Cuptoare cu microunde

•  
    • 1 mesaje
    2 Mar 2002, 19:20
    0 0
    Am cumparat un cuptor Whirpool dar nu am tradusa cartea de bucate. Ma poate ajuta cineva. Din pacate, nu =tiu modelul. Parca CD160
  •  
    • 1445 mesaje
    3 Mar 2002, 00:31
    0 0
    -
  •  
    • 752 mesaje
    4 Mar 2002, 06:17
    0 0
    .
  •  
    • 31 mesaje
    11 Mar 2002, 12:52
    0 0
    Acelasi lucru fac si eu.Acum regret ca l-am cumparat, cu banii aceia mai bine imi plateam jumatate dintr-o bicicleta medicala.
  •  
    • 1 mesaje
    11 Mar 2002, 15:47
    0 0
    de ce nu este util un cuptor cu microunde?
    eu chiar am vrut sa/mi cumpar unul!
    o sa am la vara bebe si ma gandesc ca-mi va fi destul de util pt. incalzirea laptelui!
    sau nu?
  •  
    • 70 mesaje
    12 Mar 2002, 17:06
    0 0
    Nu poti sa spui ca nu e util un cuptor cu microunde. Problema este ca nu poate fi considerat un substitut al unui cuptor normal, pentru ca mancarea gatita la microunde este mult mai uscata.
    Il poti folosi linistita la incalzit mancaruri sau lichide (inclusiv lapte pentru bebelusul tau), decongelat si chiar gatit, dar trebuie sa fii atenta la efectul de uscare. Eu mai fac si floricele la el, din cele speciale, sau sandvisuri cu cascaval, care se topeste de parca ar fi pane.
  •  
    • 31 mesaje
    22 Mar 2002, 11:02
    0 0
    un cuptor cu microunde e super la casa omului...din pacate si eu doar incalzesc si dezghet in el...
  •  
    • 1 mesaje
    1 Apr 2002, 15:32
    0 0
    Si eu mi-am luat un Whirlpool digital acum o luna si nu am avut traducerea la el, si o saptamana l-am studiat in italiana, nici macar engleza nu aveam. Intr-o saptamana am devenit experta in gatit chiar la microunde. Eu am la al meu si grill si e super. Dupa mine nu vad cum sa iti fie de folos asa ceva. Eu aveam acasa la parinti si de cand m-am mutat microundele au fost o prioritate la investitiile in noua casa. Mie mi-a usurat si mi-a scurtat ca timp foarte mult operatiunea gatit, ca sa nu mai zic ce bine e sa incalzesti tot ce vrei in doar cateva minute. Si la vase de spalat iesi mai bine
  •  
    stu
    • 49 mesaje
    8 Apr 2002, 15:57
    0 0
    frumoase eve, exista o carte cu retete pentru microunde, aparuta la editura acvila, daca nu ma insel, insa tot din greseli (cititi experientza) invatzatzi. eu gatesc in cuptor si nu mi se usuca mancarea. greseala pe care o faceam la inceput era ca lasam totul pe cea mai mare treapta, acum stiu cam cat sa las fiecare aliment ca sa obtzin ce vreau de la el bafta!
  •  
    • 1 mesaje
    30 Nov 2003, 12:12
    0 0
    Am primit cadou de nunta un cuptor cu microunde. La inceput nu mi-a fost util, insa odata cu aparitia copiilor a devenit NECESAR. Si eu il folosesc doar pentru incalzit si decongelat.Mai fac floricele din cind in cind si legume sau fructe innabusite (pun intr-un vas de sticla un pic de apa peste legume sau fructe, cit sa le acopere si las cam 5-7 minute cit sa le inmoaie), sunt exelente in curele de slabire.
  •  
    • 517 mesaje
    22 Iul 2005, 10:46
    0 0
    va rog mult, dati-mi si mie retete pt microunde, cantitati, timp pt fiecare, vase folosite etc etc
    VA ROG MULT!!!!
  •  
    • 765 mesaje
    22 Iul 2005, 20:53
    0 0
    chiar de ma repet, am citit un articol pe care nu-l pot tine numai pentru mine, dar voi veti hotara daca va e de folos sau nu:

In anul 1991 a avut loc In SUA un proces ciudat. O pacienta a murit in timpul transfuziei de sange. Sora medicala, incalzise in prealabil sangele in cuptorul cu microunde.

Daca ar fi vorba numai despre incalzire, nu ar avea sens sa cautam diferente aparte intre instalatiile de incalzire. Este evident faptul ca cuptorul cu microunde a modificat structura sangelui, ceea ce a dus la moartea nefericitei paciente.

