Reteta cu somon

•  
    • 25 mesaje
    8 Sep 2009, 11:03
    0 0
    Dragele mele,

va mai impartasesc o reteta cu peste. Este f simplu de preparat si delicioasa!

Ingrediente pentru 2 portii:
    2 portii somon (ca. 200 g fiecare)
    2 linguri ulei de masline
    125 ml apa
    500 ml vin spumant (spre ex. Angelli Presidente)
    100 g masline fara samburi - maruntite
    50 g salata - maruntita
    10 rosii cherry
    1 lingura piper macinat mare

Mod de preparare:
    Somonul si uleiul de masline se pun intr-o tigaie grea. Rosiile cherry se spala si se taie in doua. Impreuna cu maslinele si cu salata maruntita se incalzesc intr-o oala. Se condimenteaza cu piper si sare. Se adauga peste portiile de somon si se coc la aburi timp de 8 minute. Inainte de a servi, se toarna spumantul deasupra.

Mod de servire:
    Cu cartofi copti cu rozmarin, pe o farfurie alba cu patrunjel tocat ca ornament pe marginile farfuriei.

Pofta buna!
  •  
    • 1555 mesaje
    8 Sep 2009, 21:10
    0 0
    Ce bine suna reteta ta!
    Si eu am luat acum vreo 2 saptamani somon, a fost prima data cand am gatit acest fel de peste. Nu a iesit chiar pe gustul meu da' nici de lepadat n'a fost
    L'am facut jumate la gratarul cu capac, ala a fost ok, am bagat lamaie la greu. Cealalta jumatate l'am facut la cuptor, la tava, cu vin, lamaie si putin unt. Asta a iesit cam gras, de la unt ... Imi place mai mult pangasius, e mai putin gras
  •  
    • 25 mesaje
    9 Sep 2009, 10:49
    0 0
    Mie imi place la nebunie si somonul afumat. Paine prajita cu unt si somon... de-li-cios!!!! Dimineata, la micul dejun e perfect.
  •  
    • 7673 mesaje
    9 Sep 2009, 11:29
    0 0
    cred si eu ca-ti place,mai ales ca-i dotat cu omega 3 din abundenta