Bulionul!!!!!!
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
31 Aug 2008, 12:140 0Buna, evelor! As vrea sa va intreb cum faceti voi bulionul ? Am multe rosii in gradina(pt prima data sunt agricultoare) si am auzit diverse retete.....nu stiu pana la urma care este mai buna ....va rog sa ma sfatuiti ...poate ca stiti mai bine.
Mersi! -
2 Sep 2008, 12:45il dai prin masina de tocat carne cu aspirina,sare,verdeata sau fiert.......
-
2 Sep 2008, 14:43hai mai enna ,ca ala nu e bulion...

sa-ti zic eu:rosiile le ttai in bucati maricele,le pui la fiert(fara apa) ca isi lasa ele zeama,cand dau in clocot,le iei de pe foc,si strecori printr-o sita,astfel incat sa separi semintele si cojile de zeama si pulpa,apoi ai de fiert cateva ore bune ,pana se ingroasa ,pui sare,zahar,condimente,pui la sticle si sterilizezi,fara conservant
ai de munca,dar asta e bulionul(sau ma rog,ar trebui sa fie)mama mea asa face -
5 Sep 2008, 00:29multumesc pentru raspuns....insa am o o masoinarie pt tocat de le separa inainte de a le fierbe.
-
5 Sep 2008, 11:22neaparat sa le dai prin masina aia de le separa. e o diferenta inconfundabila intre bulionul fara seminte si piei si celalalt
stiu ca mama le dadea de vreo 2-3 ori prin masina aia, ca la prima stoarcere nu iese tot sucul. si mama punea cate o aspirina in fiecare sticla. dupa ce punea bulion pana la gulerul sticlei, punea ulei deasupra pana la capac ca sa nu rasufle
o sa-i cer si ei reteta, ca nu o stiu pe de rost, dar stiu ca face cel mai bun bulion ever si tine pana vara viitoare. asta daca nu il halim noi pe tot
Înapoi la: Forum » Gastronomie