Hans Hertel este om de stiinta care traieste in apropiere de Bassel, Elvetia. Ani multi a lucrat ca cercetator al unei mari firme din domeniul alimentar, de unde a fost concediat pentru critica adusa modului In care firma modifica alimentele, deteriorandu-le. Hertel este primul om de stiinta care cerceteaza influenta substantelor nutritive, dupa modificarile In cuptorul cu microunde, asupra sangelui si a organismului uman. Chiar daca studiul sau nu a fost de mare amploare, prin calitatea lui, a domonstrat ce fapt grav reprezinta schimbarea structurii compozitiei alimentelor dupa incalzirea in cuptorul cu microunde, care influenteaza negativ sangele organismului in cauza. Acest cercetator a fost unul dintre cei opt voluntari care au participat la studiu. Cele opt persoane (vegetariani- macrobiotici) au avut varste cuprinse Intre 20 si 64 de ani, iar timp de 8 saptamani au beneficiat de aceleasi conditii de hotel. Pe timpul studiului, pentru ca factorii de analiza sa faca posibila o evaluare cat mai precisa a calitatii sangelui, nu au fumat, nu au consumat alcool su nu au avut raporturi sexuale.
    Rezultatele studiului au aparut in anul 1992 In revista "Acres a Search for Health". Voluntarii consumand pe stomacul gol:
    1. Bio - lapte proaspat
    2. Bio - lapte incalzit la foc
    3. Lapte pasteurizat
    4. Bio - lapte incalzit in cuptorul cu microunde
    5. Legume organice proaspete
    6. Legume organice proaspete pregatite la foc
    7. Legume organice proaspete congelate si decongelate in cuptorul cu microunde
    8. Legume organice proaspete pregatite in cuptorul cu microunde.
    Probele de sange au fost luate, in hotel, inainte cu 15 min. si la 2 ore dupa fiecare masa. La persoanele care au consumat alimente incalzite in cuptorul cu microunde s-au modificat in sange: HDL-ul (colesterolul corect), LDL-ul (colesterolul incorect) si alte proportii. Hemoglobina (prin globulele rosii) a fost la nivelul minim.
    In genere, pe timpul celor doua luni a aparut tendinta spre anemie, atunci cand colesterolul a inceput sa creasca, iar globulele albe s-au diminuat alarmant. Schimbarile au fost caracterizate si de prezenta stresului in organism. Marirea leucocitelor a demonstrat deformarea si alterarea celulei. Si toate acestea doar In cazul consumului alimentelor pregatite In cuptorul cu microunde. A existat o legatura directa Intre cantitatea energiei microundelor si bacteriile din sangele indivizilor.

In literatura, exista probe ale nocivitatii iradierii directe cu microunde asupra sanatatii oamenilor. Cuptoarele cu microunde se bazeaza pe principiul schimbarii fluxului. Atomii si moleculele, In timpul acestei iradieri electromagnetice, ischimba polaritatea 1:100 miliarde pe secunda. Nici un organism viu nu rezista unei astfel de energii brute (pe timp scurt, poate 1 miliwatt). Cea mai sensibila reactie o au moleculele de oxigen din apa. Moleculele se deformeaza, se dezintegreaza, modificandu-si structura si proprietatile.
  •  
    • 765 mesaje
    22 Iul 2005, 20:54
    0 0
    Gatirea in cuptorul cu microunde incepe prin incalzirea celulelor si moleculelor de apa din interiorul alimentului. In cazul pregatiri alimentelor in mod traditional caldura vine dinspre exterior incalzind hrana inspre interior. Cuptoarele cu microunde, prin deteriorarea membranei celulelor le transforma pe acestea intr-o tinta sigura pentru virusi si muceghaiuri. 1000 W transforma moleculele alimentelor In substante straine naturii (radiolitice).

Pana in ziua de azi, oamenii de stiinta sau guvernele nu au facut nici un efort pentru a realiza un studiu controlat si de amploare.

In anul 1993 Hans Herbert a fost condamnat de Tribunalul Elvetiei (pentru publicarea studiului sau despre nocivitatea cuptoarelor cu microunde), ca urmare a actiunii intentate Impotriva lui de catre Asociatia consumatorilor elvetieni cu amenda panala si interdictia de a mai publica. In anul 1998 Tribunalul pentru drepturile omului de la Strasbourg a anulat verdictul, hotarand ca a fost incalcat dreptul lui Hertler la libera exprimare si a dispus Elvetiei sa-i plateasca acestuia despagubiri morale in valoare de 400 000 franci.
  •  
    • 432 mesaje
    24 Iul 2005, 09:59
    0 0
    Imi pare rau ca va dau vesti rele, de asemenea! Am citit intr-o carte, "Hraneste-te inteligent" (nu mai stiu autorul, cautati in biblioteci), ca cea mai nociva inventie a secolului XX nu este bomba atomica, ci...cuptorul cu microunde!
    Pe scurt, modifica structura proteinelor, pe care organismul uman nu e programat sa le reunoasca; are un efect mai toxic decat ingerarea de E-uri...Daca incalziti ceai sau alte chestii fara proteine, nu e nici o problema. Am ramas foarte mirata si m-a pus pe ganduri... Nu as incalzi laptele bebelusului...
    Am mai citit ca nici storcatoarele de fructe nu-s bune, ca viteza mare de centriugare modifica, de asemnenea, structura moleculara a fructelor. Se pare ca cele mai bune sucuri de fructe/legume sunt cele obtinute prin radere si apoi presare manuala; se beau diluate cu inca 5 parti de apa... Asa o sa-i fac lui bebelica...cat oi avea rabdare! Pentru adulti, nu cred ca merita efortul: fructul intrg sau legumele au si fibre, deci e recomandabila rontairea lor intregi.
    Va doresc sanatate multa!
  •  
    • 404 mesaje
    27 Iul 2005, 22:49
    0 0
    Eu nu mai folosesc de mult microundele...am auzit ca e periculos...
  •  
    • 4132 mesaje
    27 Iul 2005, 23:50
    0 0
    Eu il mai folosesc inca, doar la incalzit mincarea,gratar(mici,pulpe de pui,peste)la dez.carnea ,la facut floricele de porumb si cam atit.
  •  
    • 188 mesaje
    29 Iul 2005, 23:56
    0 0
    Pai, nic nu e nevoie sa incalzesti laptele lui bb. Daca e lapte praf incalzesti apa direct in bibi, iar daca e lapte matern il incalzesti frumusel pe baie de aburi, nu-i asa de greu, de fapt la bain-marie, intr-un ibric.