negresa

•  
    • 336 mesaje
    27 Feb 2009, 12:29
    0 0
    Fetelor , va rog frumos , care puteti sa imi spune-ti si mie o reteta de negresa.
    Am incercat una de pe net , dar nu a iesit buna.
    Mersi mult!
  •  
    • 59 mesaje
    27 Feb 2009, 16:48
    0 0
    Buna!
    Eu fac astfel negresa ,si e foarte apreciata de copii mei .Plus ca e usor de facut .
    1 cana jumate de zahar ,o cana de lapte dulce ,1 plic cacao de la Dr Otker(sau 5 linguri mai cu varf) le pun la fiert (dau intrun clocot sa se topeasca zaharul).Atentie sa le omogenizezi inainte bine cu telul sa se dizolve cacaoa si mesteci si cat sunt pe foc.Lasi compozitia sa se raceasca ,si cand e calduta adaugi un pachet de margarina de 250 g(rama sau unirea) si mesteci sa se omogenizeze.Se adauga o cana de faina ,1 pliculet de praf de copt ,4 galbenusuri de ou ,rom ,zahar vanilat,coaja de lamaie( ce iti place ).O sa ti se para cam lichida compozitia decat la chec dar asa trebuie.
    Se coace si cu 5 minute inainte sa o scoti din cuptor ,cele 4 albusuri de ou le bati cu 2 linguri de zahar pudra ,bezea si intinzi peste blatul aproape copt.Se mai lasa cam 5 minute in cuptor .Eu pun ornamente de ciocolata ,sau nuca de cocos pe bezea cand scot negresa din cuptor.E gustoasa si arata foarte bine .
  •  
    • 336 mesaje
    27 Feb 2009, 20:18
    0 0
    Multumes mult!
    O incerc maine.
  •  
    • 9 mesaje
    1 Mar 2009, 13:47
    0 0
    1 ou,1 cana zahar,1/2 cana ulei,1 cana lapte,2 cani faina,1 lingurita bicarbonat nestins,3 linguri gem,3 linguri cacao. glazura: o ciocolata milka cu lapte topita in bain-marie.