nunta

•  
    • 32 mesaje
    17 Iun 2009, 21:18
    0 0
    Buna!As avea si eu neparata nevoie de sfaturile voastre.Am nunta pe 22 august anul acesta,la caminul cultural din localitate,normal,mancarea va fi facuta de familia mea,dar am nevoie de idei noi si cat de cat simple pentru aperitive,si salata pentru friptura.Si nici cu decorarea localului nu stiu ce sa fac,pentru ca nu arata foarte bine,de angajat decoratori nu poate fi vorba.Va rog frumos,as avea nevoie de cateva idei!Multumesc mult!
  •  
    • 59 mesaje
    18 Iun 2009, 15:12
    0 0
    Sora mea a facut nunta la caminul cultural acum cativa ani.E multa munca si sper sincer sa ai ajutoare multe caci eu am zis ca nu se mai sfarseste.
    In ceea ce priveste caminul cultural ,l-a decorat cu baloane colorate ,poate ai posibilitatea sa decorezi si cu flori din gradina cumva .A avut o bucatareasa priceputa care a facut din porcul taiat aperitive :toba,lebar,sunculita,
    chiftelute servite alaturi de branza ,rosie,ardei .A folosit farfurii de unica folosinta.Sarmalute cu mamaliguta si la friptura de porc facuta pe gratar a facut salata de varza alba (cred ca e cea mai indicata).Cozonac,fursecuri si tortul miresei ca si desert.
    La masa au servit rudele ,si totul a mers ca pe roate pentru ca bucatareasa a coordonat totul cum trebuie.Banuiesc ca si tu vei face cam in acelasi stil de aceea te sfatuiesc neaparat sa ai pe cineva care sa se ocupe strict de pregatirea meniului si sa aiba cu cine colabora caci e nebunie mare ...
    Eu chiar i-am reprosat ca nu a optat pentru un restaurant ,chiar daca era cheltuiala mult mai mare ,caci si acum imi amintesc ce munca si agitatie a fost atunci.
    Sa ai o nunta frumoasa si tu o mireasa fericita!
  •  
    • 32 mesaje
    19 Iun 2009, 13:35
    0 0
    Multumesc frumos!Da,am angajat un bucatar care se va ocupa de meniu,este foarte bun in meseria lui si nu cere decat 500lei,iar servitul la masa il va face neamurile.Cu decorarea nu stiu ce sa fac,parca nu as vrea sa fie ceva foarte simplu,ma gandeam sa cumpar niste panze din acelea albe,care se pun si in restaurante,dar nu stiu de unde si cam cat ar costa metrul.
  •  
    • 2487 mesaje
    19 Iun 2009, 14:24
    0 0
    Eu am fost la nunta simbata si iti dau meniul de acolo.
    Antreu:castravete fabio felie cu crema de brinza, rosie cu crema brinza,triunghi de piine prajita cu pateu de porc facut in casa peste avea visina din visinata decor, pasteta(piftie) de pui cu legume si cascaval.
    1-peste snitel cu legume sote;morcov,mazare,pastai verzi si cartof
    2-sarmale cu ardei si mamaliga
    3-friptura de porc cu orez si ciuperci-salata de varza cu castravete si marar
    4-prajituri si tort
    Din experienta stiu ca o nunta reusita tine sa ai mincare gustoasa nu neaparat fina si bautura din belsug.
    Ca decor as folosi lucruri pe care le poti gasi lesne la tara,ca:spice de grau,florea soarelui,oale de lut, daca este posibil chiar piine decorativa .
    Daca nu vrei se gasesc la Dragonul rosu in Expo Sam tot felul de flori de nunta la pachete si saculeti pt bomboanele de pe masa,tot acolo gasesti funda la m la preturi rezonabile si baloane la 50-100buc.
  •  
    • 2487 mesaje
    19 Iun 2009, 14:59
    0 0
    Uite si alte idei, cauta mini cosulete cite mese ai si umple cu fructe centrul mesei de la bun inceput,asa scapi de flori ,pe care le vei avea doar in luminarile de la masa voastra,pe masa de efect poti sa pui pietre colorate ici si colo se gasesc tot in europa la pungute .Simetraj tot din Expo Sam poti cumpara,dar nu stiu de pret.
  •  
    • 32 mesaje
    19 Iun 2009, 17:31
    0 0
    Mi-am luat un caiet si notez totul pentru a nu uita,mi-ati dat niste idei foarte bune,mai ales ca eu sunt singura care se gandeste la decorat.Mancarea,normal,vreau sa fie gustoasa si de calitate,am fost acum 2 sapt la o nunta in acelasi loc si a fost oribila,cireasa de pe tort a fost un vierme in sarmalele mele,mi-a fost rau 3 zile,suc de f haioasa calitate si f putin,apa la fel,aperitivele oribile(parizer,salam f gras etc),si doar tort,fara prajituri,va dati seama!Eu vreau sa plece lumea de la nunta mea multumita si sa se distreze,am gasit si lautari,sper sa cante bine.Multumesc pentru idei!
  •  
    • 32 mesaje
    19 Iun 2009, 17:35
    0 0
    ce frumos suna "haioasa calitate",era p.roasta,v-ati dat seama!
  •  
    • 59 mesaje
    21 Iun 2009, 15:08
    0 1
    Doamne ,stiu ce spui!
    Asa e ..sa faci totul cum iti place si te asigur ca o sa fie bine ,Buna ideea cu panza sau ce vrei sa imbraci scaunele..sa aiba aspect cat mai festiv!Depinde de zona unde te afli ,si cum s-a mai facut la alte nunti in aceeasi locatie !Caci ..uite tocmai ce spuneai ce nu ti-a placut ,da?In august o sa fie cald ,stim ,asa ca ,ai grija sa fie pe masura si apa ,racoritoare si cum poti sa faci sa ai cat mai multa gheata ...sunt pungi diverse si poti sa aduci la camin un frigider,sau sa imprumuti de la nu stiu cine din localitate care are magazin o lada frigorifica (mai mult ca sigur trebuie) si atunci ...e alttceva.
    Ideea cu cosuri pe masa ..da excelenta..apropos se gasesc prin diverse hypermarket-uri ...multeeeee si marunte ...de decor ..ia vezi .....Si ..muzica ...lautarii e ,,piua intai ''....... care face nunta ,sa stii ...Mai ai destul timp sa vezi unde cum si sa fie totul ..asa cum vrei tu sa fie ,da ??Deja stii ce nu ti-a placut asa ca ..esti pe drumul cel bun ...Iti doresc tot binele si o nunta ca-n povesti ,draga mea!
  •  
    • 32 mesaje
    21 Iun 2009, 20:14
    0 0
