mancare fara sare

•  
    • 62 mesaje
    21 Aug 2008, 17:47
    0 0
    Fetelor, ajutati-ma. Fortata de imprejurari, trebuie sa evit sarea din alimentatie doua saptamani si, uitandu-ma pe etichetele produselor, am ajuns la concluzia ca sarea e prezenta cam peste tot. La pranz ma descurc cat de cat, fac un gratar cu legume sau cartofi natur, desi va fi cam fad fara sare.... Dar ce ma fac dimineata, seara? Chiar si cerealele luate de la naturisti au sare. Ca sa nu mai spun cat de dor imi e de o salata de cruditati cu gust ,,normal"...... Dati-mi, va rog, niste idei ca sa-mi treaca saptamanile astea mai repede.
  •  
    • 3036 mesaje
    22 Aug 2008, 06:28
    1 0
    sare fara sodiu, de la farmacie

presupun ca e vorba de un tratament cu un antiinflamator pe baza de cortizon...

oricum, sa stii ca multe alimente contin mai mult sodiu decat altele (ex rosiile, soia) - insa ideea nu este sa elimini complet sodiul, ci sa il reduci considerabil.
  •  
    • 403 mesaje
    22 Aug 2008, 09:08
    1 0
    Mai bine intreaba si la farmacie,pt ca eu cred ca vor sa zica sa nu mai adaugi tu in mancare sare, fata de ce are fiecare aliment in parte.Imi dau doar cu parerea.
  •  
    • 62 mesaje
    22 Aug 2008, 12:15
    0 2
    Multumesc pentru sfaturi. Da, fac un tratament cu prednison, doctorul mi-a spus sa reduc sarea, dar la farmacie mi-a spus sa o elimin, iar eu sunt hotarata sa fac totul ca la carte, pentru ca am inteles ca se umfla corpul daca folosesti sare. Iar azi dimineata mi-au alunecat pe gat atat de greu doua oua fierte cu un ardei langa...Of, sper sa rezist cumva doua saptamani....
  •  
    • 2001 mesaje
    22 Aug 2008, 15:09
    2 0
    copii mei au avut de nenumarate ori tratament cu prednison(cand faceau laringita),evitam sa le dau mancare gatita cu sare(foloseam inlocuitor)dar ce cumparam din comert(unt,lapte,branza....)nu le-a facut rau
  •  
    • 150 mesaje
    22 Aug 2008, 16:29
    0 0
    am trecut si eu prin asta. Dar ca sa pot manca puneam condimente mai multe, gen cimbru, piper, patrunjel, si asa mai avea cat de cat gust. Dar poti manca linistita cartofi pai sau natur. Carnea daca o piparezi si mai pui cimbru sau ce condimente iti mai plac e ok si ea. Mai greu e cu supele. Mai pui telina si leustean si poate nu sunt chiar asa fade.
  •  
    • 427 mesaje
    25 Aug 2008, 10:51
    3 0
    paine fara sare, orice mancare pe care o faci nu pui sare si fara delikat,branza proaspata cu rosii si alte legume...
  •  
    • 71 mesaje
    1 Sep 2008, 01:36
    2 0
    Prajiturile facute in casa nu au sare , nu? Normal ca nu poti sa mananci torturi 2 saptamani dar ai putea sa iei o gustare - placinta cu branza dulce sau mere.In plus poti sa iti faci in casa branza de vaci si iaurt daca crezi ca cele din comert au sare.Dimineata ai putea sa mananci poridge.E micul dejun preferat al englezilor. E si foarte sanatos.Se face un terci din ovaz .Ca o mamaliga.Eu mananc de cateva ori pe saptamana.Se poate pune miere , sirop de zahar sau dulceata+ alune sau fructe proaspete...
  •  
    • 62 mesaje
    1 Sep 2008, 17:25
    2 1
    Multumesc pentru raspunsuri. Am pus in aplicare unele sfaturi, am inceput sa folosesc mai multe condimente si incet, incet se apropie si sfarsitul perioadei mele de chin