reteta de mus
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
20 Dec 2008, 12:130 0rog care conoaste reteta de la "cireasa de pe tort " pt dulcele pe care la facut ernest. mus sau asa ceva
-
22 Dec 2008, 16:08Emisiunea nu am vazut-o, dar dupa denumirea ce ai cerut-o tu, cred ca asa ceva cauti:
(reteta o am de pe forumul culinr.r
Mousse au chocolat
Ingrediente: 100 g. ciocolata cu lapte, 100 g. ciocolata amaruie (sau tot cu lapte), 4 oua, 1-2 linguri zahar, 3 linguri rom, 150 g. frisca, fulgi de ciocolata, menta pentru garnisit
Se rupe bucati ciocolata si se topeste apoi la bain-marie, dupa care se lasa sa se racoreasca.
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, se omogenizeaza cu romul si ciocolata.
Albusul si frisca se bat separate, apoi se omogenizeaza cu atentie in compozitia de ciocolata si galbenus.
Spuma de ciocolata se introduce in pahare si se introduce la congelator ca sa se intareasca. Cu putin timp inainte de servire se decoreaza dupa fantezie, cu frisca spritata, fulgi de ciocolata , frunze de menta sau chiar visine din visinata.
Daca o tineti mai mult la congelator, veti obtine o inghetata de ciocolata MINUNATA!!!
Înapoi la: Forum » Gastronomie