Icre :((((
-
4 1Mesaj şters de administrator
-
Eu nu fac icrele cu paine,ci numai cu gris fiert si racit.In felul acesta nu am dat gres niciodata,conditia este sa fie nici prea subtire nici prea ingrosat si neaparat bine racit inainte de a-l folosi.Ia-le de la capat cum zic fetele,intr-un alt recipient,freaca-le cu mixerul la viteza mare luind cate putin din compozitia stricata,si nu mai adauga ulei pana nu se "prind"...
In rest:bafta!Si sa stii ca si eu am fugit de gatit icre de frica sa nu le tai...dar cum,de ceea ce fugi,nu scapi....
-
icrele daca sunt bine preparate (adica sarate si curatate de pielite) pot sta la frigider si o luna de zile.
Iar in ce priveste painea, da, am auzit ca mai sunt femei care pun si paine (miez de paine inmuiat in lapte pori apa).
DECI: daca icrele sunt tinute la frigire (deci sunt reci) trebuie scoase cu vreo ora inainte ca sa nu fie atat de reci. Uleiul trebuie sa fie la temperatura camerei, pregateste suc de la 1-2 lamai si apa minerala (ori sifon).
Se pot freca si la mixer, insa si cu lingura de lemn (ori cu furculita, asa cum le face mama mea ).
Se invarte cu lingura (ori furculita) in acelasi sens si se pune cate putin ulei. Uleiul nu trebuie pus foarte mult deodata. Se mai pune putina zeama de lamaie (1-2 lingurite). Cand icrele s-au intarit se adauga sifon (1-2 jeturi) ori apa minerala (sticla trebuie desfacuta atunci ca sa aiba cat mai mult acid). Ele se albesc (o sa vedeti) deodata si devin foarte spumoase.
In cazul in care vi se taie se reia operatiunea. Daca mai aveti un pic de icre nebatute, (1-2 linguri) se amesteca cu cele taiate, fara sa mai adaugati ulei ci icrele taiate.
Hai.... spor la treaba si pofta buna