bunatati din fasole verde ?

•  
    • 297 mesaje
    28 Iun 2004, 22:20
    0 0
    Imi place foarte mult fasolea verde, dar nu prea stiu cum sa o gatesc (exceptand reteta clasica).

Imi da cineva o mana de ajutor?
  •  
    • 66 mesaje
    29 Iun 2004, 01:42
    0 0
    Poti sa faci salata de fasole verde.
    Salata verde spalata si taiata se fier
    be 20 de minute in apa cu sare.Se stre
    coara,se pune intr-un castron si se a
    dauga unul din urmatoarele sosuri:
    -otet de mere,mujdei de usturoi,sare,pi
    per
    -iaurt,mustar,mujdei de usturoi,sare,pa
    trunjel
    -maioneza,smantana,usturoi
    Se poate servi ca garnitura la friptura
    sau peste sau se poate servi ca fel de
    sine statator.
  •  
    • 66 mesaje
    29 Iun 2004, 01:44
    0 0
    Erata:a se citi fasolea verde in loc de
    salata verde.
  •  
    • 68 mesaje
    29 Iun 2004, 03:25
    0 0
    Te intereseaza ceva vegetarian?
  •  
    • 457 mesaje
    29 Iun 2004, 10:41
    0 0
    Fasolea verde se poate face, fiarta cu moioneza si usturoi, tocanita, rasol, fiarta cu usturoi, ciorba, spune si tu exact ce te intereseaza? poate te ajutam!
  •  
    • 297 mesaje
    29 Iun 2004, 12:27
    0 0
    Multumesc mult de tot pentru promptitudine. Azi o sa fac salata cu unul dintre sosurile recomandate de Daniana.
    Fiind vegetariana, da, sigur ca vreau retete vegetariene. De fapt sunt ovo-vegetariana, mananc uneori si oua.
    Va multumesc inca o data.
  •  
    • 297 mesaje
    29 Iun 2004, 19:02
    0 0
    De ce ati disparut? Chiar nu mai stie nimeni retete? Noaptea trecuta numai fasole verde am visat...
  •  
    • 66 mesaje
    30 Iun 2004, 00:51
    0 0
    Eu in afara de ciorba,mancare si salata
    a carei reteta ti-am scris-o chiar nu mai stiu altceva.Fasolea verde poate intra in componenta unui ghiveci din mai multe legume:morcovi,mazare,dovle
    cei,vinete,rosii,verdeata.Daca vrei re
    teta spune-mi.
  •  
    • 83 mesaje
    30 Iun 2004, 11:16
    0 0
    Fasole verde cu cartofi noi

Cantitatile sunt orientative. Cureti cartofii (de preferat sa fie mici ca sa-i poti pune intregi - au un gust mai bun) si fasolea si ii pui la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert scurgi apa si torni peste putina ceapa calita intr-o cantitate suficienta de ulei. Se serveste cu mujdei de usturoi. Se prepara usor si este una din mancarurile mele preferate.
    Pofta buna!
  •  
    • 297 mesaje
    30 Iun 2004, 13:58
    0 0
    Daniana, tu cum faci ciorba? Eu am facut si nu mi-a iesit buna. Ieri am facut salata primul sos si deja s-a terminat.

O sa incerc si varianta cu cartofi, chiar sunt curioasa cum se combina gustul fasolei cu cel al cartofilor.
  •  
    • 1131 mesaje
    30 Iun 2004, 16:07
    0 0
    Fasole verde scazuta

Fierbi fasolea si o scurgi, dupa care intr-un vas emailta torni putin ulei pe fund si incepi: 1 rand fasole verde, 1 rand ceapa taita pestisori,1 rand rosii taiate felii, 1 rand telina frunze taiate, un rand usturoi maruntit, si tot asa pana cand termini cu ingerdientele. Deasupra sa fie roii cu cepa si usturoi. Torni deasupraputina apa si o pui pe aragaz. Nu trebuie nici sa amesteci, in circa 30-40 minute este gata. E reteta mea preferata. E foarte buna cu telina si usturoi. Daca nu ai rosii torni deasupra bulionul sau amesteci pasata de tomate cu putina apa si o torni deasupra.
  •  
    • 66 mesaje
    30 Iun 2004, 16:17
    0 0
    Ciorba de fasole verde:se caleste o cea
    pa in ulei pana devine aurie;se adauga apoi un ardei gras taiat cubulete,2mor
    covi dati pe razatoare si 2catei de us
    turoi.Se calesc toate aceste zarzava
    turi in ulei,mestecandu-se din cand in cand ca sa nu se prinda.Dupa 10-15 minu
    te se adauga apa si fasolea verde spala
    ta si taiata bucati.Se fierbe ciorba 30
    35 de minute.Se potriveste de sare,se
    pune pasta de rosii(2 linguri)sau chiar
    2-3 rosii decojite si taiate.Poti sa pui si putin "bors magic" daca-ti place
    mai acrisoara.Eu pun si o linura rasa de delikat de legume.La sfarsit pui ma
    rar si patrunjel verde si un ou batut pe care il prelingi cu furculita in ciorba,astfel incat sa obtii zdrente de ou.Este delicioasa,ai sa vezi.Succes
  •  
    • 1118 mesaje
    1 Iul 2004, 01:26
    0 0
    Reteta mea de fasole scazuta putin diferita.
    Fierbi fasolea, e buna aia galbena si lata si o scurgi bine. Intr-o cratita pui putin ulei si o bucatica de unt.
    Pui fasolea peste si amesteci. Razi cateva rosii si le lasi sa fiarba impreuna vreo 15 min. Cand sunt aproape gata daca gustul de unt nu se simte mai poti pune putin apoi patrunjel verde tocat si gata. E tare buna!!