Petrecere! va rog ...idei..

•  
    • 1118 mesaje
    11 Mai 2004, 01:27
    0 0
    Buna fetelor!
    Sambata am o petrecere (e ziua mea sapt. viitoare)si invitatii mei se asteapta la niste mancaruri grozave(adica totul :aperitive, prajituri etc).
    M-am cam hotarat ce sa fac dar va rog daca aveti timp mai sugerati-mi ceva care a avut succes la invitatii vostri.
    Va multumesc anticipat. Pusi.
  •  
    • 60 mesaje
    11 Mai 2004, 10:54
    0 0
    party service si te-ai scapat de pregatiri si mancarea e buna.doar de prajituri trebuie sa te mai ocupi.(eu ti-am dat o idee, dar nu stiu sa-ti spun daca in bucuresti sau de unde esti tu se face asa ceva.de obicei pizzeriile fac)
  •  
    • 296 mesaje
    11 Mai 2004, 14:42
    0 0
    salate, ce zici? salata de peste afumat, salata de penne cu fasole pastai, salata usoara cu castraveti proaspeti si parizer, ma mai gandesc daca vrei;

salata de peste afumat:
    - macrou afumat, curatat de oase si maruntit cu cutitul, (1 buc.)
    - morcovi cruzi, dati prin razatoarea mica (storsi de zeama), (1/2 kg)
    - castraveti murati, dati prin razatoarea mare (storsi de zeama) (1/2 kg)
    - ceapa taiata solzisori (4 cepe potrivite)
    - maioneza, sare, piper
    se amesteca toate ingredientele, se da la frigider si se serveste a doua zi dupa preparare.

salata de paste cu fasole pastai:
    - paste penne (cele lunguiete, tub), fierte in apa cu sare, dupa scurgerea apei le amesteci cu o lingura de margarina (1 punga)
    - fasole pastai (prefer galbena) la borcan sau congelata (sa fie fiarta)(2 borcane)
    - usturoi pisat f.f. bine (1)
    - maioneza, sare, piper
    le amesteci si se serveste rece dupa cateva ore

salata usoara cu castraveti proaspeti:
    - castraveti proaspeti, taiati cubulete de 1/2 cm,
    - parizer taiat cubulete la fel de mici
    - cartofi taiati tot cubulete, fierti, dar nu foarte tare, ca sa nu sfarame la amestecare
    - iaurt
    - porumb boabe (conserva);
    se amesteca si tot dupa o zi se serveste

mie imi plac foarte tare retetele de mai sus, le-am mancat prima oara tot la o aniversare si s-a batut lumea pe ele;

vezi, ca la supermarketuri se gasesc pateuri cu diferite umpluturi gata facute, tu doar le coci la cuptor si merge berea; sau un chec si o negresa ca se fac mai usor si gata le-ai umflat burtile
  •  
    • 10 mesaje
    11 Mai 2004, 14:42
    0 0
    La aperitiv, poti face 2 salate f gustoase...satioase...
    1. ton cu porumb. la o cutie porumb fiert ( boabe) preferabil 2 cutii ton, bucati. Apoi, adaugi maioneza ( dupa gust), cat sa lege. Gata.
    2. 5 rosii curatate de coaja, taiate bucatele.... puse la macerat intr-un bol, impreuna cu 5 catei usturoi pisati marunt, busuioc ( gasesti la plic in comert), patrunjel tocat marunt ( fi darnica cu el) si ulei (preferat de masline). Le lasi cateva ore. Apoi, fierbi pastele ( cca 3.4 pachet)... sa fie paste scrute...tubulare sunt cele mai bune... Si separat, o bucata de bacon taiata cubulete, prajita putin..amestecate toate la final. patrunjel, dupa gust...sare, piper....Chiar daca n-ai incredere pt petrecerea asta...merita incercata o data. A doua oara vine de la sine..
    Cu 2 salate in aperitiv, celelalte feluri de mancare pot fi mai "sarace".
    Petrecerea frumoasa!
    SI "SA NE TRAIESTI!"
  •  
    • 80 mesaje
    11 Mai 2004, 14:55
    0 0
    Bunã,
    Vezi la subiectul "ce mai gãtiþi" maricica a scris o reþetã de tort"Diplomat" crede-mã este delicios. Pentru aperitive deja ai primit câteva idei, sper sã te descurci si sã faci faþã cu bine.
    Petrecere frumoasã.
  •  
    • 1188 mesaje
    12 Mai 2004, 00:04
    0 0
    eu in ultimul timp am apelat la firme de catering si am fost foarte multumita.
    Stabilesti cu ei inclusiv ora la care sa-ti aduca "minunile". Imi place sa pregatesc si in casa diverse meniuri cat se poate de atractive, dar parca niciodata nu arata asa de bine ca ale firmelor specializate in asa ceva.
    Uite un exemplu :
    http://www.privilegcatering.ro/desprenoi_files/desprenoi.html

