TIRAMISU
-
0 0Reteta de Tiramisu o gasim peste tot, incepand cu ambalajul piscoturilor, reviste, site-uri, carti de bucate. N-am gasit aceeasi reteta de 2 ori

Ce nu pricep eu si inca n-am reusit s-o potrivesc este cantitatea de cafea. Imi ies piscoturile ba prea moi, ba prea tari.... De cele mai multe ori, prajiturica mea isi pierde aspectul comercial cand o tai s-o servesc...prea moale crema?!? cafeaua sa fie de vina?!?!
Voi cum nimeriti? Ce calcule luati in considerare?
Crema cum o preparati?
Sau...e ceva firesc sa-ti alunece din farfurie?!?!?

Pusic -
eu apreciez ochiometric, intotdeauna imi ramane cafea, asez piscoturile in tava si cu un ibircel torn de-a lungul lor pana se coloreaza putin, ininte de a pune crema mai compltez pe unde mi se pare ca nu s-a insiropat.Chestia e sa nu insiropezi mai mult, mai bine mai putin pentru ca oricum te ajuta compozitia
-
Eu pun 6-7 lingurite de cafea la doua cani de apa si folosesc un pachet de piscoruri Savoiardi de 400 gr. Secretul este sa cufunzi complet piscotul in cafeaua racita doar o fractiune de secunda si apoi sa-l asezi in tava. Prajitura o lasi la frigider cel putin 12 ore sa se patrunda bine piscoturile. Mie nu mi s-a intamplat sa nu-mi iasa Tiramisu....
-
Am facut azi pentru prima data Tiramisu dupa reteta de mai jos, luata de la culinar.ro, si zic ca pentru prima data a iesit bine. Succes!
Tiramisu
Ingrediente:
4 galbenusuri, 1/3 ceasca zahar pudra, 60 ml lapte, 250 gr. mascarpone (smintina groasa), 3 albusuri, 1 pachet piscoturi, 375 ml cafea tare rece, 1 lingura plina cacao
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas rezistent la foc, pina se obtine o pasta. Se adauga laptele si se amesteca bine. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa care fierbe si se amesteca pina se ingroasa pasta. Se lasa sa se raceasca si se pune smintina. Se bat albusurile spuma si se adauga in preparat. Se inmoaie repede piscoturile in cafea (sa nu fie prea patrunse). Se aseaza piscoturile - un sfert din acestea - intr-o forma de chec, pe fundul careia s-a pus hirtie de pergament. Se toarna deasupra o parte din preparat, apoi piscoturile. Se repeta operatia in straturi. Se acopera vasul si se pune la frigider timp de 6 ore (sau toata noaptea). Se rastoarna prajitura pe platou, se pudreaza cu cacao si se serveste felii. Important: Expresso sau cafeaua la filtru dau un gust mai bun, dar pot fi inlocuite si cu ness tare. Se poate pune in cafea putin lichior, care ii va da un pic de aroma. -
Multumesc frumos!
O s-o incerc, dar trebuie sa-mi iau mascarpone si lichior. Pana la urma am facut aseara simplu de tot, dupa reteta de pe crema Tiramisu si a iesit buna(piscoturile inmuiate in cafea, crema tiramisu batuta cu 200 ml lapte rece si 100 g smantana, deasupra caca
.
Cred ca e mai autentic gustul cu ingredientele ce le-ai zis tu...
Pa.