Rata marinata cu legume

•  
    • 25 mesaje
    15 Sep 2009, 12:45
    0 0
    Fetelor, daca tot nu stiti ce sa mai gatiti, va dau eu o idee. Merge si cu pui reteta, nu doar cu rata. Eu am folosit rata pentru ca am primit una de la tara si trebuia sa fac ceva cu ea.

Ingrediente:
    Ingrediente:
    1 piept de rata
    250-300 ml vin spumant sec (eu folosesc Angelli Presidente)
    curry, oregano, busuioc, cimbru
    usturoi
    1 ardei gras de dimensiuni medii
    1 ceapa medie
    1 morcov mic
    1 cartof
    ulei
    piper, sare

Preparare marinata:
    Pieptul de rata se taie fasii mari. Fasiile se ung cu curry si se presara cu oregano, busuioc si cimbru, dupa gust. Se pun intr-o farfurie adanca si se toarna vinul spumant sec deasupra. Se mai adauga si cativa catei de usturoi (2-3) taiati felii mari.
    Se lasa la marinat 2-3 ore.

Preparare:
    Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga fasiile de rata, scurse, impreuna cu ardeiul, ceapa, morcovul si cartoful - taiate felii subtiri. Pieptul de rata se prajeste bine si cand se rumeneste se adauga si sosul de la marinata. Se mai lasa cateva minute (2-3) pe foc mic, sa fiarba.
    Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

Mod de servire:
    Cu orez alb fiert. (eu folosesc Scotti Bob Lung, mi se pare ca se fierbe cel mai frumos)

Pofta buna!
  •  
    • 338 mesaje
    16 Sep 2009, 16:41
    0 0
    Merciiiii frumos de reteta!!! Chiar aveam o rata si ma gandeam ca s-or fi plictisit ratele sa tot fie puse pe varza (vorba sotului meu).

Pofta buna tuturor!
  •  
    • 415 mesaje
    16 Sep 2009, 17:48
    0 0
    marti85, vad ca pui alcool in orice reteta pe care o faci.
  •  
    • 25 mesaje
    17 Sep 2009, 10:42
    0 0
    sunt fan! fan alcool in mancare, ca altfel nu beau. dar mi se pare ca ii da un gust mai special.
    oricum, gatesc si normal, sa stii...