Am nevoie de un sfat....

•  
    • 649 mesaje
    24 Sep 2008, 00:40
    0 0
    Buna fetelor, vreau sa stiu cum pastrati voi la congelator iarna pastaile (am inteles ceva cum ca trebuie sa le fierb,)... As mai avea nevoie de o reteta de muraturi, care sa nu de-a gres si o reteta de zacusca.... Am gasit pe net destule.... dar nu sunt lamurita, asa ca poate imi dai voi o mana de ajutor!
  •  
    • 3713 mesaje
    24 Sep 2008, 00:47
    0 0
    zacusca de ce?

ce fel de muraturi?

Fasolea la congelator cre'ca merge si cruda.
  •  
    • 2001 mesaje
    24 Sep 2008, 09:58
    0 0
    fasolea la congelator merge cruda,dar cand o gatesti nu o decongelezi
    zacusca ,de care?
    muraturile eu le pun asortate,pepeni,gogonele,morcov,mere verzi,ardei capia,usturoi,telina si radacina,si frunze,marar uscat (bete),hrean
  •  
    • 2831 mesaje
    24 Sep 2008, 12:29
    0 0
    Cea mai buna reteta de zacusca incercata de mine a fost urmatoarea:

Un numar egal de kg. din urmatoarele legume: ceapa, vinete, ardei, rosii. (Numar egal de kg inseamna ca daca pui 1 kg de vinete va trebui sa pui 1 de ceapa, 1de ardei, 1 de rosii.) La cele de mai sus se adauga 1/2 l ulei. Cantitatea de ulei creste cu 1/2 l de cate ori creste cantitatea de legume.

Vinetele si ardeii se coc si se curata de coaja si seminte (doar ardeii). Vinetele se scurg bine si se toaca marunt. Ardeii se taie fasiute. Ceapa se curata si se toaca solzi, rosiile se oparesc si se curata de coaja, apoi se dau prin sita.

Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga ceapa cu 2 linguri de zahar (pe kg) si se lasa pana se inmoaie si devine translucida. Se adauga ardeii, vinetele si rosiile, piper, putina sare (restul se pune la sfarsit) si se lasa sa fiarba cateva minute amestecand sa nu se prinda. Se da la cuptor la foc mic pana scade (cam 2 ore). Se potriveste de sare, se lasa sa se raceasca si se pune in borcane sterilizate.

Pofta buna!
  •  
    • 649 mesaje
    24 Sep 2008, 13:59
    0 0
    La mine muraturi inseamna gogonelele (rosiile crude)... fiecare cum e invatat la denumire! Deci ptr gogonele as dori o reteta!
    Multumesc mult ptr reteta de zacusca.... este exact ce doream ... si pastaile cum le-as putea face pana la urma ca nu sunt lamurita.... va multumesc anticipat, si aveti rabdare cu mn ca sa pricep
  •  
    • 2001 mesaje
    24 Sep 2008, 17:30
    0 0
    pastalie le cureti capetele,le speli si apoi le pui in pungi cat sa faci o data mancare,cand vrei sa le gatesti,nu le decongelezi,le pui inghetate la fiert,peste ceapa ardei si bulion dupa ce ai calit in prealabil ceapacu ardeii,sau depinde cum le gatesti tu

muraturile ies mult mai gustoase daca le pui asortate,dar....daca vrei sa pui numai muraturi,le pui cu telina,usturoisi hrean,marar uscat si muuuuulta dragoste ca sa nu se inmoaie...
    sper ca ti-am fost de ajutor,si stai linistita,nimeni nu s-a nascut invatat
  •  
    • 649 mesaje
    24 Sep 2008, 19:13
    0 0
    Iti multumesc mult Corina... sper sa-mi tina la congelator pastaile si sa iasa mancaruri gustoase cu ele
  •  
    • 2001 mesaje
    24 Sep 2008, 20:05
    0 0
    tin super bine ,crede-ma! iti doresc succese!si ma bucur ca ti-am fost de ajutor