sunt nasa!!! ce aperitive sa fac????
-
0 0Va rog,dati-mi idei pt niste aperitive.Peste o luna cunun si nu stiu nu am idei ce sa fac de mancare. Multumesc anticipat.
-
RULADA CU PATEU
sa stii ca este foarte usor de facut si, atat ca aspect, cat si ca gust este foarte buna.
Ingrediente
Coca: 300ml lapte, 4 linguri faina, sare, 3 oua.
Umplutura: o cutie mare pate de ficat, 100g unt, o lingura mustar, 2-3 oua fierte, sunca sau salam, o ceapa, sare, piper, patrunjel verde.
Mod de preparare
Coca:
Laptele se amesteca cu faina si un pic de sare apoi se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Cand s-a racit se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma. Se omogenizeaza, se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor. Cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza.
Umplutura:
Pateul de ficat se freaca bine cu unt. Se adauga apoi ceapa, ouale fierte si sunca tocate marunt, mustarul condimentele, patrunjelul tocat marunt. Se omogenizeaza si se umple rulada cu aceasta compozitie.
Se da la rece pentru cateva ore apoi se taie felii.
Mod de servire
Se serveste ca aperitiv. -
Pentru ca o nasa trebuie sa fie si relaxata, nu obosita de atata bucatareala, eu ti-as recomanda sa faci chestii cat mai simplu de preparat, dar fatoase. Spre exemplu, oua umplute (aici imaginatia ta poate broda, pe diverse teme- pate de ficat frecat cu galbenusul de ou ou si unt, piper si putin coniac, care pune in evidenta aroma pateului de ficat; branza de vaci, frecata cu galbenusul de ou, branza telemea rasa, marar), rosii umplute (branza, vinete). Tartine: poti lua foaie de pateuri din comert / spre exemplu Morarita, sun mai gustoase, si tai patratele, pe care pui combinatii de branza frecata cu marar, cascaval ras, ciuperci, carne tocata (ciupercile si carnea preparate in prealabil, ca o mancarica, mai scazuta) si le dai la cuptor cca.15 min. In ceea ce priveste dulciurile, poti opta pentru reteta de tort de mere, la care adaugi frisca inainte de a le aseza pe platou.
Sper sa fii o nasa super!