cartofi prajiti gen wedge cum se fac?
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
9 Oct 2008, 14:390 0se fac in multe locuri de la o vreme: la Mc cu numele de cartofi wedge, mai e un loc ...parca Roasted chicken unde sunt taiati cartofii rondele mari, dati prin nu stiu ce si prajiti...imi plac foarte mult dar nu am idee cum se fac....Oare se fierb inainte?Are cineva vreo idee???
-
9 Oct 2008, 17:39eu ii condimentez cu sare, praf de usturoi si ii ung cu putin ulei intr-un castron, dupa care ii bag la cuptor, in tava aia de la aragaz peste care am pus folie de copt. Ii las sa se coaca pana prind o culoare aurie. Am uitat sa scriu ca ii tai semiluna inainte.. ca aia de la Mc.
uite aici o alta reteta daca iti plac mai uleiosi :
1/2 kg. cartofi medii
sare, piper dupa gust
2 lingurite de boia de ardei dulce
1/2 lingurita de boia de ardei iute (daca va plac picanteriile )
daca doriti puteti pune si o lingurita de "vegeta"
ulei ptr prajit
Cartofii de curata shi se taie felii (semiluna) ca pentru pus la cuptor.
Se pun intr-un vas si peste ei se pun aceste condimente si se amesteca pana se omogenizeaza. Atentie, cartofii sunt inca cruzi!
Dupa ce cartofii sunt acoperiti de condimente, se pun in congelator pentru aproximativ 30 minute. Intre timp se pot verifica sa nu se intareasca. Cand condimentele s-au intarit un pic pe cartofi, scoateti vasul din congelator.
Incingeti bine uleiul, eventual intr-un ceaun (cartofii se fac in baie de ulei) shi puneti cartofii la prajit. Cand s-au rumenit ii scoateti pe niste prosoape de bucatarie (din hartie) pentru a se scurge bine de ulei. -
10 Oct 2008, 12:11merci...cred ca tot secretul e faza cu datul la congelator...o sa incerc
Înapoi la: Forum » Gastronomie