AJUTOR!Am nevoie de un curs!

•  
    • 167 mesaje
    24 Ian 2009, 20:44
    0 0
    sall evelor sunt din sibiu si am ajuns la o varsta la care realizez k am fost extrem de menajata si de rasfatata de parinti incat nu ma descurc la bucatarie.adik vreau sa imi fac ceva dar nu stiu retete.nu imi e frica sa pun mana sa fac ceva,dar daca imi doresc trebe sa caut pe net.vreau sa fac un curs la care sa implic total si sa pot face apoi o ciorba singura...de la cap la coada fara sa ma ajute cineva. va rog evelor din sibiu sa ma ajutati daca stiti pe cineva care da lectii de gatit !
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    25 Ian 2009, 09:59
    0 0
    bună, iguana
    eu nu cred că ai nevoie de curs ca să înveţi să găteşti. gătitul e o obişnuinţă. nici pe mine nu m-a învăţat nimeni, mama fiind plecată din ţară mulţi ani. m-am învăţat singură din carte de bucate, mai întrebând pe ici pe colo. în materie de gătit experienţa te învaţă multe. dacă nu îţi iese ceva data viitoare ţii cont de ce ai greşit şi îţi iese sigur.
    daca ai nevoie de sfaturi, te ajut cu plăcere.
    succes.
  •  
    • 2487 mesaje
    29 Ian 2009, 10:43
    0 0
    Ana, cursurile de gatit sunt de obicei de formare de bucatari profesionisti, trebuie sa recunosc ca si acum sunt dependenta de cartea de bucate a doamnei Silvia Jurcovan, si mai ales de prietene, sa gatesti nu este greu trebuie doar sa vrei si sa stii ca foarte rar se intimpla sa strici cu adevarat o mincare.
    Tu mentionai o ciorba, asa ca o sa iti dau niste reguli de baza, carnea de ciorba trebuie sa aiba os,da gust bun,se spala in mai multe ape pina cind nu mai are singe si apa iase curata.Carnea se pune la fiert in apa rece(important-sucurile din carne se elibereaza in zeama),la o oala de 6l cam 1\2 din capacitate, fierbe cam 1\2h, daca la fiert face spuma deasupra aceasta se aduna si se arunca, apoi se pun in ordine radacinoasele (morcovi,pastirnac, telina) si ceapa rase sau tocate mici, eu la o oala de 6l pun cam o farfurie medie de radacinoasa(1\2 morcovi,1pastirnac, o felie de telina cam cit pastirnac), apoi dupa alte 20-25 min se pune orez (cam cit incape in mina facuta caus)spalat cu apa rece ,orezul la fiert se umfla in prima faza si apoi "infloreste" ,cind este in prima faza adica si-a dublat volumul se pune ardeiul gras si rosiiele taiate felii , ca masura eu pun tot in farfuria in care am masurat radacinoasele,oricum nu mai mult de 3-4 rosii din conserva si cam 1\4 din suc, 1ardei mare -2 ardei gras daca sunt mici.Apa in care au fiert se reduce vizibil,dar este completata cu borsul pe care il pui cind rosiile si ardeiul au fiert, aproximativ 15 min, borsul fierbe si el cam 15 min,sarezi si la final bati un ou si se pune leusteanul taiat micut si gata .
    Tips: puna pe masa toate ingredientele necesare in ordine de care ai nevoie de ele ,asa nu vei uita nimic.E bine ca pina capeti experienta sa cureti toate legumele la inceput si sa le ai pregatite.
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    29 Ian 2009, 14:40
    0 0
    dacă vrei să faci supă clară de pui sau găină, atunci neapărat să pui carnea în apa fierbinte. altfel supa ta va fi tulbure.
  •  
    • 13910 mesaje
    29 Ian 2009, 23:01
    0 0
    bim, ce mai faci?

kti, pe bune? miine chiar fac supa si voi face cum spui tu. (supa nu e punctul meu forte, fac fff rar.....sa-i mai fac si lu' al meu pofta, el adora supa. dar puneam carnea in apa rece)
  •  
    • 2487 mesaje
    30 Ian 2009, 09:39
    1 0
    Sal ellado, am revenit dupa o perioada mai agitata ,sincer imi era dor de forum, a-ti schimbat cafeneaua?
    On topic: la supa de pui eu pun carnea in apa rece cu putina sare la fiert ,dar adun cu spumiera orice iese la suprafata si pun la fiert un cartof, un morcov si o ceapa taiata in doua,din cite stiu eu cartoful si ceapa au rolul de a clarifica supa, la fel poti proceda si daca vrei o piftie clara.
  •  
    • 13910 mesaje
    30 Ian 2009, 10:39
    0 0
    bim, asa fac si eu supa, dar am zis sa incerc si cum zice kti.

cafeneaua s-a imprastiat, incet-incet, lumea a disparut, s-au dus pe alte site-uri...eu am migrat la social si familie.

we placut!
  •  
    • 361 mesaje
    31 Ian 2009, 10:19
    0 0
    Cauta cartea de bucate a Silviei Jurcovan. Eu dupa ea am invatat sa gatesc. Da retetele foarte detaliat si reusesc intotdeauna. Cauta in librarii ultima editie, sau editiile mai vechi pe la anticariate, ea tot adauga cate ceva la fiecare editie.
  •  
    • 167 mesaje
    31 Ian 2009, 19:21
    0 0
    INTREBARE ! Am o prietena in germania si ma dispera cu poftele ei..cik mai noi i plac crevetii..da ce gust au? cum i gatesc si eu acasa? se mananca cu paine? se gasesc congeleti si curatati ?
  •  
    • 2439 mesaje
    31 Ian 2009, 20:03
    0 0
    Cum faceti supele din legumele congelate - la punga?
  •  
    • 2487 mesaje
    3 Feb 2009, 10:21
    0 0
    Ana sincer nu stiu, dar cind dau de impasuri ca asta ,dau serch pe net retete si caut, ai sa fii uimita cita lume posteaza, ca fapt divers una din cele mai cautate cuvinte pe net este "mac and cheese" : ) .Ai incercat sa faci ciorba?
    Ralucut eu nu fac ciorbe cu legumele congelate laolalta, din simplul motiv ca au timpi diferiti de fierbere, dar daca as face pasi de baza sunt aceeasi, carne, morcovi-ceapa, legume,orez, rosii-ardei, bors, ou,patrunjel.
  •  
    • 2103 mesaje
    3 Feb 2009, 23:49
    0 0
    ca a venit vorba de supa, ciorba etc, eu cand fac din astea cu carne prima apa in care a fiert carnea o arunc. pur si simplu nu suport spuma aia oricat as incerca sa o iau.
    matusa mea, mare bucatareasa zice ca arunc toata bunatatea, dar aia e...
  •  
    • 10816 mesaje
    4 Feb 2009, 00:43
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 251 mesaje
    4 Feb 2009, 10:56
    0 0
    Lolilo (sper ca am retinut corect numele), si eu fac exact la fel - indiferent de carne (pui, porc etc.). Mi se pare o chestiune de igiena, in primul rand. Ce spune matusa ta era valabil in cazul puiului sau porcului de tara, care se considera ca erau hranite natural. Oricum, eu as arunca prima apa si atunci, fiindca si mie mi se pare gretoasa spuma aia, oricat ai aduna-o cu spumiera.
  •  
    • 2439 mesaje
    7 Feb 2009, 10:45
    0 0
    Si cat se fierbe carnea si ceapa inainte de a adauga legumele?!
    MERCI :o
  •  
    • 10816 mesaje
    8 Feb 2009, 12:35
    0 0
    Mesaj şters de administrator