restaurant -specific machedon /tiganesc
-
0 0Fetelor,
are cineva idee unde se afla in bucuresti un restaurant cu specific "machedon" si unul cu specific "tiganesc" ?
va multumesc,
adinka -
sincer n-am auzit de vreun restaurant cu specific machedon sau tiganesc, da' cauta pe inyourpocket.com sau in restaurants.ro ca poate gasesti ceva. Inyourpocket.com e foarte cuprinzator din cite stiu eu, imposibil sa nu gasesti restaurant de genul asta daca exista asa ceva in B...
mecheci: si daca adinka ar fi machedoneanca sau tiganca, ce?
Nicole -
nu sunt nici machedoanca nici tiganca. daca as fi nu as cauta aceste restaurante. oricum nu cred ca are vreo importanta ce nationalitate am.
sunt gurmanda si-mi place sa mananc in restaurante cu alt specific decat romanesc .
am incercat restaurante cu specific chinezesc, spaniol, german, secuiesc, italian, francez, american si-mi doream altceva. pana la urma am gasit un restaurant cu specific machedon - dar spre dezamagirea mea nu poate fi recomandat nici macar dusmanilor. -
nu m-am suparat. chiar am cunoscut un machedon a carui mama gateste foarte bine si am avut sansa sa gust dintr-o placinta cu dovleac minunata!
la restaurantul spaniol valencia am fost de cateva ori si mi-a placut cu toate ca eu fac o sangria mult mai buna.
la restaurantul vatra inca nu am fost.
pentru cei care nu tin dieta recomand restaurantul secuiesc de langa ambasada ungara.
mi-am propus sa merg la restaurantul austro-ungar, la casa iancului si la cel nou nemtesc de pe langa foisorul de foc. -
mmm, pai daca te lauzi cu sangria aia asa de buna, hai fa-ti pomana si scrie-o cind ai tu putin de timp, pretty please
O sangria mai buna ca aia de la Valencia am baut tot in Cotroceni, chiar linga parcul Eroilor, e un fel de restaurant cu etaj pe pe colt unde vin fotbalisti tot timpul (si btw, serviciul e execrabil, rar mi-a fost dat sa vad niste chelneri asa de nesimtiti, really :O ...de trei ori m-am dus acolo si tot de atitea ori mi s-au intimplat tot felul de neplaceri si-am jurat ca nu mai calc pe acolo vreodata... ni s-au incurcat orderele, ne-au adus felul doi inainte de felul unu, unul din chelneri a venit o data cu degetul in sos, altul ne-a umflat o data nota... oribil service...) In schimb sangria a fost foarte buna...
La Vatra daca mergi, sa iei neaparat papanasi, sint cei mai buni pe care i-am mincat in tot Bucurestiul si crede-ma am tot fost pe la restaurante si i-am tot incercat... nicaieri nu sint la fel de buni si de pufosi si neimbibati cu ulei (ca aia naspa de la Capsa, de exemplu... btw: don't you ever go to Capsa: mincare mediocra la preturi mari
)
si hai please mai recomanda si tu restaurante pe unde ti-a placut mincarea si serviciul, ca si eu sint in cautare de noutati, se pare ca tu esti si mai aventuroasa decit mine
Multumesc mult,
Nicole -
reteta de sangria care-mi place mie este urmatoarea:
vin rosu (de preferinta merlot) portocale, piersici (din compot). daca faci cantitati mari (peste 1 litru) merge sa pui si 1/2 lamaie.
se desfac portocalele si lamaia in felii se taie pe orizontala (pentru a face bucatile cat o inghititura). se zdrobesc usor cu o lingurita intr-un bol/castron astfel incat sa se stranga zeama in recipient dar sa si ramana in fruct. se taie piersicile in bucati mici. se amesteca vinul si fructele intr-o carafa. se lasa sa stea acoperita in frigider 1-2 ore pentru a se amesteca aromele. se poate pune si scortisoara daca iti place, eventual ananas (din compot).
de asemenea daca amestecul nu este destul de dulce poti sa-i adaugi si zahar.
este necesar sa folosesti un vin care iti place pentru ca din vin haios nu poate iesi o bautura buna.
