RETETE ARABESTI

•  
    • 11 mesaje
    26 Iun 2004, 23:40
    0 0
    Va rog mult daca imiputeti recomanda un sit unde sunt retete arabesti dau daca cineva imi recomanda cateva retete mediteraneene.
    Va multumesc !
  •  
    • 4 mesaje
    27 Iun 2004, 00:34
    0 0
    Uite ce am gasit pe Google:

http://www.arabicslice.com/main.html

http://www.arabicnews.com/recipes/recipes.html

http://www.al-bab.com/arab/food.htm (aceasta din urma mi s-a parut cea mai buna)

Ai grija cu linkurile sa nu fie spatii prin ele cand faci copy & paste. Sper sa te ajute, desi uneori e cam greu cu tradusul ingredientelor din alte limbi
  •  
    • 11 mesaje
    27 Iun 2004, 02:27
    0 0
    Iti multumesc foarte mult pt. amabilitate.Am accesat deja si am gasit unele retete .
    Merci !
  •  
    • 404 mesaje
    28 Iun 2004, 00:34
    0 0
    Intreaba-ma pe mine, scumpa.
  •  
    • 636 mesaje
    28 Iun 2004, 08:37
    0 0
    Va rog sa ma ajutati...stiu ca nu are treaba cu bucataria araba, insa poate stiti voi unde pot face un curs de limba araba (deocamdata ma lupt cu alfabetul).
    Multumesc
  •  
    • 404 mesaje
    29 Iun 2004, 01:28
    0 0
    Monica,nu asi putea sa-ti spun unde ai gasi asa ceva in ro.tu vrei sa inveti si sa scrii si sa citesti?Eu nu stiu decat sa vorbesc,nici nu mi-am dat interesul ,dealtfel.Pentru ce ti-ar trebui,daca nu sunt indiscreta?
  •  
    • 636 mesaje
    30 Iun 2004, 11:42
    0 0
    pai, e simplu...mi s-a pus "pata" sa mai fac si facultatea de limba araba (si trebuie sa stiu sa scriu si sa citesc, sa conjug verbe)
  •  
    • 404 mesaje
    30 Iun 2004, 22:40
    0 0
    A tu vrei sa faci facultatea,nu doar cursuri.E super,bravo!Incearca cu google.ro SUCCES!
  •  
    • 636 mesaje
    30 Iun 2004, 22:51
    0 0
    Nivine, tu cum ai invatat limba araba?
    eu imi caut cursul de araba insa nu a mai fost re-editat
  •  
    • 404 mesaje
    1 Iul 2004, 10:59
    0 0
    Sunt maritata cu un arab, Te pup!
  •  
    • 80 mesaje
    3 Iul 2004, 15:50
    0 0
    exista un curs de limba araba editat de teora. Il poti comanda chiar si de pe site-ul lor. iti ajunge in 2 sapt. Limba araba fara profesor se numeste, dar e foarte buna cartea.
    retete, daca vrei iti pot trimite pe un e-mail, insa te rog sa-mi scrii tu mai intai si sa-mi dai adresa. adresa mea este: t_bia@yahoo.com
  •  
    • 636 mesaje
    3 Iul 2004, 21:05
    0 0
    Multumesc t_bia, am incercat si varianta asta,de fapt a fost primul lucru pe care l-am facut atunci cand m-am hotarat sa invat limba araba. Din pacate stocul a fost epuizat si nu stiu cand sau daca se va reedita, insa cei de la Teora nu mai par interesati de acest curs.
  •  
    • 404 mesaje
    9 Iul 2004, 21:58
    0 0
    Monica intreab-o pe Teo Trandafir,am inteles ca ea a absolvit fac de lb. araba Te pup!!!
  •  
    • 16 mesaje
    10 Iul 2004, 22:34
    0 0
    cine vrea sa invete sa faca mancare arabeasca sau reteta arabeasca o pot ajuta ....
    de ex.
    tava cu cartof si pui
    pui cartofi taiati in tava cu cartof si cu pulpe de pui mai adaugi si rosi taiati si ceapa bine inteles ,un pic de ulei si jumate de margarina.
    toate pusi in tava cu sare pe ele .
    dupa un anumit timp 20 minute in coptor .le intorci si dupa 20 de minute tava e gata ...bufta buna

cea mai buna salata
    castraveti taiati in bucheti mici si cu usturoi in castron cu simantina

daca mai vreti apeleti...intrebati si voi raspunde..
  •  
    • 11 mesaje
    11 Iul 2004, 13:20
    0 0
    As vrea o reteta de orez cu seminte de pin sau arahide .
    Stiu ca in bucataria arabesca sunt retete f. gustoase.
    Multumesc .
  •  
    • 504 mesaje
    20 Aug 2004, 10:44
    0 0
    buna uite am intrat si eu pe forum sa mai caut retete de mancare si am observat mesajul tau cu retete arabesti,a-si fi bucuroasa daca mi-ai putea recomanda ceva,sotul meu e arab si mi-ar face placere sa-i fac o surpriza culinara,daca doresti imi poti trimite mail,dorina_stere2000@yahoo.com.
  •  
    • 62 mesaje
    23 Aug 2004, 15:00
    0 0
    Si eu sunt interesata de retete arabesti.Daca ma poate ajuta cineva email-ul meu este anne_marie231@yahoo.com
    Pot sa va spun si eu o reteta de orez care mie imi place:se fierbe puiul cu sofran si cury;cand este aproape fiert se adauga 2-3 cartofi taiati cubulete;separat se caleste o ceapa si se adauga peste puiul fiert;se adauga orez basmati astfel incat supa de pui sa fie cam jumatate de lingura deasupra orezului;se adauga sare si condimente, se acopera vasul si se lasa la foc mic pana cand este absorbita toata supa;orezul e bine sa fie tinut in apa jumatate de ora inainte.
    Sper sa va placa.
    M-ar interesa si alte retete cu orez,daca ma puteti ajuta.
  •  
    • 2 mesaje
    11 Mai 2005, 21:37
    0 0
    Papu' daca vrei sa faci cursuri de limba araba,poti intra pe internet in google si gasesti cursuri .Eu am gasit la sala Dalles si nu erau foarte scumpe.E bine ca vrei sa inveti o limba care nu este de circulatie internationala,au inceput sa se caute(la angajari)din ce in ce mai mult limbi orientale-asiatice,bineanteles si altele nordice.Eu la cateva interviuri m-am lovit de chestia cu scrisul si cititul,de vorbit o vorbesc pentru ca am invatat de la sotul meu.Te pup si tine-ma la curent!
  •  
    • 2 mesaje
    11 Mai 2005, 21:42
    0 0
    Te rog frumos imi poti da niste retete,am vazut ca te pricepi,nu mai stiu ce sa-i gatesc sotului.Am intrebat si prietenele mele araboaice ,dar........s-a cam epuizat stocul.Pe drum cand vin de la servici ma tot gandesc ce sa mai inventez
  •  
    • 216 mesaje
    26 Ian 2007, 13:35
    0 0
    delicioasa mancarea asiatica