bunatati din fasole verde ?
-
0 0Imi place foarte mult fasolea verde, dar nu prea stiu cum sa o gatesc (exceptand reteta clasica).
Imi da cineva o mana de ajutor? -
Poti sa faci salata de fasole verde.
Salata verde spalata si taiata se fier
be 20 de minute in apa cu sare.Se stre
coara,se pune intr-un castron si se a
dauga unul din urmatoarele sosuri:
-otet de mere,mujdei de usturoi,sare,pi
per
-iaurt,mustar,mujdei de usturoi,sare,pa
trunjel
-maioneza,smantana,usturoi
Se poate servi ca garnitura la friptura
sau peste sau se poate servi ca fel de
sine statator. -
Fasole verde cu cartofi noi
Cantitatile sunt orientative. Cureti cartofii (de preferat sa fie mici ca sa-i poti pune intregi - au un gust mai bun) si fasolea si ii pui la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert scurgi apa si torni peste putina ceapa calita intr-o cantitate suficienta de ulei. Se serveste cu mujdei de usturoi. Se prepara usor si este una din mancarurile mele preferate.
Pofta buna! -
Fasole verde scazuta
Fierbi fasolea si o scurgi, dupa care intr-un vas emailta torni putin ulei pe fund si incepi: 1 rand fasole verde, 1 rand ceapa taita pestisori,1 rand rosii taiate felii, 1 rand telina frunze taiate, un rand usturoi maruntit, si tot asa pana cand termini cu ingerdientele. Deasupra sa fie roii cu cepa si usturoi. Torni deasupraputina apa si o pui pe aragaz. Nu trebuie nici sa amesteci, in circa 30-40 minute este gata. E reteta mea preferata. E foarte buna cu telina si usturoi. Daca nu ai rosii torni deasupra bulionul sau amesteci pasata de tomate cu putina apa si o torni deasupra. -
Ciorba de fasole verde:se caleste o cea
pa in ulei pana devine aurie;se adauga apoi un ardei gras taiat cubulete,2mor
covi dati pe razatoare si 2catei de us
turoi.Se calesc toate aceste zarzava
turi in ulei,mestecandu-se din cand in cand ca sa nu se prinda.Dupa 10-15 minu
te se adauga apa si fasolea verde spala
ta si taiata bucati.Se fierbe ciorba 30
35 de minute.Se potriveste de sare,se
pune pasta de rosii(2 linguri)sau chiar
2-3 rosii decojite si taiate.Poti sa pui si putin "bors magic" daca-ti place
mai acrisoara.Eu pun si o linura rasa de delikat de legume.La sfarsit pui ma
rar si patrunjel verde si un ou batut pe care il prelingi cu furculita in ciorba,astfel incat sa obtii zdrente de ou.Este delicioasa,ai sa vezi.Succes -
Reteta mea de fasole scazuta putin diferita.
Fierbi fasolea, e buna aia galbena si lata si o scurgi bine. Intr-o cratita pui putin ulei si o bucatica de unt.
Pui fasolea peste si amesteci. Razi cateva rosii si le lasi sa fiarba impreuna vreo 15 min. Cand sunt aproape gata daca gustul de unt nu se simte mai poti pune putin apoi patrunjel verde tocat si gata. E tare buna!!