarina si alte chimicale, nici nu trece pe langa branza adevarata. Vroia sa scoata pe piata si branza topita pe langa celelalte produse pe care le fabrica deja. Cum era pentru prima oara, s-a gandit sa faca un test; trebuia sa taie o bucata din calupul mare de margarina de 25 kg. Au incercat cu tot ce aveau in bucutarie, inclusiv cu toporul, nu au reusit. Au lasat-o o zi (vara fiind) la soare, nu s-a intamplat nimic. Bineinteles ca nu au mai facut branza topita, dar nici margarina nu mai cumpara. De nici un fel.
  •  
    • 361 mesaje
    15 Oct 2009, 15:59
    0 0
    am renuntat si la margarina pt ca i-au iesit niste bubite, o sa incerc cu clatite, oricum eu nu le fac cu lapte si binenteles le fac in teflon fara ulei