sunt nasa!!! ce aperitive sa fac????

•  
    • 72 mesaje
    5 Aug 2008, 14:40
    0 0
    Va rog,dati-mi idei pt niste aperitive.Peste o luna cunun si nu stiu nu am idei ce sa fac de mancare. Multumesc anticipat.
  •  
    • 427 mesaje
    7 Aug 2008, 11:43
    0 0
    rosii umplute cu vinete,ardei umplut cu branza care e frecata cu marar,faci rulouri din sunca cu cascaval,pui shanghai,niste carnaciori taiati de lungimea degetului,icre,masline,castraveti....
  •  
    • 72 mesaje
    7 Aug 2008, 15:00
    0 0
    mersi,sti cumva reteta de tartine,care pot fi umplute cu diverse(fructe,ciuperci cu maioneza,etc.)?
  •  
    • 403 mesaje
    12 Aug 2008, 08:27
    0 0
    RULADA CU PATEU
    sa stii ca este foarte usor de facut si, atat ca aspect, cat si ca gust este foarte buna.

Ingrediente
    Coca: 300ml lapte, 4 linguri faina, sare, 3 oua.
    Umplutura: o cutie mare pate de ficat, 100g unt, o lingura mustar, 2-3 oua fierte, sunca sau salam, o ceapa, sare, piper, patrunjel verde.

Mod de preparare
    Coca:
    Laptele se amesteca cu faina si un pic de sare apoi se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Cand s-a racit se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma. Se omogenizeaza, se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor. Cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza.
    Umplutura:
    Pateul de ficat se freaca bine cu unt. Se adauga apoi ceapa, ouale fierte si sunca tocate marunt, mustarul condimentele, patrunjelul tocat marunt. Se omogenizeaza si se umple rulada cu aceasta compozitie.
    Se da la rece pentru cateva ore apoi se taie felii.

Mod de servire
    Se serveste ca aperitiv.
  •  
    • 512 mesaje
    12 Aug 2008, 14:21
    0 0
    eu nu inteleg de ce trebuie sa faca nasa de mancare.... la noi nu-i asa nasii dau bani sau cadou,cumpara lumanarile si gata. de gatit nici nu se pune problema...
  •  
    • 72 mesaje
    12 Aug 2008, 15:58
    0 0
    la noi e altfel,cand finu vine la nasi vine cu cateva familii ,si trebuie sa fie serviti cu ceva aperitive....
  •  
    • 403 mesaje
    13 Aug 2008, 08:30
    0 0
    Asa am facut si eu cand am fost nasa.Cand vine finu' sa te ia de acasa ce faci, il astepti cu masa goala???Este urat.Macar asa ceva sa umpli masa, chiftelute in care sunt infipte scobitori, rulada, etc...
  •  
    • 512 mesaje
    13 Aug 2008, 11:42
    0 0
    lol. in ardeal nici macar la tara nu is obiceiuri dinastea )
  •  
    • 1555 mesaje
    13 Aug 2008, 12:21
    0 0
    poti sa'l astepti cu cateva platouri cu pateute, un fistic, cateva prajituri .. dar in fine, fiecare isi cunoaste obiceiul
  •  
    • 1995 mesaje
    17 Aug 2008, 13:47
    0 0
    Pentru ca o nasa trebuie sa fie si relaxata, nu obosita de atata bucatareala, eu ti-as recomanda sa faci chestii cat mai simplu de preparat, dar fatoase. Spre exemplu, oua umplute (aici imaginatia ta poate broda, pe diverse teme- pate de ficat frecat cu galbenusul de ou ou si unt, piper si putin coniac, care pune in evidenta aroma pateului de ficat; branza de vaci, frecata cu galbenusul de ou, branza telemea rasa, marar), rosii umplute (branza, vinete). Tartine: poti lua foaie de pateuri din comert / spre exemplu Morarita, sun mai gustoase, si tai patratele, pe care pui combinatii de branza frecata cu marar, cascaval ras, ciuperci, carne tocata (ciupercile si carnea preparate in prealabil, ca o mancarica, mai scazuta) si le dai la cuptor cca.15 min. In ceea ce priveste dulciurile, poti opta pentru reteta de tort de mere, la care adaugi frisca inainte de a le aseza pe platou.
    Sper sa fii o nasa super!
  •  
    • 72 mesaje
    18 Aug 2008, 12:43
    0 0
    mersi, ideile voastre mi-au fost de folos.am niste emotii.......
  •  
    • 21507 mesaje
    18 Aug 2008, 18:58
    0 0
    ..sau,poti lua de gata,faci comanda...vei fi si odihnita-n felul asta,daca asa e traditia la voi..
  •  
    • 204 mesaje
    18 Aug 2008, 19:04
    0 0
    Si mie mi se pare cea mai buna idee sa comanzi la o firma de catering, asa ai si meniul si nr de persoane si nu cred ca te va costa mai mult decat sa le faci tu cu multa truda si nici nu esti sigura ca-ti ies bine.