Si mai sunt unii de care am fost f. multumita (si mai ieftini decat "Privileg"-ul). Parca se numeau "Cucina naturale" ... dar din pacate nu mai am nici un nr. de tel. de la ei, nimic... In orice caz , aveau cateva tipuri de rulade care mi-au placut (pui, ciuperci etc.) si o multime de salate super. Daca esti interesata, spune-mi si incerc sa aflu de la prieteni un nr. de telefon, ceva...
    p.s. eu iti urez de pe acum "la multi ani", sa fii sanatoasa, iubita si sa ti se indeplineasca toate dorintele!
  •  
    • 1188 mesaje
    12 Mai 2004, 00:37
    0 0
    Cred ca i-am gasit :
    http://www.cucina-catering.ro/
  •  
    • 1188 mesaje
    12 Mai 2004, 00:47
    0 0
    P.S.: pe site afiseaza preturi destul de mari si meniuri fixe, dar ii poti ruga sa-ti trimita un meniu pe fax si sa-ti alegi singura ce-ti place, in functie de posibilitati, nr. de invitati etc.
  •  
    • 1118 mesaje
    12 Mai 2004, 02:16
    0 0
    Fetelor! Sunteti niste dragute.
    Am sa mai citesc odata retetele si am sa ma inspir. La capitolul dulciuri eu de regula am 2 torturi pe care le fac: 1.aproximativ reteta Maricicai (o am si eu de ani de zile)
    2. mai am un tort cu crema de ciocolata (o bunatate) si mai fac si prajituri (in mare majoritate a datilor) dar de data asta am sa-i tratez, pe langa torturile mele obisnuite, cu inghetata (cumparata). Va multumesc inca odata. Pusi.
  •  
    • 1188 mesaje
    12 Mai 2004, 11:24
    0 0
    h... tu esti plecata din tara??
    Scuze... Te-am bombardat degeaba cu toate informatiile alea ... Dar m-am prins tarziu ca nu esti "acasa"...

In orice caz : petrecere frumoasa si "la multi ani" anticipat!
  •  
    • 1118 mesaje
    13 Mai 2004, 02:40
    0 0
    cicionedas sunt in Canada dar oricum apreciez faptul ca mi-ati raspuns.
  •  
    • 1188 mesaje
    13 Mai 2004, 10:13
    0 0
    draga h, sugestia cu "catering-ul" nu-si avea rostul , asa ca
    hai sa-ti spun ce-am mai pus eu pe masa la aperitiv in ultima perioada :
    1.vol-au-vent - care pot fi umpluti cu diverse (creveti, somon , ciuperci, pasta de branza etc ) . Pot fi folositi si ca desert, daca sunt umpluti cu bucatele de fructe sau diverse creme dulci.
    Ca idee de cum arata: http://www.deboerfood.com/vanRooy.html
    Eu gasesc acesti vol-au-vent in comert, congelati (in Italia) . Se dau la cuptor, la foc potrivit, intr-o tava unsa cu putin unt - 20 minute si cresc f. frumos. Dupa racire poti sa te lasi prada "fanteziei" si sa-i umpli cu ce-ti place. Sper sa-i gasesti si in Canada, e mai dificil sa-i prepari in casa si nu ai certitudinea ca ies la fel de bine.
    2. cocktail de creveti (creveti + mar ras si scurs de zeama + morcov ras + maioneza). Se servesc in cupe, pe o frunza de salata;
    3. ciuperci umplute... cu ciuperci
    Ciuperci mai marisoare (curatate, spalate). Coditele tocate + 1 ceapa + verdeata (marar daca ai), sare, se calesc putin, dupa care se umplu ciupercile, se acopera si se dau la cuptor. Pui eventual putina apa in tava , ca sa nu se lipeasca .
    4. la desert imi place salata de fructe (exotice, in special). Arata bine servita cu putin alcool (lichior) si multa frisca !
    Succes !