pui cu legume

•  
    • 79 mesaje
    9 Ian 2009, 10:25
    0 0
    stie cineva o reteta buna de piep de pui cu legume?
    Merci!
  •  
    • 251 mesaje
    13 Ian 2009, 09:01
    0 0
    O varianta ar fi cea clasica, adica: piept de pui la gratar cu garnitura de legume (de exemplu: legume congelate - combinatia care este pe gustul tau - puse intr-o tigaie/wok in putin ulei de masline (dar nu neaparat, poate fi si de floarea-soarelui) si apoi adaugi sare/condimente dupa gust).
    Sau: intr-o tava/vas termorezistent, asezi un "pat" de legume, peste care asezi bucati de piept de pui infasurate in sunca (mai slaba, daca esti la regim, sau kaiser taiat subtire), condimente si apa+vin alb, totul la cuptor. E simplu si gustos. Sper sa-ti placa si... pofta buna!
  •  
    • 2439 mesaje
    14 Ian 2009, 18:34
    0 0
    Clauman, da ti-ai terminat doctoratul?

Ma intreb daca acele legume congelate ar avea ceva vitamine....?
  •  
    • 251 mesaje
    15 Ian 2009, 13:22
    0 0
    Da, Ralu, multumesc de intrebare. L-am terminat inainte de sarbatori.
    Cat despre legumenele congelate, se pare ca au vitamine. Chiar acum vreo doua saptamani, am vazut un documentar (nu mai stiu pe ce canal) pe tema asta. De fapt, s-a facut un experiment: doua doamne au cumparat aceleasi legume - fasole verde si spanac: una le-a luat proaspete, din piata, iar cealalta congelate, de la supermarket. Apoi, s-a masurat continutul de substante nutritive din ambele categorii de produse si... surpriza! Cele congelate aveau un continut de vitamine si minerale superior comparativ cu cel al legumelor cumparate din piata. Explicatia a fost urmatoarea: legumelor vandute in piata le ia pana la 3 zile pentru a ajunge pe tarabe, timp in care scade continutul de vitamine si minerale. Legumele ce urmeaza a fi congelate, pe de alta parte, sunt culese cand ajung la nivelul optim de coacere/maturitate si sunt imediat congelate la -17 grade Celsius, astfel incat nu au timp sa-si modifice structura si continutul. M-a mirat rezultatul experimentului, dar explicatia pare logica. Prin urmare, nu ma mai simt deloc vinovata ca prefer legumele congelate, chiar daca motivul principal este doar comoditatea. Fireste, insa, ca in cazul altor legume - de exemplu, rosiile - cele din piata sunt net superioare celor din supermarket.
  •  
    • 2439 mesaje
    16 Ian 2009, 15:19
    0 0
    Felicitari!
    Lucrezi la o universitate? Avand in vedere ca ai urmat un doctorat......
    Si cum a fost? Greu?
  •  
    • 251 mesaje
    19 Ian 2009, 09:51
    0 0
    Tare esti simpatica, Ralu! Lucrez la un institut de studii post-universitare. Cat despre nivelul de dificultate, pot sa spun ca NU a fost usor. Am avut, insa, un indrumator exceptional, datorita caruia am depasit momentele in care mi se parea ca nu stiu incotro s-o mai apuc sau ca nu se va termina niciodata.
    Daca vrei, putem continua discutia (pe tema asta ori pe alta) la alta sectiune, ca aici nu prea isi are rostul. Doar daca o consideram "sete"/"foame" de... cunoastere!