Fainaa!Ce sa fac??
-
0 0Spuneti-mi si mie cum sa fac..la o ciorbita am nevoie,si asa faceam pana acum,sa pun unt sau margarina si faina sa fac un fel de sos asa,sa se inrozeasca faina.Pana acum imi iesea bine,acum insa cand pun faina incep sa se faca "gogoloaie"
si cand pun si ciorba se vede asa urat.Si nu numai dar cred ca ii schimba gustul,nu trebuie sa iasa asa pt ca de fapt este o supa mai mult trebuie sa fie fina.Mi s-a mai intamplat si era pachetul cu faina jum.,l-am aruncat am zis ca a "patit" ceva.Acum am luat si din nou e asa.Se pastreaza in vreun fel faina??De la ce o fi?aveti idee? -
Ufff
pai sa va zic..dar le iau pe rand.Buna coryna eu fac ff bine tu ce mai faci?Sincer ma asteptam sa raspunzi
.Este vb despre ciorba sau supa de linte rosie.De obicei o fac asa:o pun la fiert in apa cat sa acopere cu sare,cand s-a fiert o pun in blender si intr-o cratita separat fac "chestia" aia
.Pun doar unt si faina putina si lasam asa se prajea faina putin si iesea un fel de spuma fina asa rozalie,de aia ziceam sa se inrozeasca faina
.Dar asta nu mi-a mai iesit acum. -
ma, ia mai lasati-o cu sanatosul....daca maninci din cind in cind asa ceva nu patesti nimic. (doar nu maninci cu rantas de 3 ori pe zi, in fecare zi) . asta e obsesia celor ce tin cure nesfirsite de slabire ....
coryna, sa nu-mi zici ca tu nu prajesti nimic : un ou, o sunca, niste ceapa la mincare sau mai stiu eu ce..... -
Ca e mai sanatos fara rantas , nu contrazicem.
Dar Elena vrea sa stie cum se face. Sunt convinsa ca sunt mai multe variante , eu iti spun una:
Intr-o cratita pui putin ulei . Cand este incins calesti acolo o ceapa taiata marunt. In timp ce se caleste ceapa pui si niste boia de ardei acolo ( o lingurita ) . Apoi adaugi 2 linguri de faina alba . Dupa ce se caleste putin si faina adaugi pasta de rosii sau bulion ,stingi cu lapte si apa - adica atat cat este nevoie sa devina o compozitie lichida , nu un sos. Laptele si apa le adaugi treptat . Adica pui putin , amesteci in rantas sa se omogenizeze , si tot asa pana devine lichid. Mai pui si o lingura , doua de smantana daca vrei .
Amestecand mereu sa nu se prinda il lasi sa mai dea de doua ori in clocot dupa ce ai terminat de pus in el toate ingredientele.
Il pui curgand in oala de ciorba in timp ce ciorba fierbe si ea , si il amesteci acolo. Mai lasi sa dea in clocot putin si ciorba cu rantasul in ea si gata.
Nu esti in Ardeal?
Pofta buna. -
Acum am ajuns si eu pe acasa si am citit ce ati mai scris.Clara eu nu sunt in ardeal
sunt in Bucuresti(ai fost amuzanta)si nici nu prea stiu sa gatesc multe feluri de mancare.Reteta asta am invatat-o de la sora mea,eu mancasem de multe ori ciorba din asta si-mi placea la nebunie,mancam alaturi de baietii ei,dar nu stiam s-o fac eu acasa.Si m-a invatat asa cum am scris si aici dar acu' nu mai iese
.Si am deschis topicul pt.ca nu am putut sa iau legatura cu ea asa rpd.In fine..sa nu deviez de la subiect iti multumesc oricum clara cred ca o sa folosesc reteta ta de rantas la un alt fel de ciorba,cum ati spus si voi,de fasole.Sa vad ce-mi iese
.Vroiam sa mai zic ca sunt de acord cu ellado,nu cred ca toata lumea sta sa manance non-stop sanatos sau este ffff atent intotdeauna.Eu nu am probleme,de ingrasat sau cura de slabit nu e cazul iar despre sanatate..incerc sa nu exagerez .Asta nu mi se pare ceva ff nesanatos,repet,sora mea(si nu numai)face ciorbita pt.copii si sunt ff sanatosi.Va las ca mi s-a facut un somn..
Noapte buna tuturor. -
ellado,imi pare sincer foarte rau ca te dezamagesc,dar chiar nu prajesc ceapa la mancare,o inabus,ochiuri nu ne plac in schimb fac omleta taraneasca in tigaia tefal pe care o ung cu pensula,cu ulei de palmier,mai fac foarte rar snitele din pui pe care intr-adevar le prajesc in ulei de palmier,dar ffffff rar cred ca de doua,trei ori pe an.....sa nu crezi ca n-am mancat prajeli,am mancat chiar ffff multe ,dar de cativa ani ,de cand sotul meu a avut probleme,mancam cat mai natural si sanatos
sper ca nu te-am suparat