ciorba
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
5 Oct 2009, 15:090 0buna tuturor!
Va rog frumos sa nu radeti de mine ca sunt la inceput in ale gastronomiei
.
Am o problema mareee (mi se pare mie mare) in sensul ca vreau sa fac ciorba de pui si am un pui intreg.
Am scos copanele si aripile, trebuie sa mai scot pieptul(cand se mai dezgheata puiul ca e la micounde
.
intrebarea e cum naiba scot pieptul ala din pui ca habar n-am si daca la ciorba folosesc doar aripile si spatele puiului.
va rog ajutati o biata nestiutoare!
multumesc -
5 Oct 2009, 19:27il scoti taind pe la articulatiile puiului...dup-aia.pui la fiert cu legume,adica,morcov,telina,patrunjel,eventual cartofi....daca-i pui de stat,fierbi legumele intii,si pui puiul la urma,daca-i gaina adevarata,faci invers... cind s-au fiert toate,strecori supa,care tre sa fie limpede,c-am uitat sa zic s-o fierbi la foc moderat si s-o si spumuiesti...so,supa limpede,adaugi daca-ti place ceva din legumele fierte-mie nu-mi place,de obicei fac din ele salata boeuf-pui fidea sau taitei de casa si patrunjel verde si ceva piper....cam asta ar fi,ca nu ma pricep grozav la explicat,prefer sa fac
-
5 Oct 2009, 20:48acum banuiec ca e tirziu pt. puiul tau, dar iti zic cum fac eu ciorba, poate iti va fi de folos alta data.
1. calesti putin puiul (ce parte pui folosesti la ciorba), sau nu, apoi adaugi legumele cubulete (eu le pun toate in acelasi timp . (ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei, cartof...astea 2 poti sa le pui dupa putin timp)
toate fierb repede.
bulion sau pasta de tomate.
sare, sau delikat.
la final, fidea, nu trebuie sa o fierbi mult, citeva clocote...
o acresti cu ce-ti place : otet, lamiie, bors (daca fol. din acela la plicutet, il lasi sa fiarba).
frunze de leustean, patrunjel, telina taiate marunt la final.
2. fierbi puiul cu legume intregi (ca la supa). pui orez.
cind sint toate fierte, scoti legumele.
apoi pui smintina multa.
sare.
acresti cu zeama de lamiie.
frunze de patrunjel taiate marunt la final.
---asta se numeste a la grec--- -
5 Oct 2009, 22:54asa e,io i-am facut supa
poate-i place si nu mai face ciorba ,daca n-o fi si mincat-o pina acu'
Înapoi la: Forum » Gastronomie