Tortellini de casa
-
0 0Am vazut la un post italian cum se fac. Am incercat si eu, si ies MULT mai buni decat cei proaspeti din comert. Ca dimensiuni, sunt mai mari. Ba chiar, tortellinii facuti la emisiunea italiana mi s-au parut ENORMI (i-au facut mari cat o jumatate de palma!).
Umplutura: ciuperci tocate marunt se amesteca cu verdeata, ou batut si Vegeta.
Se framanta bine-bine o coca din faina, sare, un ou si putina apa calduta.
Se intinde o foaie subtire.
Se taie patratele cu latura de cca 5 cm.
Varianta 1: se ung marginile cu ou batut (ca se se lipeasca bine), se pune umplutura, se ruleaza ca si cornuletele, se infasoara pe deget si se preseaza capetele suprapuse, formand "ineluse".
Varianta 2: se ung marginile cu ou batut, se pune umplutura, iar deasupra se aseaza un alt patratel de aluat, lipind bine marginile.
Se fierb.
Se pot servi, dupa gust, cu smantana, cascaval ras, sos de soia, oregano, busuioc, sos de rosii.
Pentru cine prefera tortellini cu carne, ar fi bine sa foloseasca pentru umplutura carne tocata de pui, care fierbe mai repede. -
mary, pentru fabricarea industriala a pastelor se foloseste in general asa-numitul "grau-dur", care nu se umfla asa de tare la fiert ca faina obisnuita pe care o folosim noi.
Dar, chiar daca tortellini de casa nu sunt la fel de aratoase ca alea din comert, important este ca sunt mai gustoase si, cu siguranta, mai sanatoase (ma refer la faptul ca acasa facem umplutura din ingrediente proaspete si nu punem conservanti). -
da, donna si mie imi plac f.f.f mult!!!
domnul meu a fost in italia 4 ani si e innebunit dupa mancarea lor...mai ales dupa paste! italienii sustin ca daca mananci des paste, te feresc de boli de stomac...cum ar fi ulcer, colite si altele, ca nu ma pricep prea bine....
unul din SOSURILE mele preferate pt. PASTE e asta:
calesc intr.o craticioara 1ceapa, adaug ciupercutele din cutie, condimentez (vegeta, busuioc, piper si ce mai vreti voi!!!)dupa care adaug pasta de tomate (diluat in putina apa) las la fiert sa pana cand incepe sa scada, adaug un praf de zahar, dupa care adaug 3-4 catei de usturoi, taiat f. mic !!! merge si cu cateva bucatele mici - aruncate in cratita de kaiser,s au ce afumatura, va e la indemana !!!
sigur o stiati unele dintre voi.....,dar sa fie si pt. novici !!!
POFTA BUNA !!!