Maricicaaaa!!!! Ajutor!!!!!

•  
    • 9835 mesaje
    22 Iun 2004, 21:51
    0 0
    Subiectul "Zmeura" mi-a amintit de tartele cu fructe pe care le faceam mai demult. Dar nu-mi amintesc reteta de aluat fraged. Aveam una verificata. Alea din cartile de bucate nu ies bine, ca am mai incercat sa fac si anul trecut tarte cu visine, si blatul nu mi-a iesit formidabil. Adica in nici un caz nu era crocant ca un biscuit.
    Te rog, scrie-mi si mie o reteta de aluat fraged, verificata de tine.
    Multzam!
  •  
    • 131 mesaje
    24 Iun 2004, 09:06
    0 0
    Nu sunt Maricica, dar poate te ajut eu. Iti spun aluatul de la placinta cu mere, stil american:
    3 galbenusuri (albusurile spuma le poti folosi deasupra)
    3 linguri de zahar
    1 baton de unt (aprox 4 linguri)
    o cana faina
    Se amesteca, se face o coca care se intinde bine in tava rotunda, si ridicata putin pe margini. Se tine la cuptor singura, inainte sa ii pui umplutura 10 min la 400F (200 gr C). Apoi se mai tine cate 15 min cu umplutura de fructe si inca 15 cu glazura de albus, la o temperatura mai mica.
  •  
    • 457 mesaje
    24 Iun 2004, 13:25
    0 0
    Donna, mii de scuze!!! n-am mai trecut pe la gastronomie, am bântuit pe la alte topicuri. Acum gata, sunt aici îþi trimite mama douã reþete, beton!!! ieftine ºi uºoare.

Tartã cu fructe:
    4 ouã mari
    250 gr. zahãr
    o ceaºcã de ulei
    125 gr. lapte dulce
    un praf de copt (stins cu lapte)
    esenþe de preferat (vanilia)
    11/2 cana fãinã cam 200-250 gr.
    coca trebuie sa fie ca la chec.
    Te pricepi tu cã eºti meseriaºã, nu?

Se bat albuºurile cu zahãrul spumã, gãlbenuºurile se freacã cu uleiul apoi se încorporeazã compoziþiile, laptele se adaugã alternativ cu fãina ºi esenþa. Se tapeteazã tava se unge cu ulei, deasupra se pun fructele .
    Poþi sã foloseºti formele de savarine, dacã ai?

Plãcintã cu brânzã sau cu mere la fel de bine merg ºi fructele.

2 ouã, 20 linguri ulei, 20 linguri zahãr, 20 linguri lapte dulce, fãinã cât cuprinde aluatul sã fie mai moale. Se poate folosi dupã gust praf de copt bicarbonat sau amoniac, stinse cu lapte/oþet.
  •  
    • 9835 mesaje
    25 Iun 2004, 11:07
    0 0
    Saru'-mana, conitza, trai-ti-ar familia! Sa vezi ce tarte cu fructe asortate fac!!!
    Am forme de tarte. Si una mare, ca tava de pizza (dar cu marigini ondulate), si de-ala mici.

Abia astept sa ma apuc de framantat. Ador mirosul de coca si mirodenii, ca sa nu mai zic ca imi place la nebunie senzatia aia cand ating aluaturile... parca ar fi copiii mei, si le dau din viata mea. Din cauza asta, pentru mine este o placere fantastica sa fac prajituri. (Prietenele zic ca sunt bleaga ca nu cumpar de la cofetarie, dar eu stiu ca ele habar n-au ce pierd din cauza unor prejudecati feministe.)
  •  
    • 457 mesaje
    28 Iun 2004, 09:40
    0 0
    ªi cu invitaþia la o tartã, cum rãmâne?
  •  
    • 457 mesaje
    13 Iul 2004, 08:16
    0 0
    !
  •  
    • 9835 mesaje
    13 Iul 2004, 16:21
    0 0
    scuzati, pardon, nu am avut net de joi incoace. Nu am mai facut tarta, ca m-am cufurit groaznic si am mancat numa' uscaciuni de regim. Acum abia am evoluat la supa de vacuta si orez cu legume.
    Dar raportez imediat ce fac tarta.
  •  
    • 2 mesaje
    16 Iul 2004, 22:51
    0 0
    foarte bune retetele si eu le fac asemanator