CUS CUS

•  
    • 2487 mesaje
    27 Ian 2009, 10:10
    0 0
    Am vazut recent in supermarchet cus cus si nu stiu cum se prepara, daca aveti retete as fi interesata sa incerc , in mare stiu ca nu se fierbe ci doar opareste si cam atat.Va astept cu idei, puup.
  •  
    • 48 mesaje
    27 Ian 2009, 13:14
    0 1
    pt 4 persui la fiert 250ml apa cu putin ulei si sare.cand a fiert apa,stingi focul si pui 250g cous-cous,amesteci si lasi 3 minute. dupa aceste 3 minute pui putin unt si timp de 2-3 minute amesteci incontinuu la foc lent ,cu o furculita...si gata.
    e f simplu de facut si delicios,sper sa-ti placa
  •  
    • 48 mesaje
    27 Ian 2009, 13:21
    0 0
    A! am uitat,poti sa combini cu aproape orice:carne,legume....
  •  
    • 2439 mesaje
    27 Ian 2009, 18:46
    0 0
    Atat de putin se fierb? Si la foc mic?
  •  
    • 22 mesaje
    27 Ian 2009, 19:32
    0 1
    eu calesc cus-cusul impreuna cu o ceapa mica taiata marunt, in ulei pana devine auriu, apoi torn apa peste el si il fierb aprox. 10 minute. cand e gata fiert nu trebuie sa mai aiba apa, sau daca mai are putina apa, se tine cu capacul acoperit 10 minute si cus cusul absoarbe apa.
  •  
    • 2487 mesaje
    28 Ian 2009, 10:05
    0 0
    Inca o intrebare se poate da la bebei? Ma gindeam ca fiind atat de marunt este bun si la copii.Merci pt raspunsuri.
  •  
    • 2439 mesaje
    28 Ian 2009, 18:23
    0 0
    Va rog spuneti-mi care cous-cous e mai bun, ce MARCA? Si cu ce se poate combina ca sa fie bun pt regim ? Multumesc si eu.
  •  
    • 2103 mesaje
    31 Ian 2009, 00:49
    0 0
    eu nu-l fierb deloc; practic n-are nici un gust singur, eu cel mai des il folosesc in "salata" cu somon si fasole verde; in general eu torn peste el zeama de la supa (orice supa dar prefer pe cea de legume), pun sare (o tona) si piper si il amestec in legume inabusite sau fierte sau crude si fac fel de fel de salate, calde sau reci; care la o adica merg foarte bine drept garnitura la diverse fripturi.
    boring.
  •  
    • 10816 mesaje
    31 Ian 2009, 15:59
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 2439 mesaje
    31 Ian 2009, 19:19
    0 0
    Lolilo, da-ne un exemplu sau mai multe de salate , cea cu somon, sau cu chestii mai usoare, pt regim!
    Merci!
  •  
    • 2103 mesaje
    31 Ian 2009, 22:58
    0 0
    uite-o pe a mea de-o fac mai des; pe somon, il fierb foarte putin in apa cu sare, otet si lamaie. pe tecile de fasole verde, le fierb si apoi calesc foarte putin in putin ulei de masline(sau de ce-o fi), uneori pun putin usturoi pe ele . apoi desfac carnea de peste in flakes (asa le zice pe aici) , ameste cu tecile de fasloe verde. zeama de la peste o torm pe cous cous si acopar vasul, pana este absorbit. apoi il amestec si pe cous cous cu toate alea si garniessc dupa gust cu multa sare dupa cum am spus, cu piper, uneori cu zeama de lamaie.
    cam asta.
    practic pe cous cous il poti adauga la mai orice salata de legume inabusite. cel mai usor eu cred ca-l poti prepara fierband apa si-un cub de knor, turnandu-l peste cous cous si lasat sa absoarba cca 10 min, apoi amesteca pe unde vrei.
    pt mine n-are nici un gust, nu ma omor dupa el,dar nici nu ma deranjaza.
    imi mai place amestecat cu foarte mult pratrunjel proaspat si putina ceapa marinata in suc de lamaie si apoi calita putin, drept garnitura la friptura de ton.