Tortellini de casa

•  
    • 9835 mesaje
    5 Iul 2004, 10:35
    0 0
    Am vazut la un post italian cum se fac. Am incercat si eu, si ies MULT mai buni decat cei proaspeti din comert. Ca dimensiuni, sunt mai mari. Ba chiar, tortellinii facuti la emisiunea italiana mi s-au parut ENORMI (i-au facut mari cat o jumatate de palma!).

Umplutura: ciuperci tocate marunt se amesteca cu verdeata, ou batut si Vegeta.

Se framanta bine-bine o coca din faina, sare, un ou si putina apa calduta.
    Se intinde o foaie subtire.
    Se taie patratele cu latura de cca 5 cm.
    Varianta 1: se ung marginile cu ou batut (ca se se lipeasca bine), se pune umplutura, se ruleaza ca si cornuletele, se infasoara pe deget si se preseaza capetele suprapuse, formand "ineluse".
    Varianta 2: se ung marginile cu ou batut, se pune umplutura, iar deasupra se aseaza un alt patratel de aluat, lipind bine marginile.

Se fierb.

Se pot servi, dupa gust, cu smantana, cascaval ras, sos de soia, oregano, busuioc, sos de rosii.

Pentru cine prefera tortellini cu carne, ar fi bine sa foloseasca pentru umplutura carne tocata de pui, care fierbe mai repede.
  •  
    • 1033 mesaje
    7 Iul 2004, 09:04
    0 0
    trebuie incercata reteta asta, mai ales ca.mi plac f.f.f. mult !!!

multumesc, donna
  •  
    • 30 mesaje
    7 Iul 2004, 10:33
    0 0
    Donna, am incercat varianta 2.Excelent gustul; nu se compara cu cei din comert.
    Am o nedumerire: am taiat coca cu o chestie care face marginile usor ondulate ; dupa fierbere nu s-au pastrat si nu aveau un aspect grozav.
    merci, mary07
  •  
    • 9835 mesaje
    8 Iul 2004, 09:41
    1 0
    mary, pentru fabricarea industriala a pastelor se foloseste in general asa-numitul "grau-dur", care nu se umfla asa de tare la fiert ca faina obisnuita pe care o folosim noi.
    Dar, chiar daca tortellini de casa nu sunt la fel de aratoase ca alea din comert, important este ca sunt mai gustoase si, cu siguranta, mai sanatoase (ma refer la faptul ca acasa facem umplutura din ingrediente proaspete si nu punem conservanti).
  •  
    • 30 mesaje
    8 Iul 2004, 09:52
    0 0
    Salut donna,
    Ai dreptate, pana la urma gustul conteaza.
    Intrebare: mai ai si alte retete din bucataria italiana?
    multumesc, mary07.
  •  
    • 1033 mesaje
    8 Iul 2004, 10:43
    0 0
    da, donna si mie imi plac f.f.f mult!!!

domnul meu a fost in italia 4 ani si e innebunit dupa mancarea lor...mai ales dupa paste! italienii sustin ca daca mananci des paste, te feresc de boli de stomac...cum ar fi ulcer, colite si altele, ca nu ma pricep prea bine....

unul din SOSURILE mele preferate pt. PASTE e asta:
    calesc intr.o craticioara 1ceapa, adaug ciupercutele din cutie, condimentez (vegeta, busuioc, piper si ce mai vreti voi!!!)dupa care adaug pasta de tomate (diluat in putina apa) las la fiert sa pana cand incepe sa scada, adaug un praf de zahar, dupa care adaug 3-4 catei de usturoi, taiat f. mic !!! merge si cu cateva bucatele mici - aruncate in cratita de kaiser,s au ce afumatura, va e la indemana !!!

sigur o stiati unele dintre voi.....,dar sa fie si pt. novici !!!
    POFTA BUNA !!!
  •  
    • 9835 mesaje
    8 Iul 2004, 21:46
    0 0
    Nu mai stiu alte retete asa, cap-coada... doar ce am prins si eu de pe ici-colo.

Monkey, eu cred ca sosul asta al tau merge si ca baza la pizza (sub celelalte ingrediente), ca tocmai am cumparat ceva la conserva FOARTE asemanator, doar ca a fost pe multi bani. Asa ca imi notez reteta! Mercik!
  •  
    • 1033 mesaje
    9 Iul 2004, 08:46
    0 0
    donna, eu nu am incercat !!!
    crezi tu ca ar merge ?
  •  
    • 8 mesaje
    12 Mar 2009, 23:07
    0 0
    donna
    esti super
    cautam de mult timp cum se fac tortellini si ceea ce am gasit nu mi se parea ... nu stiu ... cred ca imi era frica sa nu iasa ciudati
    dar promit sa incerc reteta ta si abia astept sa ii fac sotului meu
    mersi
  •  
    • 2487 mesaje
    13 Mar 2009, 15:42
    0 0
    Salut, donna ma bucur sa te gasesc pe site,ca de obicei super reteta.
    Uite si de la mine un truc ca minunea sa stea lipita,dupa ce ai dat cu ou pe margine si le lipesti , cu dinti de la furculita apasa pe margine nu foarte tare, se sigileaza previne desfacerea la fiert.
  •  
    • 87 mesaje
    15 Mar 2009, 08:32
    0 0
    iubesc italia si mancarea italiana!..o ador...
  •  
    • 248 mesaje
    16 Mar 2009, 18:49
    0 0
    bravo evelor care gatesc si pregatesc totul proaspat acasa , renuntati si la vegeta , delikat si alte prafuri miraculoase care contin e-uri . sarea e sfanta mai ales daca se pune la sfarsit sa nu isi piarda propietatile prin fierbere