castraveti murati dulci
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
30 Aug 2008, 09:313 0Buna fetelor,
Va rog frumos sa-mi dati o reteta buna de castraveti murati din aceia mai dulci.
Multumesc mult.
Va pup. -
31 Aug 2008, 06:55buna, eu asa fac reteta acuma depinde de cati castraveti ai iei asa o oala la un pahar de apa o lingurita de sare si o pui de foc pana cand fierbe apa adaugi otet nu mult dupa gudt si miere cand gusti sa fie dulce acrisor fierbi toata compozitia si o torni peste castraveti spalati si pusi in borcan adaugi marar uscat si boabe de piper asta este tot pofta buna cristina sper ca mam exprimat bine
-
31 Aug 2008, 18:06Iti spun reteta castravetilor murati bulgaresti,asa cum am aflata-o si eu de la o batrana bulgaroaica.Folosesti borcane de 800 gr cu filet.Pui castraveciorii in borcan,boabe mustar,2,3 felii ceapa si morcov,piper cateva boabe.Adaugi un paharel (de tuica) plin cu otet,cam 80 ml,o lingurita cu varf de sare si o lingurita de zahar.Completezi cu apa de la robinet pana umpli borcanul,lasand gol cam 1 cm.Pui capacul si fierbi borcanul intr-un vas cu apa care trebuie sa ajunga pana la gatul borcanuli.Nu se fierbe f mult,doar pana capacul se infierbanta ,incat sa nu poti tine mana pe el.Fierberea trebuie facuta la foc mic si dupa cum am mai spus nu mult timp,dureaza cam 15 minute din momentul in care apa din vas incepe sa fiarba.
-
1 Sep 2008, 22:17cio_cio_san, asta nu e reteta de la o batrana bulgaroaica. Este reteta de castraveti in otet care se fac industrial, adica in fabrica, si se gasesc pe raft la alimentara (scuze, hipermarket). Dar sunt buni. Daca le pui putin conservant, tin si trei ani (termenul de garantie de pe eticheta).
Înapoi la: Forum » Gastronomie