Salate, salate, salate....
-
0 0Alta...
File de macrou afumat(merge si scrumbie afumata), maioneza, ceapa taiata marunt si macerata in otet cu sare si piper.Ceapa se adauga cu tot cu otet in salata. Excelent! -
Sau...
500gr paste fierte
2-3 cutii ton maruntit
maioneza -dupa gust; cat sa "lege",
patrunjel, marar;
zeama de la o lamaie; sare + piper.
Dupa ce s-au fiert pastele, le lasi la racit; timp in care amesteci ton-ul cu maioneza, zeama de la lamaie si patrunjelul.
Peste compozitie rastorni pastele; potrivesti cu sare&piper.
Sau:
Pastele fierte, le mai poti amesteca cu 1 borcan fasole verde, cateva linguri maioneza si usturoi pisat. Poti servi salata ca aperitiv sau garnitura la snitele, aripioare de pui... cum iti place.
sau
Paste lunguiete, fierte cum indica pe pachet.
Mai devreme de asta insa, cureti de coaja 3-4 rosii coapte, le tai marunt. Intr-un bol, le lasi 1-2 ore la macerat, impreuna cu putin ulei de masline, usturoi pisat si busuioc.
Separat, intr-o picatura de ulei, calesti bacon sau kaiser taiat cubulete (cat mai mult, cat mai bun!). Le amesteci pe toate si, fireste, lasi cateva ore la rece.
Pofta buna!
P.s. Dupa cum se observa, toate salatele mele se lasa la rece
-
Va scriu si eu o reteta, care pare putin ciudata deoarece combina dulce cu sarat...dar merita incercata...
ton maruntit
ananas (conserva)
paste (de preferat melcisori, rotite, spirale)
masline fara samburi
porumb
maioneza (eu folosesc maioneza cumparata pentru ca e putin mai acrisoara)
Iese o chestie super!
Cantitatile le stabiliti voi...Eu folosesc 1 cutie ton, 1 cutie mica ananas, etc.... -
Salata de macrou afumat
(pentru gurmanzi)
Macroul afumat se curata de piele si oase. Se toaca bucatele mici. Se amesteca cu multa ceapa verde (sau praz, depinde se sezon) si maioneza. Merge de minune cu paine prajita.
Este FOARTE gustoasa, dar cam grea, fapt pentru care va recomand sa o folositi pentru a umple rosii cu ea.