CARBONARA
-
0 0Va plac macaroanele ,mie imi place carbonara e usor de facut si repede .
-
postat de: magda08 la data: 2008-10-24 20:55
Va plac macaroanele ,mie imi place carbonara e usor de facut si repede .
magda draguto, tu faci o afirmatie, de unde stii ca ne plac tuturor macaroanele? ---ce am zis cu piinea prajita era o gluma, evident, dar tu nu ai de unde stii!---
normal era sa dai reteta, nu sa astepti sa vezi reactiile, sa te roage lumea sa zici cum le faci tu.
invata sa citesti, sa simti forumul asta.....nu mai sarii asa fara motiv!
gata..... -
Znoemy am sa iti spun cum o fac eu.
Ai nevoie de smintina mai moale
beicon,sau ceva afumat ,daca vrei pui si ciuperci si ardei gras.
In primul rind fierbi macaroane ,paste ce iti place tie,le strecori si le mai treci printr-o apa.In tigaie pui putin unt sa calesti beiconul taiat marunt adaugi ardeiul,ciupercile si dupa ce s-au rumenit putin pune smintina peste ele lasa sa dea in clocot sa se lege putin amestecind sa nu se prinda sare piper..
Peste macaroane pui continutul si..pofta buna!!! -
carbonara nu se face cu smantana
fierbi spaghetti ...le scurgi fara sa le treci prin jet rece de apa
prajesti ceapa cu sunculita ..eventual si un pic de usturoi
bati oua..in functie de cate spaghetti ai fiert cu cascaval ras si piper
si amesteci sosul asta cu spaghettile fierbinti si sunculita fierbinte
amesteci repede
oul se coaguleaza de la caldura lor..nu se mai pune pe foc -
sa va spun si eu o reteta de paste semicarbonara, ce e drept...

se fierb pastele, mai exact tortellini cu ciuperci sau cu prosciutto si se scurg, fara sa se clateasca.
separat in putin unt se calesc ciuperci taiate mai mare, kaiser afumat, se adauga smantana, piper si parmezan...toate se amesteca pana se face un sos potrivit de gros, se adauga pastele , se amesteca la foc mic...eventual se poate rade cascaval peste ele sau emmentaler..dar parerea mea ca sunt mai bune fara...
-
Clara, fetelor hai sa va mai spun si alt fel de macaroane la cuptor cucascaval ras.
Dupa ce ati fiert macaroanele nu e navoie sa va spun ca trebuiesc date printrun jet de apa cred ca stiti si daca sint reci le bagati putin in apa calda [pt. carbonara] dar pt retete sata nu e nevoie.Daca vrei pune un sos de rosii deasupra asa ai al treilea fel.
Intr-o tava mai pt. macaroane, folositi unt ,ulei,caskaval sau parmezana .
Pune putin unt pe fundul tavi presari cu putin cascaval sau parmez. poti si amindoua pui rindul subtire de macaroane 2,3 bucatele mici de unt iar kascaval iar macaroane si termini cu cascaval deasupra.
Le bagi la cuptor sa se rumeneasca cascavalul si sint gata daca vrei pui sare ,piper. POFTA BUNA ! va doresc.