suntem in postul craciunului
-
0 0buna seara fetelor!ce gatiti voi de post ca sunt asa intr-o mare incurcatura va multumesc
-
Eu ma laud cu ce a facut mama, ca eu...mai greu cu bucatareala
: tocanita de ciuperci, rulada de ciuperci, salata de conopida cu usturoi si maioneza (vegetala), placinta cu dovleac si mere (asta o facui chiar eu!), cartofi taranesti, pilaf sirbesc, mincarica de praz cu masline. Si eu am mai facut lasagna cu granule de soia...super buna! Una peste alta, eu nu tin post, dar s-a intimplat ca in ultimul timp am avut numai mincaruri de-astea. -
sa ma bag in vorba: musaca cu soia; chiftelute cu soia ori cu soia si ciuperci- cu sau fara sos; paste cu sos de legume, soia, ciuperci; ciorbe, supe; drob - evident de ciuperci si soia; snitele de soia date prin fulgi de porumb; sarmalute, dovlecei, ardei, rosii umplute cu ciuperci, soia; crochete de cartofi umplute cu ciuperci, placinta cu ceapa si ciuperci, invartita cu nuca, mazare, piure cu ceapa si chiftele de post, pilafuri...da cate nu sunt. de baza sunt soia- cuburi, granule, snitele; ciupercile si toate legumele ce-ti vin in cap.
-
Ophelia,ia si noteaza
500 de g de faina le pui intr-un vas,100g zahar pudra si 250 g de margarina,eu pun rama cu aroma,cu varful degetelor amesteci usor pana se omogenizeaza,dupa care pui arome(coaja de portocala,lamaie,vanilie,scortisoara) si amesteci bine,pui cam un sfert de lapte din soia aromat nu simplu si framanti pana faci o bila pe care o invelesti in folie si o dai la frigider cca 30 min,in acest timp faci umplutura:1kg de visine(eu am con gelate,dar poti folosi din compot),le pui in tigaia in care ai topit 50 g de margarina,adaugi 150 de zahar si scortisoara,amesteci bine pana se dizolva zaharul ,adaugi 2 linguri de amidon ,amestegi bine dupa care stingi focul si lasi la racit
imparti aluatul in doua,dintr-o bucata imbraci forma dupa ce ai tapetat-o cu faina si ulei,pui umplutura,apoi din cealanta coca faci fasii dreptunghiulare pe care le asezi deasupra,ca la tarta in crucisate,o dai la cuptor cca 45 min iar cand o scoti o ungi cu sirop facut din apa si miere ca sa luceasca
iti doresc succes!
sa-mi zici cum e
-
coryna am ramas :o
acum am citit reteta, sunt la birou. Suna grozav, dar e mult prea complicata pt mine
Eu fac frecvent prajitura cu visine (proaspete sau congelate) numai ca este cu oua si lapte. Aceea e simpla, la asta nu ma bag. Te cred pe cuvant ca e delicioasa, dar eu n-am tupeu si cuptor sa incerc