Zmeura
-
0 0Caut si eu o reteta pentru o prajitura/tarta cu zmeura.

Banuiesc ca zmeura e mai pretentioasa in tarte decat merele de ex.
Heeelp ! -
Prajitura "18 linguri":
-4 galbenusuri le freci bine cu 18 linguri zahar (la zahar poate pui doar 15 linguri sa nu iasa prea dulce ) apoi,fracand incontinuu (cu mixerul of course) pui 18 linguri ulei (eventual tot asa 14-15 linguri). Apoi 18 linguri de lapte (eu sting si un praf de copt in 4-5 linguri de lapte), zahar vanilat 2 plicuri, apoi 18 linguri faina (cu varf dar nu exagerat). Amesteci totul bine si la sfarsit pui albusurile batute spuma amesctecand foarte incet pana le incorporezi. Pui compozitia intr-o tava, eventual o pui pt 5 minute in cuptorul incins in prealabil si apoi asezi frumos zmeura si dai din nou la cuptor pana s-a copt. Prajitura asta este f. buna cu: visine, zmeura, capsuni sau prune. Cand s-a racit o pudrezi cu zahar pudra.
La mine o tava de prajitura nu rezista mai mult de o zi
. -
Eu as face tarta cu zmeura.
Un aluat fraged copt intr-o forma de tarta, umplut cu pudding de vanilie facut din pudra de-aia la plic din comert, peste care presari zmeura. Iar pe deasupra pui gelatina.
Merge cu orice fel de fructe. Faceam si eu in urma cu ceva ani. Oare de ce n-am mai facut??? Hm... nu-mi amintesc reteta de aluat fraged.
Maricicaaaa!!!!!!!!!! Ajutor!!!!!!!!!! conitza, da si mie o reteta de aluat fraged, trai-ti-ar famelionu'!
-
Buna, da ! tava cu margini mai inalte pt ca va creste. Acum numarul de linguri il poti mari sau micsora depinde de dimensiunile tavii. Intr-o tava obisnuita 18 linguri sunt perfecte. Prajitura iese pufoasa si nu e seaca pt ca are destul de mult ulei. Iar fructe pui una langa alta iar ele se combina perfect cu coca, adica intra in coca (sper sa nu cada la fund - de-asta mai am varianta cu pus 5 minute la cuptor coca apoi pui fructele). Incearc-o macar odata si-ai sa vezi cat e de simpla si mai ales savuroasa. Pusi.
-
Va recomend ceva mai dietetic!
-200 gr.branza proaspata de vaci
-100 gr.smantana
-100 gr.zahar (+putina esenta de vanilie sau rom, dupa gust)
-300 gr.capsuni sau zmeura
Se paseaza bine fructele se amesteca cu zaharul si branza, se toarna smantana batuta bine cu mixerul. Se aseaza in cupe si se da la rece apoi la servire poate fi ornata cu fructe.
Iese ca o inghetata cu o culoare si un gust super! -
Eu am avut liber astazi si am facut prajitura cu prune. Iti atasez 2 poze ca sa vezi cam despre ce-i vorba. Prunele nu-i bai daca se duc la fund pt ca sunt mari si raman intregi dar la zmeura nu merge asa ca pune coca intai 10 minute la cuptor si apoi aseaza fructele.
http://photos.yahoo.com/hsimtud