chec
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
29 Dec 2008, 19:340 0buna fetelor...am o pofta nebuna de chec,cum il faceti voi¿checul acela normal pe care nil faceau mamele noastre--va rog sami dati si mie reteta!!!
-
29 Dec 2008, 23:21iti raspund si aici:
Poate asta e reteta:
Ingredinte:
6 oua, 250 gr. zahar, 250 gr. faina, 100 ml ulei, 5 lingurite cacao, zeama de lamaie
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu uleiul si cu zeama de lamiie pina devine ca o maioneza. Se bat albusurile cu zaharul. Se toarna maioneza peste albusuri. Se amesteca totul cu faina. Se ung 2 tavi cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna o parte din aluat in tavi. Partea ramasa se amesteca cu cacao. Se toarna si aceasta deasupra partii din tava. Se introduc in cuptorul incins inainte.
sau cauta pe :
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulci uri/retete-pagina-4.html
succes si pofta buna! -
30 Dec 2008, 10:40eu fac checul în felul următor: bat prima dată albuşurile spumă tare, apoi adaug pe rând zahărul tot bătând spuma în continuare. apoi adaug gălbenuşurile pe rând, făina şi praful de copt sau bicarbonatul stins cu lămâie. în felul acesta prăjitura e mai pufoasă, nu se lasă după copt.
poftă bună. -
3 Ian 2009, 03:01imi amintesc despre o reteta de chec de prin anii '80 ca era cu galbenusurile frecate cu zaharul si nu cu uleiul. eram copila pe vremea aia, si ma punea maica-mea sa o ajut la amestecat cu lingura de lemn in castron, pana cand zaharul se dizolva complet, iar compozitia devenea spumoasa si deschisa la culoare (celebrul mixer "Argimix" era defect, ca in mai toate gospodariile timpului
)
kti, pentru ca nu include ulei sau unt, reteta ta este cea pentru pandispan.
Înapoi la: Forum » Gastronomie