Delicioase de vara!
-
0 0Dragele mele,
stiu ca e foarte cald afara si ca nu mai are nimeni chef sa stea in bucatarie, dar am gasit 2 retete super delicioase si destul de usor de preparat. Poate le incercati si voi, asa, daca vreti sa va rasfatati sotii/copiii/prietenii.
1. Pepene galben cu somon afumat
Ingrediente
1/2 pepene galben,
8 felii de somon afumat,
1 lingurita suc de lamaie,
1 lingura ceapa rosie maruntita, arpagic pentru ornat,
1/2 sticla vin spumant sec
Mod de preparare
Pepenele se curata de coaja, se taie in felii subtiri si se marineaza intr-un vas plat impreuna cu spumantul. Se tin timp de 1 ora la rece. Somonul se taie marunt si se amestesca cu sucul de lamaie. Ceapa se curata, se taie in bucatele fine si se adauga somonului. Feliile de pepene se scurg, se pun pe o farfurie racita, iar peste ele se aseaza somonul maruntit. Se orneaza cu arpagic.
2. Risotto spumant cu ciuperci
Ingrediente
250 g ciuperci (funghi porcini, de preferinta),
3 bucati arpagic,
2 catei de usturoi,
4 linguri ulei de masline,
1 lingura unt,
350 g orez risotto,
1/2 lingurita rozmarin proaspat,
200 ml vin spumant demisec,
750 ml supa de legume,
sare, piper, nuca pisata,
1 lingura patrunjel proaspat,
100 g parmezan
Mod de preparare
Se curata ciupercile si se taie in felii medii. Cozile ciupercilor se maruntesc.
Se curata si se taie cubulete 2 bucati de arpagic si cateii de usturoi.
Se calesc in 2 linguri de ulei de masline si unt. Se adauga orezul si se caleste. Se presara in tigaie rozmarinul si cozile de ciuperci maruntite si se sting cu vin spumant. Se toarna peste risotto supa de legume, amestecand incontinuu si se fierbe orezul pana scade zeama. Se condimenteaza cu sare, piper si nuca proaspat pisata.
Restul uleiului de masline se incinge intr-o tigaie, in care se prajesc ciupercile, care apoi se adauga la risotto. Arpagicul ramas se taie cubulete si se adauga la risotto impreuna cu un varf de cutit de usturoi si cu patrunjelul.
Parmezanul ras se amesteca in risotto-ul gatit.
Se serveste imediat.
Mod de servire
Pe farfurii albe, plate. Risotto-ul poate fi pus in farfurie in forma de turnulet (folosindu-se pentru aceasta un pahar) sau in forma de inimioara (pentru cina romantica).
Merge bine cu un pahar de vin spumant rose!
Sper sa va placa.
Pofta buna! -
ellado, ma enervezi. Cred ca tu estiu in cocotier si visezi la sueprmarketuri, hipermarketuri...
Sunt intr-un oras mare, cu cateva supermarketuri (Billa, Kaufland, Metro, Plus, Carrefour, Sellgros ...... fiecare dintre ele cu cateva locatii, si se vor mai face, desi nu se simte nevoie de ele). Am cautat si rozmarin, si salvie, proaspete, in toate si nu am gasit decat uscat la plic (vroiam sa le folosesc, impreuna cu cimbru proaspat, la o anume reteta).