Conopida la cuptor

•  
    • 59 mesaje
    6 Nov 2008, 12:03
    0 0
    Ieri am gustat o conopida super . Fiarta lal cuptor cu oua , lapte si cascaval . Super super bun
  •  
    • 2103 mesaje
    6 Nov 2008, 15:22
    0 0
    eu daca pun cascaval ras (sau amestecul de cascaval/ou/lapte) peste mai toate legumele si pastele fainoase, garantez succes total

revenind la conopida, eu tot cam asa o prefer doar ca pun si broccoli pe langa conopida.
  •  
    • 2794 mesaje
    6 Nov 2008, 21:32
    0 0
    Lolilo, cum faci? Le acoperi doar cu amestecul si le bagi la cuptor? Sau mai pui si altceva? Imi suna foarte bine, atit conopida, cit si pastele cu un astfel de sos. Cum le prepari tu?
  •  
    • 2817 mesaje
    6 Nov 2008, 22:12
    0 0
    cum faceti conopida la cuptor ca eu am incercat si mi s-a uscat, n-a fost buna de nimic!?

mie imi place pure de conopida: o conopida mica sau o jumate dintr-una mai mare, se fierbe pana se farama rau de tot, se scruge si se face pure cu instrumentul de facut pure; se pune sare, 2-3 linguri de ulei de masline si in galbenus crud
    de asta se face in cantitati mici, pt ca se pune galbenus crud si trebuie mancat atunci, nu se pastreaza
    daca e prea gros pure-ul pun un pic de apa in care a fiert
  •  
    • 2103 mesaje
    6 Nov 2008, 23:07
    0 0
    fetelor nu e mare scofala; eu fierb conopida si broccoli foarte putin ca sa nu le fac piure cca 5-6 minute, in apa cu sare si apoi le scurg si le asez intr-un vas pirex (nu stiu cum ii spune in romania) dar nu e musai sa fie din asta.
    sosul il prepar cam asa; topesc intr-o craticioara putin unt si il amestec cu putina faina, adaug lapte treptat si amestec acest sos cam 5 min pana se ingroasa dar fara se se lipeasca de craticioara; apoi il iau de pe foc si adaug dupa gust sare, piper, f putin mustar( si cateodata f putin pesmet si f putina smantana- pesmentul si smanatana nu mi se par obligatorii dar o imbunatatesc oarecum) si la sfarsit adaug cascaval ras, din belsug.
    torc compozitia peste conopida si le dau la cuptor pt maxim 25 min.
    n-am sepcificat cantitatile dar daca vrei revin.

cam asa.
    acelasi sos il fac si pt carbonara, doar ca acolo adaug bacon si alte alea, sau il mai folosesc pe lasagne sau pt ciuperci-unde e musai sa pui si vin abl si putin usturoi (yummy hai ca mi se face pofta de toate acuma lol).

ps; oul din sos nu e esential, dar daca vreti il puteti adauga.
  •  
    • 4051 mesaje
    7 Nov 2008, 23:19
    0 0
    Am o reteta foarte buna de conopida la cuptor:

Fierb conopida in apa cu sare dupa ce am curatat-o , spalat-o si am taiat-o in buchetele.
    O pun apoi in strecuratoare la scurs
    Intro cratita mai mare ( sa incapa bine toate ) prajesc pesmet in ulei . Dupa ce l-am prajit opresc focul si pun acolo: un strat de conopida , unul de ciuperci ( conservate , din borcan) unul de branza telemea rasa. Pe stratul de conopida am pus si sare si piper. Iar conopida , ciuperci , branza rasa . Deasupra pun oua batute ca pentru omleta ( 2 oua ) si smantana. Dau la cuptor pentru vreo 20 minute . Dar ma mai uit din cand in cand.
    Focul sa fie potrivit .
    Branza si smantana se mai pot pune si in farfurie
    Foarte buna este!
  •  
    • 150 mesaje
    13 Nov 2008, 11:01
    0 0
    si eu o fac aproximativ ca si clara, dar nu pun ciuperci si nu prajesc pesmetul inainte.
    Deci fierb conopida, o rup in buchetele mici, o sarez si piparez, apoi intr-o cratita pun ulei, presar pemet si apoi un strat de conopida, peste presar fara zgarcenie branza de burduf sau casvcaval ras, apoi tot asa straturi, iar peste ultimul strat de conopida torno o smantana batuta cu un ou si condimentata. Si se baga la cuptor, se lasa pina face crusta deasupra