tort de ciocolata
-
0 0Cine ma ajuta cu o reteta de un tort de ciocolata?
-
Blat:7 oua,7 linguri zahar tos,7 lin
guri faina.
Se bat albusurile cu zaharul,se pun galbenusurile pe rand,se pune faina in
ploaie.Se unge tava de blat cu unt si se pune o hartie pegament.Se toarna compozitia si se coace 45 min. la foc potrivit.
Crema:1 pachet unt,200 g.zahar pudra,3 oua,250g.nuca pralinata si macinata,50
g.cacao,1 lingurita ness.
Se freaca untul cu zaharul pana se to
peste;se adauga cate un galbenus din 5 in 5 min.,continuandu-se frecarea;se a
dauga cacaoa.separat se bat albusurile
pana se intaresc(cu un praf de sare).Se
pun in compozitie,dupa care se pune nuca.Se omogenizeaza crema si se da la rece.Se taie blatul in 3,se insiropeaza
si se unge fiecare parte cu crema in a
sa fel incat sa ne ramana crema si pen
tru deasupra.Se orneaza cu nuca pralina
ta sau cu putina frisca din loc in loc. -
pt un blat normal cu cacao poti sa incerci crema in felul urmator:
insiropeaza blatul cu compot de visine(cirese), apoi visinele(ciresele)de la compot si curatate de samburi aseaza-le frumos pe blat. buuuun. acum crema de ciocolata:
1 plic frisca
1 plic intaritor frisca
200 ml lapte
1 borcan de ciocolata finneti
bati frisca si intaritorul bine cu mixerul apoi adaugi ciocolata si omogenizezi bine.
crema se pune peste blat si visine si se apoi se orneaza cu visine. e delicios. incearca.
sa-mi spui cum a fost.
ps. in loc de visine din compot poti folosi un borcanel de dulceata...de visine. e un vis. -
TORTUL "MASCOTA" PE CARE IL STIU EU SE FACE DIN UNT FRECAT CU ZAHAR PUDRA(CAM 400G),LAPTE PRAF(6-8 LINGURI) STAFIDE, COCOS , ROM. iMPORTANT ESTE DEGUSTATUL. POTI SA MAI ADAUGI IN PLUS ORICARE DIN INGREDIENTELE MENTIONATE. uN GUST F BUN DA LAPTELE PRAF. tOATE TREBUIE AMESTECATE FFFFFF BINE, APOI SE UMEZESTE O PUNGA CARE SE PUNE PE FUNDUL UNEI CRATITE. SE PUNE COMPOZITIA SI SE ACOPERA CU CAPETELE PUNGII. sE DA LA RECE VREO 5 ORE, PANA SE INTARESTE. e SUPER GUSTOS!!