Cum gatim sparanghelul?
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
21 Aug 2008, 19:43Depinde de care sparanghel. Stiu ca e o specie verde, si o specie alba.
Cel verde poti sa-l pui in apa fiarta cu sare, si-l mai fierbi cateva minute (cel mult cinci) dupa ce l-ai scos pui imediat putin unt pe el, sare si piper, branza....
Poti sa iei cateva bete de sparanghel fiert, si sa le invelesti in prosciutto si le mai tii putin in cuptor.
Poti sa iei sparanghel mai subtire, si-l faci pe grill, sau pe gratar, dupa ce l-ai tinut un pic in apa oparita.
Poti sa il tai bucatele, si-l adaugi la pilaf (spre sfarsit) sau poti sa-l pui la paste (cand pastele sunt aproape fierte, pui sparanghelul, mai lasi cateva minute si scurgi), si mai pui si alte legume calite deja, sau piept de pui
Eu am mai pus si-n omleta il caleam putin inainte sa pun oul, in Qiuche (deja fiert, il puneam pe blat inainte sa pun amestecu') in risotto. Sau supa de sparanghel.
(luasem vreo doua remorci la oferta si-am mancat sparanghel si la cafea o vreme)
Conteaza sa nu fie fiert sau gatit prea mult, si sa-i tai putin baza batului, ca e putin lemnoasa daca e mai vechi. Ar trebui sa fie un pic crocant dupa ce-l gatesti....ca altfel devine usor balos, si greu de mancat. -
21 Aug 2008, 21:07k, mercic.
ma gandesc sa incep sa folosesc si eu, dar cum la noi nu e prea popular, ma simt cam stangace...
care e reteta ta favorita?
Înapoi la: Forum » Gastronomie