    Eu sunt din Bz,majoritatea nuntilor care s-au facut acolo,nu au avut cine stie ce decor,nu prea ii interesa,dar eu vreau si aspect,sapt asta cred ca ma voi duce sa imi fac rochia,pt ca trebuie pe comanda,am o problema,mai delicata,sanii si nici bani nu sunt din belsug,noi doi cumparam,hainele,florile s.a.,iar parintii masa.E greu,dar trebuie sa trecem si peste asta!
  •  
    • 2487 mesaje
    22 Iun 2009, 18:16
    0 0
    Amira sincer cu un buget restrins nu as pune huse la scaun,de ce?
    Simplu caci nu mai ai ce face cu ele dupa,este adevarat mai festiv,dar este o investitie serioasa care este a localului, nu a miresei.
    Daca scaunul este ok ,te poti concentra pe aranjatul mesei,un servet impaturit ca la restaurant ,fata de masa curata si aranjata .
  •  
    • 32 mesaje
    22 Iun 2009, 19:20
    0 0
    Asta asa e!Cred ca vom pune doar la scaunele noastre.Timpul trece atat de repede...si banii la fel.
  •  
    • 3383 mesaje
    23 Iun 2009, 12:10
    0 0
    amira, nu vreau sa te superi ca te intreb, dar de ce nu ati optat pt un restaurant?
    Nu era mai simplu? SI in felul asta si rudele se distrau si se bucurau alaturi de voi? Cu siguranta gaseati un restaurant unde sa nu fie prea scump meniul... ca doar asta plateai si doar dupa terminarea petrecerii! Bauturile ti le puteai aduce tu...
  •  
    • 32 mesaje
    23 Iun 2009, 14:58
    0 0
    Nu am optat pentru restaurant,deoarece multi de la tara nu vor veni,spun ca la restaurant trebuie sa dea darul mai mare,au ei in cap aceasta idee si am zis ca mai bine sa avem caminul plin decat un restaurant gol.Speram noi!Si chiar aveam restaurant destul de aproape de noi,dar nici nasii nu au fost prea incantati de aceasta idee,asa ca am lasat-o balta,nu ii putem obliga!Acum deja e foarte tarziu,sunt multe nunti in august,mai ales pe acea data,ca in restul sambetelor e post,iar invitatiile deja le-am primit astazi.
  •  
    • 59 mesaje
    24 Iun 2009, 10:15
    0 0
    Stiu Amira,eu te-am inteles pentru ca si la sora mea la fel a fost.
    Au venit asa de multi ,de era sala neincapatoare,desi la inceput ,obisnuita cu nuntile la restaurant ,la ora 20 sa inceapa totul,am crezut ca ....
    Sora mea a facut nunta in octombrie si majoritatea erau cu treburi la camp si petrecerea s-a incins dupa ora 22.Sunt convinsa ca o sa faci totul dupa gustul tau si atunci o sa iasa asa cum trebuie.Mai ales ca o sa aveti aproape pe multi din cei care va sunt dragi si asta conteaza mult mai mult decat o petrecere la restaurant mai restransa.Ce te sfatuiesc ,pentru ca sora mea era franta in ziua nuntii (la ea a fost mai complicat cu rudele mirelui care
    trageau de ea la fiecare pas... )sa te odihnesti si sa te ocupi de tine cat mai mult ,sa arati bine ,sa nu te implici in nicio problema de organizare ,decat sa ai grija sa zambesti mult si sa-i faci pe invitati sa se simta bine primiti .
    Parintii vostrii sa stabileasca din timp cine va servi ,cine se va ocupa de micile chichite ce vor apare .
    Tu sa ai cea mai frumoasa zi din viata ta !Abia astept sa ne spui ca a iesit totul asa cum ai visat!
  •  
    • 32 mesaje
    24 Iun 2009, 12:12
    0 0
    Si la noi e la fel,invitatii vin seara tarziu,fiecare cu treburile pe acasa si oricum seara incepe petrecerea,la biserica nu vin decat neamurile.Azi sotul s-a razgandit,cik sa caut o firma,ceva,sa ne decoreze caminul,dar depinde acum cat ar costa,inca nu am facut rost de vesela,avem nevoie de fete de masa,iar mesele caminului sunt lungi si au canapele,noi am vrea scaune si unde gasim atatea!El nu e acasa,ci la Pitesti,noi fiind din Buzau,vine abia pe 12 august,iar nunta e pe 22,si totul e pe capul meu,socrii sunt mai in varsta,stau cu parintii mei,dar au si ei multe pe cap,s-au gasit tocmai acum sa mai ridice niste camere la casa.Zi si noapte numai la asta ma gandesc,cum sa fac sa iasa totul bine si frumos,sunt putin si pretentioasa,defapt,cred ca am tot dreptul,nu?Doar eu sunt mireasa .
  •  
    • 3383 mesaje
    25 Iun 2009, 11:39
    0 0
    Amira, corect! Doar esti mireasa, nunta trebuie sa fie cum iti place tie!
    Nu sunt de aceeasi parere cu tine la invitati si locatie, dar asta e, nu putem fi toti la fel.
    Eu prefer o petrecere restransa, decat sa dau invitatii la toti cei care "au obligatii" sau care vor parintii/ socrii sa vina! Iti spun din experienta ca am facut nunta asa cum ne-am dorit noi, la restaurantul dorit, totul din banii nostri si nu au venit toti invitatii din partea sotului despre care socrii mei ziceau ca vin 100%.
    Iti doresc petrecere frumoasa! Sa fie intr-un ceas bun si sa fii fericita!
  •  
    • 32 mesaje
    25 Iun 2009, 17:37
    0 0
    Eu tocmai am mai redus din lista de invitati,ma tot bate soacra-mea sa m mai exclud,mai ales din colegii mei de liceu,este ea sigura ca nu vor veni.Am gasit sa inchiriem doar 200 de farfurii si noua ne trebuiesc vreo 350 si deaceea tine ea mortis sa mai tai din lista,dar nu pot,nu am cum.Ea are doar 29 de familii in lista si nici acelea nu e sigura ca vor veni.
  •  
    • 2487 mesaje
    25 Iun 2009, 18:29
    0 0
    In privinta invitatilor cere confirmare la invitatie ,nu de alta dar sa sti exact cam cite persone vor fi.
    Pt micata problema cu pieptul poti cumpara sini falsi de silicon care se lipesc si ii poti pune in sutien sut in jur de 30 lei,prietena mea asa a facut caci rochia nu permitea sutien clasic.
  •  
    • 32 mesaje
    26 Iun 2009, 16:48
    0 0
    Tocmai am venit de la probat rochii,mi-a placut una la nebunie,acum numai la ea ma gandesc,costa 1650 de lei,tuturor li se pare exagerat,ca pt o seara nu se merita,dar e cea mai importanta seara,ma marit numai odata.Ce sa fac?Imi vine sa plang,sincer,mi-o doresc fffffffffffffff mult!Ce sa fac?
  •  
    • 18346 mesaje
    26 Iun 2009, 18:30
    0 0
    amira, pot sa te intreb cati ani ai?