exista pe piata 1-2 tipuri de bauturi gata amestecate care poarta numele de SANGRIA -- una marca TORREDO (Circa 100.000 sticla) dar la care trebuie sa-i adaugi tu fructele, cealalta nu stiu ce marc, dar nu merita.
la valencia se axeaza pe mere -care uneori se otetesc, sau raman tari ceea ce nu-mi place.
despre restaurant.. acum sunt cam grabita dar poti sa-ti recomand un restaurant nemtesc unde am mancat un pui la cuptor "de te lingi pe degete" si niste supe (de ceapa sau usturoi) interesante. mesele sunt cam inghesuite, sunt doua mese de 6 persoane, 2 de patru si 1 de 2 precum si un bar in alta locatie. este deschis de la orele 17-23. preturile medii sau apropiate de VALENCIA. Restaurantul se numeste
"die deuche kneippe" - nu stiu daca am scris corect, este situat pe strada stockolm. tel 679 23 63.
pofta buna! -
Merci Adinka pentru reteta si pentru recomandari. N-am fost inca nici la restaurantul ala german (drept sa-ti spun nu ma omor cu mincarea specific germana, am fost la Beraria germana Becker Brau si nu m-a dat pe spate nimic in afara de berea filtrata
in rest salatele alea nemtesti cu castraveti murati si afumaturi, fripturile... really nu m-au dat pe spate...) si nici in Mica Elvetie n-am fost, da' promit ca ma duc cu prima ocazie, poate imi recomanzi ce-ai mincat tu pe-acolo bun ca sa ma pot orienta si eu putin, please, ok? 
BTW: la ala japonez ai fost? am vazut odata la tv un reportaj mai demult si mereu mi-am zis ca ma duc, e ala in care iti prepara mincarea pe plita aia chiar in fatza... de vreo doua sau trei luni am vazut si in Amzei un restaurant chinezesc (sau poate japonez?...) care arata tare classy pe dinafara
nici la ala n-am ajuns yet
tu?
Merci si pofta buna!
Nicole -
restaurantul nemtesc nu are nimic de-a face cu beraria germana - unde mancarea nu prea are nimic german.
in piata amzei este un restaurant chinezesc cred. nu am fost dar am auzit lucruri bune despre el.
despre restaurantele japoneze ce sa-ti spun? dupa cate stiu eu unul este la hotelul HOWARD JOHNSON vis a vis de ASE si altul undeva pe dorobanti (si apartine lui botezatu, care-l tine pentru vip-uri, aniversari speciale si parade de moda.) dupa cate stiu eu imi cam depasesc bugetul si nu ma prea tenteaza.
mancare chineseasca am mancat la mai multe restaurante in oras, dar cand mi-e pofta fac comanda la wu xing. am si o carte de bucate care ne arata in cate feluri folosesc chinezii focul.
la mica italie nu am fost inca, dar stiu ca au FONDUE si friptura pe piatra incinsa. despre preturi inca nu am idee.
te-am dezamagit. nu-i asa?
adinka -
pai stai putin, e "mica elvetie" sau "mica italie" ca nu le mai dau de cap

ei, si tu acuma cu dezamagitul... fii serioasa, nici eu nu ma duc chiar asa de des la restaurant
...cind pot si eu, cind am bani sau cind sarbatoresc ceva... 
daca zici ca mincarea de la beraria germana nu prea e germana pai atunci sa incerc sa vad si eu cum e pe bune mincarea de la Kneipe-le nemtesc, ca m-ai facut tare curioasa... sper sa ajung cit de curind si-o sa-ti spun cum a fost
Merci,
Nicole -
Pai daca e vorba de ala de la Magazinul Victoria la parter, eu de ala ziceam (parca am vazut intr-o emisiune, nu-mi mai aduc aminte exact) ca iti fac mincarea in fatza, pe plita, cu tot tacimul si-ti dau sa maninci chiar facut acolo. pare tare interesant, mai ales exotic
cica si restaurantul lui Dan Chisu e foarte interesant? cica atunci cind e el in restaurant e spectacol mare
da' nici macar nu stiu pe unde o fi, sa ma uit pe inyourpocket ca tre sa fie prezentat si acolo...
Nicole