meniul pentru pasti

•  
    • 4411 mesaje
    11 Apr 2009, 19:30
    0 0
    La un meniu complet pentru Pasti v-ati gandit?Aperitiv,friptura,dulciuri..Cum suna meniul vostru?
  •  
    • 7673 mesaje
    12 Apr 2009, 07:13
    0 0
    la noi in fam nu manaca nimeni miel,deci:fac aperitive di pui in mare parte(crochete,snitel,rulada),pui la cupto cu legume,in loc de drob fac musaca,ciorba de burta,gratar ,cozonac,pasca cu branza dar si pasca cu ciocolata,oua.....
  •  
    • 2487 mesaje
    14 Apr 2009, 13:05
    0 0
    Salut, la noi prima masa este mic-dejunul, avem oua rosii cu mustar,ceapa verde,rosii,castraveti,ridichii si mini-sandwichuri cu unt si cascaval, pateu de ficat,ceva salam sau sunca ; de baut ceai cald sau rece si limonada.
    La prinz ,drob din pui, friptura de pui la gratar,mici si carne de porc si cartofi prajiti cu mamaliga si usturoi.
    Desert pasca si cozonac,iar ca bauturi:vin rosu,bere,vermut si sangria.
  •  
    • 41 mesaje
    16 Apr 2009, 06:50
    0 0
    http://www.youtube.com/watch?v=MV8Nw1ghZmY
  •  
    • 7673 mesaje
    16 Apr 2009, 09:33
    0 0
    bim,cum faci tu drobul de pui?
  •  
    • 107 mesaje
    16 Apr 2009, 10:56
    0 0
    eu mi-am propus urmatoarele feluri: ciorba de miel cu taitei de casa, friptura de miel si curcan la cuptor, drob de pui, prajitura cu branza dulce si stafide (hmmm), cozonac, salata de legume (cu de toate); inca nu m-am hotarat cum fac garnitura de cartofi/orez, ma mai gandesc; a, si mai am niste tuica, vin, suc, e suficient, nu?
  •  
    • 2487 mesaje
    16 Apr 2009, 15:16
    0 0
    Corina,reteta este identica a cea de miel,deci: 1/4 ficat,1/2pipote si inimi,1/2carne de pui,oua,ceapa verde,patrunjel,o foaie de placinta.Se fierb pipotele si inimile,se da la masina carnea de pui si ficatul,se amesteca toate cu ouale batute,ceapa maruntita si patrunjelul tocat.Se pune foaia de placinta in forma de cozonac unse cu ulei se pune compozitia si se acopera cu restul de foaie,se da la cuptor.
    Se pot pune oua fierte la mijlocul compozitiei.
  •  
    • 4411 mesaje
    17 Apr 2009, 17:23
    0 0
    deeadami mai mult decat suficient

Eu am friptura de vita cu garnitura de legume la cuptor,drob cumparat,branzeturi,fac si rosii cu vinete,o prajitura "desteapta",salata cu verdeturi multe,cozonac (cumparat si el) si niste vin sangria.Nu ma agit prea tare,imi mai trimite si mama cate ceva si e prea mult chiar,nu vreau sa mi se altereze mancarea si sa arunc.As mai pregati ceva pt aperitiv dar nu stiu ce

Luni fac o ciorba de peste
  •  
    • 2103 mesaje
    18 Apr 2009, 17:38
    0 0
    meniul de anul asta la e simplut; noi mancam miel doar de paste; supa crema de ciupercute cu crutoane, drob cu salata de ridichi , ceapa verde si usturoi verde, oua rosii, friptura de miel cu garnitura de cartofi noi si fasole verde. pasca cu branza si stafide si vin rosu.
  •  
    • 107 mesaje
    22 Apr 2009, 14:08
    0 0
    si cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din piata;
    in loc de miel am luat porc si pentru friptura si ptr ciorba, nu ma intrebati de ce?
    dropul de pui a iesit minunat chiar si fara piept de pui ca am uitat complet de el; si prajitura a iesit minunata;
    mie imi stateau gandurile la niste cercei, auzi;
    ce sa va zic ca am mancat intruna, bine ca nu mi-i s-a facut rau; rusine mie
  •  
    • 3 mesaje
    25 Apr 2009, 09:53
    0 0
    Mie mi separe ca nu conteaza doar sa mananci bine,sa bei ,si sa te distrezi pana peste cap asa cum se zice"a proasta",pentru mine sarbatoarea de Paste inseamna liniste,pace,dragoste,si iubire.Inseamna prilejul de a fii din nou cu cei dragi,ceea ce poate la multi nu se inampla des.Deci eu iti propun sa fie ceva traditional romanesc,ceea ce le place tuturor.Succes!