Castraveti la sare
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
20 Aug 2008, 13:490 0Am nevoie de putin ajutor.Vreau sa pun la sare cateva kg de catraveti.Eu stiu asa in mare cum se pun dar castravetii mei ies cam moi si as vrea sa fie mai tari,am mancat la cineva si mi-au placut.Va rog daca stiti sa ma ajutai si pe mine.
-
20 Aug 2008, 18:29Iti spun cum ii pun eu si au rezistat intotdeauna,singurul dezavantaj este ca se evapora lichidul din borcan, daca ii tin mai mult de un an.Folosesc borcane de 3 sau 5 litri,pe care le acopar cu celofan,probabil se mentin mult mai bine daca ii pui in borcane cu filet.
Aranjeaza castravetii in borcan cat poti tu mai inghesuiti,pune intre ei hrean,frunze de telina,piper,boabe mustar,ardei iute ,daca va place,usturoi.Pregatesti apoi lichidul,adica apa, sare(2 linguri la un litru de apa),pe care il pui la fiert.Adauga putin otet(cam 2 linguri la litru de apa) si foi dafin
Otetul se pune pentru aroma,nu sint castraveti conservati in otet,situatie cand cantitatea de otet trebuie sa fie mai mare.Cand lichidul fierbe il pui incet peste castraveti si acoperi borcanul cu o farfurie.E bine ca borcanul sa-l tii inainte in putina apa calda pentru a nu risca sa l spargi cand pui apa fierbinte in el.
A doua zi versi apa din borcan din nou in oala , o pui la fiert,si o pui din nou peste castraveti.Acoperi borcanul cu celofan sau cu capac .Cu reteta asta mie mi-au stat bine intoteauana si se mentin tari.Daca ti se pare buna reteta,poti sa mai intrebi daca nu ai inteles ceva. -
21 Aug 2008, 08:09Eu pun o lingura de sare (pt. muraturi)la litru de apa.In borcan pun castraveti, boabe de piper, hrean, usturoi,frunze de visin, marar uscat si ardei iute (in cazul in care va place).Fierb apa cu sare si putin piper boabe si pun lichidul fierbinte peste castraveti/Sub borcan pun intotdeauna ceva rece, lama unui cutit de obicei, dupa care pun o farfurie deasupra borcanelor si le invelesc in paturi sau prosoape pana se raceste. Cand s-a racit le pun celofanul desupra si asta este tot.Ies excelenti nu se inmoaie deloc.Decat..................daca sunt castravetii foarte prosti ca nu ai de unde sa stii cum ii mai pun astia si te poti trezi(dar nu prea se intampla)sa fie goi in interior.Eu am pus castravetii dupa reteta asta chiar si in borcane de 15 L.Hai ca este o reteta foarte simpla si buna.
SUCCES.
Înapoi la: Forum » Gastronomie