Cine stie?
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
15 Oct 2008, 22:510 0fac cozonaci, piine ,imi ies buni la gust dar nu imi ies pufosi si aerisiti, de ce, ce ii face moi?
-
16 Oct 2008, 09:02depinde cum ii faci...
eu de exemplu,cozonacul il framant mai bine de jumatate de ora,folosesc unt ,nu margarina,depinde cum faci maiaua......
zi-ne mai multe detalii -
16 Oct 2008, 14:12aluatul devine pufos doar atunci cand drojdia formeaza suficiente bule prin care aerul cald poate circula pentru a coace cozonacul.
este important ca aburul fierbinte sa poata iesi din cozonac - asta inseamna ca nu trebuie sa ungi cozonacul atunci cand coca este cruda, deoarece oul inchide porii cozonacului, iar aerul nu mai poate circula prin el, pentru a-l umfla. (poti unge cozonacul atunci cand este aproape gata)
de asemenea, trebuie sa cauti sa potrivesti focul in asa fel incat sa nu se formeze coaja inca de la inceputul coacerii - motivul este acelasi: daca cozonacul nu poate "respira", nu va putea creste si nici nu se va coace prea bine la mijloc.
(asta este motivul pentru care majoritatea brutarilor prefera sa cresteze painea) -
16 Oct 2008, 18:46Fac cozonacii in masina de facut piine acolo pun toate cantitatile necesare, apoi dupa faza de dospit ii iau si ii pun in tavi,ii ung cu ou si ii bag la cuptor, probabil ar trebui unsi inainte de ai scoate, am sa incerc si asa. Piinea o fac in masina, cu copt cu tot ,dar parca mi-as dori sa iasa ca piinea facuta la tara mai pufoasa. Na, acuma am si eu prea multe pretentii. Va multumesc la toate pt sfaturile date
Înapoi la: Forum » Gastronomie