limba cu masline
-
0 0Nu am facut niciodata. Am gasit gateva retete, dar nu este specificata cantitatea de limba. Eu am cumparat din cora o caserola de 400 g.
Problema principala e ca limba asta de porc pe care am luat-o miroase oribil. E normal sa miroasa asa sau e stricata? A fost ambalata pe 24 si expira pe 27.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat fetelor! -
Am vrut sa iau congelata, dar nu am gasit... Oricum chiar nu inteleg de ce i-au pus termenul acela daca probabil stiau ca nu rezista.
Eu m-am gandit ca asa o fi normal sa miroasa si am intrebat-o pe soacramea (o femeie nebuna care nu arunca nimic, nici macar ce trebuie neaparat aruncat; totul are o intrebuintare) si cand ea a mirosit-o si a zis ca da, e putin stricata, dar ca stie ea nu stiu ce metoda sa-i scoata mirosul, am zis "clar o arunc". -
este prima data cand particip la un forum, aici! Buna fetelor ! am o reteta fff buna, pe care am verificat-o ! te lingi pe buze ! Deci: limba o speli bine si o pui la fiert in apa cu sare, la care adaugi o frunza de dafin, piper boabe si 2 catei de usturoi. Cand este fiarta ( poti sa bagi usor furculita) ,o scoti si dupa ce se raceste un pic, o cureti de pielite (albe), apoi o tai in rondele.Pregatesti o cratita cu un pic de ulei, o ceapa si un ardei tocat marunt si calesti,cand ceapa s-a prajit, devine lucioasa pui bucatelele de limba sa se prajeasca un pic, apoi stingi cu o sticla de bere (indiferent de care, nu conteaza marca) si lasi sa fiarba un clocot, apoi cureti o jumatate de lamaie sa un ramana coaja alba (ii da un gust amar), o tai rondele si o arunci in cratita cu limba si bere, pui si o lingurita de mustar, apoi pune si maslinele. Lasa la fiert pana se face un sos, sareaza dupa gust, pune o lingurita de delicat mai lasa-o sa dea un clocot, si gata. O poti servi cu piure de cartofi. Pofta buna !
-
Buna fetelor! Iata si reteta mea.
Se pune apa cu sare intr-o oala si cand da in clocot, se pune limba si se fierbe cam 15-20 de minute.
Se scurge de apa, se razuie de pielita si se taie rondele.
Apoi, intr-o cradita se pune la calit o ceapa mare taiata pestisori(julienne) + ulei atat cat sa acopere ceapa + sare(dupa gust), care se adauga de la inceput pt ca ajuta la calirea cepei fara sa se arda.
Cand ceapa a capatat o culoare galbuie, se adauga limba taiata rondele si se caleste putin, apoi se toarna apa cat sa acopere ce este in cratita plus condimente(piper - un varf de cutit, cimbru la fel, o foaie de dafin care se poate inlocui cu cateva boabe de enibahar). Se fierbe aproximativ o ora(daca e de porc, daca e de vaca, ceva mai mult), adaugandu-se apa din cand in cand pe masura ce aceasta scade. Se scurge zeama(supa formata).
Separat se face un sos din 50g unt(1/4 dintr-un pachet de 200g), care se pune la topit intr-o cratita. Peste unt se adauga 3 linguri de faina si se amesteca adaugandu-se supa treptat astfel incat sa nu se lipeasca de fundul gratitei.
Se adauga rondelele de limba + masline, se gusta pt a vedea daca mai trebuie sare.
Se da in cateva clocote si se adauga o legatura de marar tocat marunt, se stinge focul, se amesteca si se pune capacul si se lasa 30 minute dupa care se serveste. Se poate servi si imediat in functie de cat esti de pofticioasa.
Merge bine cu un pahar de vin alb demisec. Pofta buna!!! -
Uitati si reteta mea (am gasit-o pe net). Am facut pana la urma si a iesit foarte buna.
Ingrediente
1 limba de bovina sau porc
1 ceapa de marime mijlocie
50-100 ml ulei
1 foaie de dafin
25 g faina
100 ml vin
150 ml suc de rosii
30 masline
1 lamaie
10 boabe de piper
1 lingurita rasa de mustar
1/4 l supa in care a fiert limba
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se pune la fiert limba in apa cu sare si frunze de dafin, dupa fierbere se scurge, se raceste si se curata de pielita si grasimi;
Intre timp se rade ceapa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste 2-3 minute in tot uleiul;
Se stinge cu sucul de rosii, frecat cu faina si cu supa rece si se adauga toate celelalte ingrediente, inclusiv felii de lamaie decojita si limba taiata felii;
Se introduce cratita in cuptor, unde se lasa 30 minute, ca sa fiarba maslinele si sa se ridice uleiul;
Sosul nu trebuie sa fie prea gros, deoarece se mai ingroasa cand se raceste si atunci daca este nevoie se mai dilueaza cu putina supa sau suc de rosii;
Sare se pune numai cand se raceste, daca mai este necesar (au fost si maslinele sarate).