ciorba de salata verde
-
0 0Cine ma ajuta sa-mi zica (repede
) o reteta de ciorba cu salata verde? Buna, facuta de voi, ca internetul asta e prea.. biti si bitisori..
Mersi! -
- calesti vreo 2 legaturi de ceapa verde (daca nu tii cura de slabire, si un pic niste kaizer taiat fasii)
- adaugi apa, lasi sa dea in fiert
- adaugi salata taiata fasii
- lasi sa fiarba bine
- cand e aproape gata, pui bors si Vegeta
- mai lasi sa fiarba 10-15 minute, apoi stingi focul si pui marar si patrunjel verde.
- servesti cu iaurt sau smantana (tot asa, depinde cat tii la silueta), eventual si cu omleta taiata patratele.
A! am uitat ca poti pune si orez, daca vrei. Eu nu pun, ca nu-mi place. -
Am sã-þi spun cum fac eu ciorba de salatã:
Cãleºti ceapa, morcovul, postârnacul ºi salata umpli oala cu apã trei sferturi laºi loc pentru borº, separat faci omletã din 3-4 ouã (depinde de cantitatea de ciorbã) când omleta este gata ºi zarzavatul fiert tai omleta cubuleþe le pui în oalã adaugi ºi borºul mai laºi puþin la fiert când este gata baþi un ou diluat cu puþinã zeamã de ciorbã ºi la final leuºtean.
Se poate face ºi cu jumãri de porc sau cu costiþã.
Poftã bunã! -
Salut!!!
Am si eu o reteta pe care o stiu de la mama mea si care e fenomenala, avand in vedere ca pana sa stam impreuna sotul meu nu manca supa de salata verde:
Se pune apa la fiert cu putin ulei; cand incepe sa fiarba se pun 5-6 catei de usturoi tocati marunt; cand s-a inmuiat usturoiul, se adauga aprox. 2-3 salate taiate nu f. marunt. Se bat 3 oua si se face o omleta. Aceasta se taie bucatele si se adauga in oala, dupa care se lasa sa se fiarba bine toate. Se pune sare si Delikat in supa. Separat se amesteca o cutie de smantana cu 2 oua, se stinge focul si se adauga compozitia in oala cu supa. Cui ii place (ca noua nu prea)poate sa adauge si marar; se mai poate pune si cu bors (sau Bors Magic, sare de lamaie s.a)
EU ZICA CA E BUNUTA... Pofta buna! -
Daca-i ceapa verde, o pun in acelasi timp cu salata. Daca-i uscata, mai intai o fierb inabusit, singura, cam 10 minute.
Eu de obicei nu prajesc ceapa, ci doar o inabus in putina apa (eventual adaugand si un strop de ulei, daca e musai - cum ar fi cazul tocaturii pentru chiftele).
E mai sanatos asa.