Ciocolata

•  
    • 727 mesaje
    21 Mai 2004, 11:35
    0 0
    Fetelor am si eu o rugaminte la voi daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi. Mi-a adus tata o ciocolata din aia de menaj, cred ca are 1 kg. Mie nu prea imi place asa si ma gandeam ca pot sa o folosesc in prepararea diferitelor dulciuri(inghetata, prajituri,etc) Va rog sfatuit-ma si pe mine cu niste retete cu ciocolata . Tin sa precizez ca sunt cam afona la bucatarie deci trebuie sa imi explicati mai detaliat daca se poate
    Mercic mult de tot!
  •  
    • 9835 mesaje
    22 Mai 2004, 13:07
    0 0
    Poti sa faci tot felul de bombonele...

Topesti ciocolata (in baie de apa fierbinte) si amesteci in ea tot ce iti trece prin cap: stafide, alune de padure, arahide, fistic, migdale, nuci, zahar ars spart in ciobulete, visine din visinata, fructe confiate (se gasesc la supermarketuri) taiate bucatele etc... etc...
    Iei cu lingurita si pui cate un cocolos pe o foaie alimentara de aluminiu. Lasi sa se raceasca. Si cu asta, basta! Sa vezi ce bune ies!!!!

Daca nu gasesti decat alune, arahide, migdale etc sarate, e OK si asa: le speli si le lasi sa se usuce inainte de a le taia (nu prea marunt) si pune in ciocolata.
    Daca nu sunt prajite, baga-le un pic la cuptor, la foc mic.