doar asa, ca pari o fetita dornica sa-si faca nunta ca in povesti.

eu pana la 28 de ani nici nu mi-am facut o idee cum as vrea sa fie nunta mea- planuri or fi multe eu nu vreau acum nici o nunta.

rochia... bugetul cum e? iti permite?
    nu-mi dau seama cat e de scumpa sau nu. nu cunosc. dar daca nu iti permiti mai incearca cu altele si in ultima instanta ti-o iei pe aia.

daca aveai poze cu sala poate imi veneau niste idei de decor.
    si mie imi place stilul rustic, amestecat cu flori albe si multa verdeata.
    vaze mari in care sa pui flori inainte, stuf, sau paiele alea de decor.

eu nu sunt pt baloane, dar vor fi invitati cu asteptari din astea.

un decor pe masa voastra, ar fi suficient un buchet plat- nu in vaza- daca vrei iti spun cum se face si apoi gasesti tu unde sa-l comanzi.
    ca idee: http://www.elgies.ro/decoratiuni_decor_masa_miri_1.html
    florile le alegi tu.

ideal ar fi sa-ti alegi culorile pe care le folosesti. pt flori si pt decor.
    alb - verde. crem- verde. alb-mov...

daca mai ai timp si de asta: niste benzi, late de 10 cm, puse pe masa. masa si banda.
    arata foarte bine. de ex: fatza de masa e alba, banda e verde. in florile de decor sa folosesti alb si verde.

.........